Rota virüs aşısı yaptıracak mısınız?

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
Kızlar bu özel aşıyı yaptırmayı düşünüyomusunuz? sanırım ilk dozu ya 2. ayda yapılan aşılarla birlikte yada bu tarihten tam 1 ay sonra yapılması gerekiyormuş, ve pahalı bir aşıymış.
Bu aşıyı (ağıza damlatılıyomuş iğne değilmiş) eczanelerden alınıp sağlık ocakları vuruyomuş...
Bu konuda kararsızım siz ne düşünüyosunuz, yaptırcakmısınız???

valla biz dün yaptırdık evet pahalı bir aşı biz 150 tl verdik ve birde bacaktan aşı yapıldı ben yani kendi şahsi fikrim bebeğim için ne gerekiyorsa yaparım eğer yapılması gerekiyorsa birde doktora dün domuz gribini sorduk elinizden geldiği kadar bebeği dışarı çıkarmayın ve temizliğe çok dikkat edin etraf çok karışacak daha dedi

cnm bu aşı yapılması gereken bi aşı bence.ilk dozunu 100 tl ye tanıdık eczaneden aldık...
3.ayda yapıldı,şimdi 2.dozu yapılacak..bence çokda pahalı değil.çocuğunun sağlığı için sonuçta.
nerelere weriyoruz parayı.bunamı fazla diyecez..bence yaptır..nacizane fikrim arkadaşım...yerimseniben

kızlar peki bu aşıyı 2. ayda yapılan verem ve karma aşılarıyla birliktemi yaptırmak gerekir? hepsi ağır gelmez mi? yoksa 3 aydamı yaptıralım?
bide diğer dozlarını hangi aylarda yaptırcaz? toplamda kaç doz oluyor?

kızlar peki bu aşıyı 2. ayda yapılan verem ve karma aşılarıyla birliktemi yaptırmak gerekir? hepsi ağır gelmez mi? yoksa 3 aydamı yaptıralım?
bide diğer dozlarını hangi aylarda yaptırcaz? toplamda kaç doz oluyor?

cnm 3.ayda yaptır.2 doz oluyor.
diğerinide 5.ayda yapptırırsın tatlım..

ben de yaptırma taraftarıyım... 2 aylık olduğunda diğer aşıyla birlikte yapılacak...

muhakkak yaptırın,ihmale gelmeyecek bir aşı.yarar-zarar karşılaştırılması yaptığınızda aşı pahalı belki evet ama rota ishali Allah korusun,hastaneye yatıran bir hastalık.maddi-manevi daha çok yıpratır bu durum...

Kereme belki bu aşı vurulsaydı rota virüsü olmazdı bı arkdaşa gtmıştım 2 sene once çocuğu olmuş bnde bılmıyrdum geçmişti ama ordan geldık keremde ishal,kusma,ateş ve en önemlisi kilo kaybı oldu 4-5 saat içinde yarım kılo verdi...dr hemen yatralım dedı ve 5 saat serum yedi kuzum delik deşik ettıler damar bulamdılar ishal olunca damarlar kayboluyrmuş...eğer ımkanım el verırse bende yaptrıcam kayraya..

slm arkadaşlar
benim kardeşimde doktor onunda ikizleri var yaptırmamış.ben sordum tesadüf ilaç firmasından gelen mümmessille görüşmüş valla doktor bey laf aramızda ama bu aşı 1 yıl içinde piyasadan toplatılabilir kimseyle paylaşmam ama siz yabancı değilsiniz diye bir açıklama yapmış.bende araştırdım ve yaptırmadım.bu aşı olunca rota olmayacak diye bir kural yok mümkün mertebe oyuncaklarını ve yerleri hergün temiz tutmak,dışarıya çıktığınızda dikkatli olup herşeyi ağzına götürmemesini sağlamak ve suyu kaynatıp vermek yeterli.çok şükür biz bişey olmadık.

