Kızlar eğer faydam olursa mutlu olurum..bunun çaresini Allah vermiş, bize de paylaşmak düşer.. babamda rosa hastalığı vardı burnu ve yanaklarında sivilceler çıkıyordu.. üniversite hastanesinde bir sürü tetkik yapıldı ilaç kullandı geçmedi. biyopsi aldılar. rosa nedeniyle antibiyotik kullandı hatta bi ara roacutane diye bi hap var onu da vermiş doktor.Çok tehlikeli bi ilaç. kullanma dedim..profesörlere bile gitti. neyse velhasıl kelam, doktor bu geçmeyecek ve barışık yaşayacaksın demişti. tam ümidi yitirmeye başlarken amcam sarı kantaron yağını kullanmasını önerdi. babam düzenli olarak her akşam pamuğu yağa iyice batırır ve 20 dakka burnunda bekletirdi. derken mucize oldu ve 2 AYDA HİÇ BİR ŞEY KALMADI YÜZÜNDE.. ara sıra kullanırdı yine tekrarlamasın diye artık onu da bıraktı hiç kullanmıyor. yalnız babam şunu da söylüyor yanımda şu an :) ben Adanada akrabama yaptırdım yağı.. ev yapımıydı diyor.. eğer bulurlarsa hakikisini bulsunlar, uyduruk yağlardan almasınlar diyor.. Allah şifa versin hepinize. her hangi bir sorunuz olursa da yanıtlayabilirim...
****dip not: rosa hastalığının çeşitlerinin olduğunu duymuştum. ama kantaron öyle bir şifa ki yaraya bereye her türlü derde deva, cilt yeniliyor öncelikle..ama iyileştirici özelliğinden dolayı rosanın çeşitlerini ayırt edeceğini sanmıyorum..
****dip not: rosa hastalığının çeşitlerinin olduğunu duymuştum. ama kantaron öyle bir şifa ki yaraya bereye her türlü derde deva, cilt yeniliyor öncelikle..ama iyileştirici özelliğinden dolayı rosanın çeşitlerini ayırt edeceğini sanmıyorum..