• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Roaccutane kullanmalı mıyım

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

fercan10

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
11
0
16
Ankara
kadın hastalıklarına da açtım konuyu ama burdada çok tecrübe vardır bi el atın arkadaşar
-31 yaşındayın pcom var adet düzensizliği ve sivilcelerim
-sivilcelerden doğumkontrol hapıyla ve hamilelik döneminde tamamen kurtulurdum
bu sefer geçen sene bıraktığım yaminde 6 ay sonra çildim baya bozuldu.çocuk isteğimi erteleyip tekrar yasmine döndüm hemen düzeltir diye 5 ay bitti hala düzelmedi hatta 2 aydır diane 35 alıyorum dah bi pütü yüzüm.roaccutane diyor drlar kulasam mı bilemiyorum.şuan kistten yükselen testesteronum yasminle indi ama sivilceler devam.fikirlerinizi alabilir misim bu yaşta nedir bu hiç bukadar sivilcelenmemiştim.

MERHABA,
ben roaccutane degıl de onun eşdegeri acnegen kullandım ıkısının de içeri aynı.zaten bu tıp hapları her ay kan tahlılı ıle cıldıye uzmanı eslıgınde kullanabılıyorsun.uzman uygun gorurse yazıyor.ılk olarak temızleyıcı veya kurutucuyla baslıyor gecmezse en son care verıyor bu ılacları.son care kullanmk zorunda kalırsan cok duygusal oluyorsun ve sınırlılık yapıyor bı nevı yan etkılerı oluyor yanı.bir an önce ıyı bır cıldıye uzmanına gıtmenı tavsıye ederım daha fazla artmadan sıvılceler ..

Merhaba, bende yeni dermatologtan geldim kışın roaccutane'a başlayacağım. Çünkü yazın güneş yüzünden leke yapıyormuş. Kışa kadar aknilox sürüyorum cildime.
Bende yasmin kullanıyordum kadın hastalıkları için, tüm sivilcelerimi gidermişti. Hastalığım geçip sivilcelerim tekrar çıkınca yeniden yasmine başlamadım Dermotoloğa gittim o da yasmin önermedi , doğum kontrol haplarını yıllarca kullanıyorsun yan etkisi çok, roaccutaneın da yan etkisi çok ama 5-6 ayda geçiriyormuş bir daha çıkmıyormuş daha az süre kullanıyorsun. Asıl söylemek istediğim roaccutane ağır bir ilaç, kullanmadan önce kan testi yaptırman gerekiyor yani kendi başına kullanmaya sakın başlama fercan10.. Karaciğer, böbrek ve lökosit sayımlarına bakarak bu ilacı kullanıp kullanamayacağına karar veriliyor. ilaca başlayınca da ayda 1 kan testi yapmam gerekiyormuş. Ayrıca roaccutane kullanımı hamilelikte yasak, sakat doğuma neden oluyormuş. Ama doktor önerirse de kullanmaktan çekinme.

31 yaşında hala sivilce sorunu çekmek zor olmalı
ben ruakutan tedavisi gördüm, sivilce nedir unuttum hamdolsun
yani bu ilaç sivilce için kesin çözüm
ama yan etkileri de var
kendi içinde muhakeme yapıp karar vermelisin

Back
X