Robot süpürgeden korkan bebekler için öneriler

Muzur

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Mart 2021
16
3
Kızlar 1.5 yaşında çocuğum var doğduğundan beri robot süpürge kullanıyorum fakat hep korkuyor neler önerirsiniz yere basmak istemiyor

Kesinlikle korkusuyla yüzleştirmeyin. boş ver çalıştır, gördükçe alışır diyenler olacaktır. Bebeklerin bizim gibi rasyonel bir dünyası yok, fizyolojik olarak buna imkanları yok. maruz bırakmak zadece daha çok korkutur. robot süpürgeyi çalışmazken hangi uzaklığı kabul ediyorsa o uzaklıktan gösterin. robotu taklit edin ve ne işe yaradığını anlatın. her gün bunu yapın. kabul ederse çalışmazken dokunun (bazen sizin dokunmanızdan bile korkabilirler) ve onun dokunmasına izin verin. daha sonra bu konuda da rahatlarsa kısacık çalıştırmayı teklif edin. hemen çalıştırıp kapatın veya biri çalıştırsın ve sizin kucağınızda uzaktan kısa süreliğine izlesin. benim oğlum da blender, saç kurutma makinesi, süpürge ne varsa korkuyordu. elektrikli diş fırçasından bile korkuyordu. süpürgeye ve saç kurutma makinesine böyle alıştırdım. aylar sürdü ama oldu.

Benim de kedim normal supurgeden korkuyor, calistirilacagini anladigi gibi koşup yorganın altına saklanıyor
Çocuk korkuyorsa yapacak bir şey yok , bebek odasında takılırken salonda makinayı açın,bebeği salona taşıyınca bebek odasinda makinayı acin. Zamanla,büyüdükçe bebek de alisacaktir ama daha cok küçük. Makinayla baristirmaya çalışmak bence saçma olur, bir şeyleri idrak edecek kadar büyük değil cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…