• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota hastalığı aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

demircik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
646
2
96
44
İzmir
kızlar bizim miniş 3 ay 14 günlük oldu doktora kontrole gittiğimizde rota diye bi hastalıktan söz etti bilmiyorum duydunuzmu çocuk ishal oluyormuş vücudu susuz kalıyormuş iştahı kesiliyormuş ve bu hastalığa yakalandımı en az bir hafta hastanede yatıyormuş fln ihmal edilirse ölümlere bile yol açıyormuş fakat şimdi bunun aşısı çıkmış yüzde 65 oranında koruyormuş bebişleri özel aşıymış devlet karşılamıomuş 3 doz uygulanıyormuş bu aşı ve tanesi 104 tl imiş.şimdi bnm merak ettiğim bu aşıyı yaptırmaya gerek varmı ?? bnm doktor yaptırın mutlaka dedi ama ben çocuğun kendi bağışıklık sistemi gelişsemi acaba diyorum yaptırmasammı kendi savaş versin ya herşeye ilaç aşı fln siz ne düşünüyorsunus sizin doktorlarda sööledimi böyle bi aşı yaptıran varmı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :emir_bebek:

bnm bebeğim 2 aylık ve dr.una gittiğimizde yaptı ağızdan veriliyo zaten su gibi bişey bence yaptırmalısın valla ben bu sıcaklarda bide ishal olduğunu düşünemiyorum hem bak sen kendinde yazmışsın olmazsa neler olacağını bence yaptırmalısın

kesinlikle gerek var canım.
ROTA VıRÜS.
allah korusun birşey olmasın bebeklerimize ama diyelimki oldusonra üzülmicekmisin niye yaptırmadık diye.
biz 147 ye yaptırdık dün.
beyaz sıvı birşey ağızdan veriyorlar.

ben kızıma yaptırdım iyikide yaptırmışım sonradan bir öğrencim 14 yaşında rotavirüs geçirmiş 1 haftada 10 kilo veröiş bebeğe ne yapmaz o hastalık düşün

bizde yaptırdık canım 2 doz olandan yaptırdık toplam 270'e geldi ben çok gerekli olduğunu düşünüyorum

valla canim biz 2 gün önce son dozunu yaptırdık..cok yaygin ve baya güçlü bi virüs bence yaptır.onlardan hiçbişey degerli degil.nelere veriyoruz iş parayagelince..allah korusun..

kızlar bizim miniş 3 ay 14 günlük oldu doktora kontrole gittiğimizde rota diye bi hastalıktan söz etti bilmiyorum duydunuzmu çocuk ishal oluyormuş vücudu susuz kalıyormuş iştahı kesiliyormuş ve bu hastalığa yakalandımı en az bir hafta hastanede yatıyormuş fln ihmal edilirse ölümlere bile yol açıyormuş fakat şimdi bunun aşısı çıkmış yüzde 65 oranında koruyormuş bebişleri özel aşıymış devlet karşılamıomuş 3 doz uygulanıyormuş bu aşı ve tanesi 104 tl imiş.şimdi bnm merak ettiğim bu aşıyı yaptırmaya gerek varmı ?? bnm doktor yaptırın mutlaka dedi ama ben çocuğun kendi bağışıklık sistemi gelişsemi acaba diyorum yaptırmasammı kendi savaş versin ya herşeye ilaç aşı fln siz ne düşünüyorsunus sizin doktorlarda sööledimi böyle bi aşı yaptıran varmı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :emir_bebek:

Canım bu hastalık öyle bağışıklık sistemini geliştirici sıradan ishaller gibi değil. Mutlaka hastaneye yatış gerekiyor sıvı takviyesi için. Ayrıca piyasadaki iki marka rotavirüs aşısından bir tanesi %85 bir tanesi de %90 oranında koruma sağlıyor. Ben bebeğime yaptırdım çünkü hastanede açlıştıgım zamanlarda rotavirüse yakalanıp gelen çocukların ne hallere düştüğünü en iyi ben biliyorum. Sana tavsiyem mutlaka yaptır. Zaten devlet kısa zamanda bu aşıyı da zorunlu aşılar listesine alacaktır diye düşünüyorum. Pnomokok aşısı da ilk çıktıgında devlet ödemiyordu, aşı listesinde değildi ama bak şimdi aldılar listeye.