doğrusu benimde kafam çok karışık bu konuda bir türlü karar verebilmiş değilim aralığın 10 unda 2 ayımız dolucak ama araştırdıklarıma göre kesin güvenli denemiyor üstelik geliştirilmiş hali daha 2 yıl önce piyasaya sürülmüş ve güvenilirliği kesin deil iki gün sonra domuz giribinde yaşanan mikrobun evrim geçirmeyeceği garanti deil ki zaten bilinen bir gerçek tüm mikrobik virüsler evrim geçiriyor.ayrıca bu değişimden sonra ters etki etme olasılığıda var.bir gerçekte şu ki aşının daha önceki versiyonunda büyük problemlerle karşılaştırılmış tedavi edilebilecek bir virüsü kapmasımı daha mantıklı yoksa çocuğun karaciğerinde haxarlar bırakabilecek bir aşıyımı yaptırmak hala çözebilmiş deilim.iyice araştırmadan da yaptırmak istemiyorum doğrusu.

kızlar bu gün beklediğim bir tel geldi sizede aktarayım konuşmayı arayan bir tıp fakültesinde öğretim görevlisi olan bir arkadaşım. kendisininde 2 yaşında bir kızı var.söylediklerini aynen aktarıyorum:"bende ilk duyduğumda çekimcemede kalmış uygulatmak istememiştim fakat detaylarını öğrenince bu kez aşının test edilmesini istedim labarotuvarımızdan her iki markayıda test ettirdim ve bu yüzden 3 ay geç uygulandı kızıma ama şunu gördümki geliştirmeler sonuç vermiş gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz."

antikacım verdiğin bilgi için tşk ederiz...
kafandaki soru işareti kalktımı sende yaptırcakmısın rota aşısını?
bide bu aşı ya 2. ayda yada 3. ayda yapılıyomuş sonrası geç olurmuş, arkadaşın 3 ay geç nasıl yaptırmış?

evet canım soru işaretlerinden kurtuldum ve artık vurdurucam diyebiliyorum.özellikle erken vurdurulması öeriliyormuş çünkü ne kadar erken olursa o kadar etkiliymiş ancak geçte yapıldığında işe yarıyormuş.hatta bende 3. ayda yaptırmayı düşünüyorum çünkü 2. ayda çok fazla yükleme var hepsininde yan etkileri arasında ateş bulunuyor bu çocuğu çok fazla sarsmamak adına 3. aya erteliycem bu aşıyı.

bende yaptırırsam 3. ayda yaptırırım sanırım...
2. dozu ilk dozdan ne kadar sonra yapılıyomuş bilgin var mı?

bugün rotavirüsümüzde dahil olmak üzere bütün aşılarımız yapıldı 2. ay için...142 tl tuttu bu aşı..ama yeterki hasta olmasınlar para mühim deil..

tabiki canım onların sağlığı yerinde olsunda herşeye değer geçen başıma gelen bi olayı anlatmıştım o gün nerdeyse isteseler evin arabanın anhtarını bırakıcaktım bir doktor için.kendi adıma söylüyormki sağlık için yaptığım hiç bir harcamaya acımam elimde bişey kalmasada hiç önemli deil mal geri gelir ama sağlık gelmez.

bu cmts 2. ay kontrolümüz war elamın anası..gidincek rota wirüsü de yaptırcas..ayın onunda da diğer aşılar,sağlık ocağındaki...

bu cmts 2. ay kontrolümüz war elamın anası..gidincek rota wirüsü de yaptırcas..ayın onunda da diğer aşılar,sağlık ocağındaki...

zuzum duyduğum kadarıyla ikinci yada üçüncü ayda yapılan aşılarla aynı gün yapılmak zorundaymış bu rota aşısı:sm_confused:
ben sağlık ocanaa 14 aralıkta gidicem verem, zatüre ve karma aşısı için, bide aynı gün hastaneye gitmeyi düşünüyom rota aşısı için:bbo:

X