• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi rotateq aşısı hakkında..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

nilly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
263
2
96
41
Kocaeli
merhaba sevgili anneler,
2 ay önce kızımıza rotvirus aşısı yaptırmaya karar verdık ve ilk dozu yaptırdık. doktorumuz rotateq markalı olanı tercıh etmıs.simdi ıkıncı doz zamanı fakat rotateq asısını hıcbır yerde bulamıyoruz. hastanede de kalmamıs. bıze sız dısardan bulacaksınız, ıstersenız getırın bız yapalım ıstersenız evde sız yapın dendı. agız damlası seklınde zaten.önceden stok yapan eczanelerden bulacakmısız. ama cok kafam karıstı. bu aşı ecza depolarında neden bulunmuyor? gectım kocaelını eskısehırde arattık, ordada bulunmadı bursadakı ecza deposunda 1 tane dıger markanın asısı kalmıs sadece. rotarix dıye bırsey. onu arastırırken daha da hayrete dustum, rotarix markalı olanda domuz dna sı oldugu ıcın kullanımının askıya alınması tavsıye edılmıs nısan ayındakafamçokkarıştı sizde durum nedır? cok kararsız kaldım devam edıp etmemekte bilgisi olanlar yardımcı olabılırlermı acaba?
bu arada hepinızın bayramı sımdıden kutlu olsun:) a.s.

biz ilk aşımızı da rotarix olmuştuk nisan ayında yayınlanan bildiriden sonra benzer dna örneklerinin tüm rota virüs aşılarında oldugu ve vurulabileceği hakkında bir bildiri daha yayımlandı ama önce rotateq sonra rotarix yaptırılabiliyor mu bilmiyorum.

Bence ilk vurulduğunuz aşının devamını vurulmanız gerekiyor farklı marka olmaz diye biliyorum

Benim fikirim söylemek gerekirse, hiç birini yaptırma daha.
Rotavirüs aşılarını yeni bir aşıdır ve yeterince kadar test edilmemiş.
Bir çok ülkede ulgulanmıyor. Zaten %60 koruyormuş. Yani virüsü almışsa, her şekilde hastalık geçirir bebeğin. Bu hastalığın ne aşılı olana ne aşısız olana tedavisi de yoktur. Sadece sıvı alınmalıdır.
Rotarix aşında, domuz DNA'sını değil, domuz gribin kökü karıştırıldığını iddia ediliyor.
Ben bu sorularla kafamı meşgul edeceğimi, yaptırmamaya karar verdim.
Bence hiç yaptırma veya yapmakla ısralıysan, rotateq aşısını yaptır.
Öpüyorum.

bizde iki kez yaptırdık bua şıyı.bildiğim kadarıyla ilkinde hangi aşıyı kullandıysanız ikincisinde de onu kullanmanız gerekiyor.biz rotatek kullandık.eşimin ablacı eczacı o bizde buldu bu aşıyı.ecza depolarında bulunmaması garip.yapılan aşılar hastalıkları yüzde yüz belki önlemiyor ama o hastalığı bebeklerimizin en az sıkıntıyla atlatmasında büyük rol oynuyor. bu yüzden biz yaptırdık.umarım aşıyı bulup yaptırırsınız.

merhaba biz rotarix yaptırdık rotatek rotarix arasındaki tek farkfiyat farkı aynı bence ikiside rotarix bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı zaten rotariksteki virüs domuz kökenli değil domuzları hasta eden bir virüs et ve et ürnlerindede bulunuyormuş yani bizde normal hayatta bu virüsten alıyormuşuz. aşıyı bulabilmişsinizdir umarım hala bulamadıysanız bende bir sorarım depolara

arkadaslar cok tesekkur ederım ılgınız ıcın. bu asılarda hangısıyle baslarken onunla devam etmek gerekıyormus cunku rotatq 3 doz rotarıx 2 doz uygulanmak uzere yapılmıs. bırbırının yerıne kullanımda doz ayarlamasında sıkıntı olurmus.
bızdekı son durum da asıyı yaptırmamaya karar verdık eşim zaten cok gönullu degildi bu durum olunca da tavrı deprestı. sımdı bulsak da daha 3. dozu var dıyor.
semprex depolara sorarım demıssın sağol canım, ama dedıgım gıbı yaptırmamaya karar verdık. hayırlısı olsun artık.

Back