bizde yaptırdık
çok önemli bir aşı bence
ishal şakaya gelmez heleki el kadar bebeklerde çok tehlikeli olabilir
sonradan keşke yaptırsaydım demektense bence yaptır diyecem ama ilk dozu 12. haftaya kadar yapılması gerekiyor, sizin biraz geçmiş daha fazla geç kalmadan kararını ver derim

Canım,bende oğluma 2 doz yaptırdım,içim rahat olsun diye ama bildiğim kadarıyla ilk doz 13.haftaya kadar yapılmalı..

slm arkadaşlar bende bu aşıyı yenbi duydum ama benim bebeğim 4 aylık oldu süresi geçtimi vurdurabilirmiyim bilginiz varmı acaba

bizim dr.umuz ilk dozun 6-12. hafta arası yapılması gerektiğini söylemişti
sen biraz geç kalmısın
keşke daha erken araştırsaydın
ama yinede bi dr.a danış derim

saolun kızlar fikirleriniz için karar verdim hemennn yaptırıyorum aşıyı haklısınıs yaa esasında sonradan yakalanırsa niye yaptırmadım diye düşünmem birde yine ilaç alacak sonuçta birde hastaneye yatması var ayyy kıyamam çocuğuma bennn acilen yaptırıyorum.....

bizim doktorumuzda 2. ve 4. ayda olamk üzere 2 doz yapılıyo demişti ben nettende baktım ordada ole diya bence siz biraz gec kalmıssınız 130+130 toplam 260 tlye yaptırdık biz

saolun kızlar fikirleriniz için karar verdim hemennn yaptırıyorum aşıyı haklısınıs yaa esasında sonradan yakalanırsa niye yaptırmadım diye düşünmem birde yine ilaç alacak sonuçta birde hastaneye yatması var ayyy kıyamam çocuğuma bennn acilen yaptırıyorum.....

canım rota virüsün 2 çeşit aşısı var birinin 12. haftaya diyerinin 14. haftaya kadar yapılmış olması gerekiyor. doktorunla bir konuş istersen ilk doz için geç kalmış olabilirsin.

Rota virüsü şuanda bu yazıyı yazarken bile içim sızlıyo yaptırmadığım ve beni uyarmadıkları için okadar kahroluyorumki 4 gündür hastanede yattı 1.5 yaşında oğlum ve hala pekbi düzelme yok sadece kan değerinin normale döndüğü için bizi çıkardılar ne yapacağımı şaşırdım iştahı yok neler denedik patates büresi pirinç kabız yapacak herşeyi denedik muz biraz fayda etti ama kusma yine tekrarlandı ve ben kahroluyorum keşke ben çeksem bu hastalığı yavrum gözümün önünde bi deri bi kemik kaldı napıcam bilmiyorum çok üzgünüm. benim size tavsiyem sakın pahalı diye yaptırmamazlık etmeyin keşke bizede yapılması çok önemli olduğu söylenseydi şimdi bu durumda olmazdık belkide.

tatlım çok geçmiş olsun ya bende işte özel doktora götürmesem haberim olmayacaktı birde işte çevredende bazıları karıştı ya ne gerek var sizde evhamlısınıs ööle çocuğa ilaç yüklemesi yapmayın diye özelde hep aşı önerirler ama gerekli olanlar zaten yapılıo bırak bağışıklık sistemi güçlensin yaptırma fln dediler bnmde biran aklım gitti yanee insan bilmeyince sonradan araştırdım tabiiiki çok önemliymiş burdada sağolsun arkadaşlar paylaştılar fikirlerini hemen karar verdim yaptırmaya valla kimseyi dinlememek gerek doktor söylüyorsa mutlaka bir şey vardır önemlidir yanee işte neyse yaşayarak öğreniyorsun bazı şeyleri birde araştırıp bilene sorarak dimi valla bakalım bugün doktorumuzla konuşcas aşıyı yaptırınca yazarım kıslar sütünüzle kalın:))))

Back