Merhaba , 29 yaşındayım ve 12 yasından beri sivilce problemi yasiyorum. İlk olarak roaccutane tedavisi gördüm ( 55 kiloyum 40 mg 6 ay kullandım). Faydasini gormek yerine tam aksine sivilcelerimde artis oldu ve kistik akneye donustuler. İse yaramayinca agizdan antibiyotik tedavisi gördüm ( bu arada kremler, jeller vs denendi ve sonuc alamadim) antibiyotikleri birakinca maalesef geri donduler birde artik gastritim ve reflum vardi . Sonrasinda adet duzensizligim olmadigi icin dermatologlarin israrla reddettigi pkos oldugunu ogrendim. 3,5 yil diane kullandim. Sivilcelerim %90 iyilesti ancak biraktiktan birkac ay sonra geri donduler. Yine yan etkilerde cabasi oldu. En son baska bi dr testosteronu azaltmak icin bir tedavi uguladi ( testosteronun butun turevlerine tahlille bakildi hepsi cok normaldi ama reseptorlerim hassasmis). 1 yil boyunca avodart ve aldactone kullandim . %90 gectiler ama birakali birkac ay oldu yine geri donmeye basladilr. En son doktorum diane ve roaccutane i birlikte kullanirsam yag bezlerimin kuculecegini ve sivilce sorunumun tekrarlamayacagini soyledi. Bu sekilde tedavi goren oldu mu lutfen olduysa tecrubelerini paylasir misiniz