Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota virüs aşısı 3.aydan sonra yapılabilir mi?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

bebek_bebek

pamuk prensim
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
148
8
46
İstanbul
Arkadaşlar oğlum 3,5 aylık ve dr.iki dozluk rota virüs aşısını şimdi yapmak istiyor(geç kalınmasının sebebi doktorumuz izne çıktı ve aşı takvimimiz ileri sarktı).Araştırdığım kadarıyla ilk dozun en geç 3 aylıkken yapılması gerekiyormuş.Bazıları yaptır diyor bazıları da yaptırma boşuna diyor..Uykularım kaçtı kaç gündür:(
3. aydan sonra yaptıran var mı acaba?Aşının koruyuculuğunda azalma olur mu?

canim merhabalar benim oglum bir hafta sonra 4 aylik olucak doktorumuz profosor ve 14 haftaya kadar yapilmazi lazimmis ilk dozun 14 haftadan sonra yapilmiyormus haberin olsun.

canim merhabalar benim oglum bir hafta sonra 4 aylik olucak doktorumuz profosor ve 14 haftaya kadar yapilmazi lazimmis ilk dozun 14 haftadan sonra yapilmiyormus haberin olsun.

Canım sağol cevapladığın için.Kaç haftalığa kadar yapılıyor belli değil her dr başka şey söyledi.İki marka aşı var, iki dozluk olanın prospektüsünde 14.haftaya kadar ilk doz verilebilir yazıyor.Ama bu iki dozluk olan adı Rotarix, içinde bir maddeden dolayı tam güvenilir değilmiş.Üç dozluk olan Rotateq marka aşının prospektüsünde en geç 12.haftada başlanır ve en geç 32.haftada tamamlanır diyor.Dr. değiştirdim ve dün yeni dr.Rotarix aşı içimize sinmediği için iki dozluk olan Rotateq aşımızı yaptı.Prospektüs 12.hafta diyor ama 2 hafta geç olması sorun olmaz dedi dr.3.doz 5 aylık yani 20.haftada yapılmış olacak.Yaptıracak olanlara ön bilgi olsun çok ateş yaptı ama tedbirinizi alın

bu aşılardan birinin içeriğinde domuz materyali var diye bir arkadaş söylemişti ona da doktoru söylemiş "inancınıza uygun değil almayınız" diye ama hangisi için hatırlamıyorum bilgisi olan var mı acaba

Back