• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Romona Keveza imzali 2012 Gelinlikler

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
The Fall 2012 Legends by Romona Keveza collection

Romona Keveza imzali 2012 Gelinlik Modelleri

Legends-by-Romona-Keveza-Fall-2012-Wedding-Dress.jpg

Fall-2012-Romona-Keveza-Bridal-Gown.jpg

Legends-by-Romona-Keveza-Fall-2012-For-Every-Bride.jpg

Legends-by-Romona-Keveza-Fall-2012-Bridal-Dress.jpg

Legends-by-Romona-Keveza-Fall-2012.jpg

Evet upuzun duvaklar ön planda, güzel detaylar var..

Genel olarak çok hoş bir koleksiyon. İçindeki gelinin halen görülebileceği kadar sade bir model :D böyle bir gelinlik giyerseniz insanlar gelinliğinizin ne olduğunu anlamaya çalıştığı için bütün gece gelinliğinizi analiz etmeye değil, size odaklanabilirler :D sadelikten yanayım.

Genel olarak çok hoş bir koleksiyon. İçindeki gelinin halen görülebileceği kadar sade bir model :D böyle bir gelinlik giyerseniz insanlar gelinliğinizin ne olduğunu anlamaya çalıştığı için bütün gece gelinliğinizi analiz etmeye değil, size odaklanabilirler :D sadelikten yanayım.

Sadelik önplanda birakilmis, fakat gelinliklerin asil detayi kaliteli olmasi..Modaci konusturmus :1:

Doğru bir noktaya parmak bastın Gamzelim. Bizim gelinliklerde şöyle bir problem oluyor, para ödemek istemediğimizden dolayı kalitesiz malzemeye yöneliyoruz, sonra malzeme kalitesizliğini bastırmak adına modeli hareketlendirme ihtiyacı hissediyoruz çünkü modeller sadeleştikçe kumaşın ne olduğu daha çok ortaya çıkıyor. Oysa ki, modelin kalabalıklığına, malzeme ve işçilik bolluğuna değil kumaşa para ödemeye yönelsek bu kataloglardakine yakın sonuçlar alabiliriz...

Güzellermiş..
Bende bu aralar gelinlik topiklerine bakmaya başladım çünkü çoğu bayanın hayalinde veya giymek istediği bir kaç gelinlik modeli oluyor bende hala şekillenmedi bu model ne yazık ki.:37: Gelinliğin güzelliğine odaklanıp vücuduma uymayan bir gelinlik giymek istemediğim için birazda.
Düşünebileceğim gelinlik modelleri genelde önden V yada dekoltee tarzı gelen bir yaka omuza düşen kollar olabilir ve arkadan da sırttan dantel detayı yada oval gelen gelinlikler oluyor böyle bir şeyler şekilleniyor ama göremedim hiç.
Buraya yazayım belki fikri olan beni yönlendirebilecek olan vardır. :1:
Paylaşım için teşekkürler.

Phoenix, zaten bence gelinlik kararındaki en doğru süreç şu şekilde işler:
  • önce bütçe konusunda konuşulur,
  • sonra gelinlikçiler gezilir ve bütçe dahilinde modellere bakılır,
  • bu sırada zaten sevilen model türleri az çok deneye deneye anlaşılır,
  • eğer hazır gelinliklerden beğenilen bir şey olursa ne mutlu, yok olmazsa özel dikim düşünülür.
  • dikimde modelin ne olacağına karar vermek için hazır gezerken sevilen modellerin örnekleri internetten ve kataloglardan araştırılır
  • bulunan modeli en iyi yapabilecek terzi ve kumaş seçilir

bence model seçmekten önce bütçe belirlenmeli ki kendi bütçemiz içinde en iyi gelinliğe yönlenebilelim. gelinlik modellerini internetten taramadan önce gelinlikçi gezelim ki hazır gelinliklerden önyargısız biçimde beğenmek kolay olsun, illa gördüğümüz bir şeyi aramadan üstümüze yakışanı seçebilelim.

bence gayet iyi yoldasınız. çıkın gelinlikçi gezin derim ben. sadece şöyle bir şanssızlık var, dantel kollu gelinliklerin hazırı pek bulunmuyor. aysira ve henna markalarında görmüştüm örneklerini. tabii pronovias ve la sposada da var. Oleg cassinide de var.

