• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları rota virüsü aşısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kabasakal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
4
0
86
Adana
merhaba bayanlar bebeğime rota virüsü aşısı yaptırmalımıyım?
şu anda bunu araştırıyorum bu aşıyı yaptırmalıysam neden yaptırmalıyım,yaptırmamalıysam neden yaptırmamalıyım .cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

biz bu aşıyı kaçırdık ama sağlık ocağındaki hemşire yaparız bişey olmaz dedi ben yinede doktorumuza sormak istedim. doktorumuz yaptırmayın olumsuzlukları var dedi ama ne açıdan bilmiyorum genelde öneriyorlar ama bizimki yaptırmayın dedi. bide birarkadaşımın bebeği aşı olduğu halde bu virüsü kapmış biraz geç yaptırmışlar ondanmı bilmiyorum ama doktorları %100 koruyacak diye bir şey yok demiş.

aşının amacı bu tehlikeli ishale yakalansa bile hafif atlatmasını sağlamaktadır.maddi imkanınız varsa mutlaka yaptıırın birçok doktor öneriyor bu aşıyı.

Son düzenleme:
ben bu asıyı yaptırdım ıkı doz olarak yapılıyor...maddı ımkanınız varsa bende yaptırın derım su ara cok yaygın bu vırus benım benegım yaptırdımız halde hasta eger yaptırmasaydım hastanede serum fılan takılırmıs o derece yanı...bız hafıf atlattık...allah hepımızın bebegıne saglık versın...

Teşekkürller bayanlar.yarın karma aşısı var oğlumun çok ateş yapar diyorlar içim daralıyor kaç gündür ateşten çok korkuyorum inşallah bir aksilik olmaz.daha yeni başlıyoruz sanırım önümüzde çok aşılar var .

arma aşı biraz ateş yapıyor, biz de ay başında yaptırdık, ama öyle çok fazla yapmadı ateş. ateş biraz yükselince (normalde hep 35.5 civarı seyrederdi ateş o akşam 36.5 u geçti) ben de hemen bir ateş düşürücü verdim, zaten doktor ateşe karşı evd olsun demişti. akşam da sık sık kontrol ettim. sabah da hafif vardı ama öğleye doğru geçti. anlayacağın 2 defa filan kullandım ateş düşürücüyü. ama birkaç gün huysuzluk etti. sanırım aşı yerleri ağrıdı, sonradan aklıma geldi. şimdiki aklım olsa birkaç kez daha verirdim şurubu. çünkü hem ateş düşürücü hem ağrı kesici.(tecrübesizlik işte ağrı kesici olduğunu unuttum. ben de ateşe odaklanmıştım.)

karma aşısını yaptırdık geldik.oğlum şimdilik rahat görünüyor bakalım inşallah hiç ateş olmaz ağrısı olmaz .ateş ve ağrı kesici olarak ne kullanıyorsunuz ben daha hiç ilaç kullanmadım.

akut ishalleri önlemek için yapılan bir aşı biliyorsunuz bebek ölümlerine yol aşıyor ishal.allah korusun rotavirus kaptıgı zaman antibiyotik kullansa bile fayda etmiyor.bence bebeklerimizin aşılarını kaçırmadan yaptıralım bu arada yeni aşılar artık ateş yapmıyor oglum 7,5 aylık 12 aya kadar olan aşılarımızı bitirdik ve ateşi de hiçbir vuruldugu aşıdan sonra çıkmadı

Back