Romatoid artirit (ra) gebelik düşünenler

cerenaylcn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2024
14
9
27
Selamlar,
Benim gibi ra hastası olup gebelik düşünenler için bu başlığı açtım. Çünkü ben çok araştırdım çok sordum ama kafamı aydınlatacak içimdeki şüpheleri yok edecek bir cevap bulamadım. Hastalıkla yaşamak ne kadar zorsa gebelik düşünmek b hastalıkla daha zordu benim için.

Çok fazla uzatmadan kısa ve öz aydınlatmak isterim ekstra soruları olanları da etiketlerseniz yanıtlayabilirim.

9 aylık bebekliğimden berş ra hastasıyım yani 27 senedir. 1,5 yıl önce evlendim ve evlendiğimde çok iyi bir romotolog ile tedavimi değerlendirdik. Bekarken kullandığım ve evlendiğim anda kesmemi gerektiren ilaçlarım olduğunu öğrendim kendisinden ve hemen kesip akıllı iğne olarak geçen gebelikte de kullanabileceğim bir iğneye başladık. Yanında kullandığım ilaçlarıma devam ediyorum kortizol dahil. Sizlerden ricam bir ra hastasıysanız ve düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa gebelik düşünmeden önce mutlaka hekiminize danışın. Kullandığımız ilaçlar hiç masum değiller ve ben ilacı kestikten sonra 1 sene bekledim doktorumun onayını.

Evet neticede doktorum onayını verdi ve bir kadın doğuma gözüktüm ki ilaç kullanarak gebeliği olacaklar kronik hastalardan biri olarak perinotoloji (riskli gebelik) bölümü olmalıydı. Özel bir doktor ile görüştüm tüm testlerim ultrasonlarım yapıldı. Hormonlarım gayet iyi ve yumurtalarımda doktorumun şaşıracağı kadar iyi çıktı. normalde benim yaşlarımda olan anne adayları için herhangi bir sorun yoksa 1 yıl deneme süresi verilirken kronik hasta olduğmdan 6 ay içinde pozitif bekliyorum diyerek yolcu etti beni. Bu ay 5. ay denememiz ben çok korkuyordum geçmiş yıllarda kullandığım ilaçlar uygulanan tedaviler akıl almayacak kadar fazlaydı ve yumurtalıklarıma zararı oalbileceği düşüncesiydeydim. Şimdi sabır içinde bekliyorum. İlk öğrendiğimde de özellikle bu başlığın altına yazacağım .

Tüm hastalara şifa ve bekleyen herkese sağlıklı bir bebek dilerim.

X