Son düzenleme:
Phoenix, zaten bence gelinlik kararındaki en doğru süreç şu şekilde işler:
  • önce bütçe konusunda konuşulur,
  • sonra gelinlikçiler gezilir ve bütçe dahilinde modellere bakılır,
  • bu sırada zaten sevilen model türleri az çok deneye deneye anlaşılır,
  • eğer hazır gelinliklerden beğenilen bir şey olursa ne mutlu, yok olmazsa özel dikim düşünülür.
  • dikimde modelin ne olacağına karar vermek için hazır gezerken sevilen modellerin örnekleri internetten ve kataloglardan araştırılır
  • bulunan modeli en iyi yapabilecek terzi ve kumaş seçilir

bence model seçmekten önce bütçe belirlenmeli ki kendi bütçemiz içinde en iyi gelinliğe yönlenebilelim. gelinlik modellerini internetten taramadan önce gelinlikçi gezelim ki hazır gelinliklerden önyargısız biçimde beğenmek kolay olsun, illa gördüğümüz bir şeyi aramadan üstümüze yakışanı seçebilelim.

bence gayet iyi yoldasınız. çıkın gelinlikçi gezin derim ben. sadece şöyle bir şanssızlık var, dantel kollu gelinliklerin hazırı pek bulunmuyor. aysira ve henna markalarında görmüştüm örneklerini. tabii pronovias ve la sposada da var. Oleg cassinide de var.

Ah çok teşekkür ederim bu güzel cevabınız için..
Kısmet olursa 2013 yazı gibi evlenmeyi düşünüyoruz ben hiç netten gelinlik falan bakmış değilim buradan fikir ediniyorum şimdilik.
Bütçe bilmiyorum ki 5 bin nasıl gelinlik için? Sanırım maksimum bu kadar verebilirim.
Vücut yapımda beni düşündürüyor açıkçası model açısından hem boyun uzun hem yapılıyım omuzlarm geniş 175 boyum var.
Nasıl bir model üzerime yakışır hiç bilmiyorum bende hep deneyeceğim yakışanlar doğrultusunda deçim yaparım diyorum ama yine de şöyle bir kaç fikrim olsun da istiyorum.
Hazır olması tercihim olur dikime güvenebilir miyim bilmiyorum.
Gelinlikçi gezmeye başladığımda geç kalır mıyım düşüncesi de oluyor eğer dikime yönelirsem sonuç doğrultusunda..
Baya stresli bir süreç sanırım..

Yok ya o kadar zor bir süreç değil. Bir kere ben istanbul şartlarında 2000 ve üstü ödeyebildiğiniz sürece etrafta gördüğünüz birçok modele kaliteli malzemeyle kavuşabileceğinizi düşünüyorum. Kaldı ki 5000. O kadar para verirseniz güzel bir gelinliğiniz olmaması için uğraşmanız lazım. Özel dikimde bile. İsterseniz komple gerçek fransız dantelinden gelinlik de diktirebilirsiniz. Zaten Pronoviastan orijinal model de beğenebilirsiniz.

Boy uzunluğu avantaj, yapılıysanız straplesten uzak durmak iyi olur. Geniş omuzluların da düşmanı kayık yaka. Özellikle kalın askılı, yumurta kollu modeller size yakışacaktır.

Umarım hazırlardan istediğinizi bulursunuz.

Yok ya o kadar zor bir süreç değil. Bir kere ben istanbul şartlarında 2000 ve üstü ödeyebildiğiniz sürece etrafta gördüğünüz birçok modele kaliteli malzemeyle kavuşabileceğinizi düşünüyorum. Kaldı ki 5000. O kadar para verirseniz güzel bir gelinliğiniz olmaması için uğraşmanız lazım. Özel dikimde bile. İsterseniz komple gerçek fransız dantelinden gelinlik de diktirebilirsiniz. Zaten Pronoviastan orijinal model de beğenebilirsiniz.

Boy uzunluğu avantaj, yapılıysanız straplesten uzak durmak iyi olur. Geniş omuzluların da düşmanı kayık yaka. Özellikle kalın askılı, yumurta kollu modeller size yakışacaktır.

Umarım hazırlardan istediğinizi bulursunuz.

Bunu duymak güzel :)
Ben İzmir de yaşıyorum ama burası da gelinlik açısından iyidir diye düşünüyorum aslında istanbul'a geleceğim evlenince yani belki oradan da bakma durumum olur ama ilk tercih İzmir tabi.
Straples zaten günlük hayatımda da hiç giymediğim için pek düşünmüyorum beni bu fikrimden caydıracak bir görüntü yaşamazsam eğer :)
V yaka üst kısmı daraltır geniş omuzlar için tercih edilebilir diye duymuştum. Yumurta kol nasıl bir şey hiç fikrim yok...
Umarım bulurum.
Pronoviasa baktım evet oldukça güzeller.
Acaba nasıl bir gelinliğim olacak gereçekten merak ediyorum.:1:
Siz bu konuda gelinlere danışmanlık hizmeti verseniz ne de güzel olurmuş aslında :)

Back