Rotarix asisi yaptirmaLımıyım .. :(

BOASK

Guru
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
175
30.076
403
Bebeim 8inde 5ayLik oLacak pazartesi qunu saqLikocaqinda kontroLumuz var 2ay once 1.rotarix imizi yaptirdim 2.cisini yaptirmaLimiyim ne kadar doqru oLur biLemiyorumm duyumLarim cok kotu inanmaLimiyim kafam cok karisik .. .. tecrubeLi anneLer yada konu iLe iLqiLi biLqi sahibi oLanLar yardim edebiLir mi .. soru ve oneriLere açıqim .. simdiden tesekkurLer ..

yaptırmalısın, neden yaptırmamayı düşünüyorsun? duyumların nedir

yaptırmalısın, neden yaptırmamayı düşünüyorsun? duyumların nedir
Netten az arastirdim 0-1 yas cocuk oLumLerinin %85i rotarix asisi yuzundenmis 1.cisini yaptirdim arastirmadan .. 2.cisinde teredut ettim arastrnca

çok ilginç hiç öyle bir şey duymadım. bende ikisini yaptırdım.
o kadar riskli olsa yapılmaz diye düşünüyorum.

Kesınlıkle yaptır gıttıgım tum doktorlar onerdı ve ısın kotusu ınternette asıyı yaptırmayıp rotadan haftalarca hastanede kalan annelerın yazıların okudum. arkadasımın 25 yasındakı kardesı rota vırusuyle bayıldı 3 gun hastanede kaldı. başıma gelmez demeyın bunu atlatamayan cocuklar var allah korusun.

çok ilginç hiç öyle bir şey duymadım. bende ikisini yaptırdım.
o kadar riskli olsa yapılmaz diye düşünüyorum.
Zaten devLet boyLe bir riske qirmiyor o yuzden sgk karsiLamiyor parasini canim bu da dusundurdu beni bi biLdikLeri vardir biLmiyorum ii ce karisti kafam ..

Ayy arkadasinin kardesine qecmis oLsun cocukLar soz konusu oLunca dayanamiyorum ve ha diye karar veremiyorum 10kere dusunup 1kere uyquLuyorum bu onemLi bi sey ya cok karistim ben of .. pazartesiye kadar biLqi cogaLimi yapip karara varmam qerek ..

internette yazılanların hepsinin dogru oldugunu düşünme. arkadaşında dediği gibi o virüs çok tehlikeli.
ben aşıyı aldım sağlık ocağında yaptılar. o zaman orada da bu riske girmezlerdi sonuçta o da devlet.
yine de içinin rahat etmesi için doktoruna sor bu kafana takılanları.

Dr Lar yap dioLar .. dogru diosun saqLikocaqi da riske qirmezdi dusuneyim ortak kararLa son buLacak insaLLah ...

Bu aşıyı listeye almaya çalışıyorlar fakat pahalı oldugu ıcın devlet yapmıyor dıye bılıyorum bende.

Rota virüsü aşısı birçok ülkede zorunlu aşıdır. Bildikleri birşey olduğundan değil aşı pahalı olduğundan aşı takviminde yok aynı menenjit aşısı gibi :)

Zaten devLet boyLe bir riske qirmiyor o yuzden sgk karsiLamiyor parasini canim bu da dusundurdu beni bi biLdikLeri vardir biLmiyorum ii ce karisti kafam ..
devletın karsıladıgı ama cok zararlı olan sentetık demır damlalarıda var ona bakarsan

ben rotavırus asısı yaptırmayıp bebegı rotavırus olup hastanede yatan cok kısı tanıyorum
ben bırıncısını yaptırdım 2.sınıde haftaya yaptırcam kızım 4 aylık

2.cisini yaptirmadim
2.cisini yaptirmadim cevapLar qec qeLdi ve kendi akLimLa deiL esime qeLen duyumLarLa yaptirmadim biLmiyorum rabbim korusun hasdaLiktan insaaLLah pisman oLmam

Rota virüsü aşısı birçok ülkede zorunlu aşıdır. Bildikleri birşey olduğundan değil aşı pahalı olduğundan aşı takviminde yok aynı menenjit aşısı gibi :)
Cok ta pahaLi deiL ama iste yarari zarari tartisiLir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…