Roaccutane kullanımı sonrası gebelik

emine26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2007
127
1
96
39
Eskişehir
roaccutane kullandım ve ilerde çocuk sahibi olmak istediğimde çocuğumda bi problem olurmu

sanırım çocuğu sakat olan ve daum sendromlu çocuğu olan varmış roaccutane kullandıktan sonra biri 3 yıl biri 1 yıl sonra hamile kalmış

ya bende çok korktum şimdi lütfen yardımcı olun
bu iacı kullanıpta çocuk sahibi olanınız varmı veya tanıdığınız

içime bi sıkıntı geldi yardımcı olursanız çok memnun olurum

canım söyle bir şey ; roaccutane kullandıktan en az 6 ay sonra hamile kalabilirsin, daha güvenli bir süre olarak 2 yıl gebe kalmaman daha uygun. onun dışında bir riski yok. endişelenme:teselli:

canım söyle bir şey ; roaccutane kullandıktan en az 6 ay sonra hamile kalabilirsin, daha güvenli bir süre olarak 2 yıl gebe kalmaman daha uygun. onun dışında bir riski yok. endişelenme:teselli:

canım teşekkür ederim çok saol aslında benim panik yaptığım konu çocuk sağlılkı olurmu olmaz mı yukarıda da bahsettiğim gibi
roaccuttane kullananlardan iki kişi bi ri 1 yıl sonra biri de 3 yıl sonra hamile kalıp doğum yapmış birinin çocuğu daum sendromluymuş diğerininkide sakat doğum yapmış
bende bundan dolayı çok korktum cnm gerçekten bu ilacı kullanan kişilerin çocuklarında problaem olurmu ??????????????????

ama ALLAH'ın dediği olur nasıl nasip ettiyse
cümlemize de herşeyin hayırlısını nasip etsin hepimize de sağlıklı hayırlı evlat versin

ben de roaccutane kullanmıştım.3 ay süreyle.bıraktıktan kısa süre sonra hamile kaldım.kısa süre dediğim 1 yıldan az.oğlum da maşallahı var .çok sağlıklı

anladım, ancak down sendromlu çocuklar ilk olarak onlarda görülmedi ki roaccutane çıkmadan önce de down sendromu vardı, belki onlar kullanmasa da çocukları hasta olacaktı.:teselli:

anladım, ancak down sendromlu çocuklar ilk olarak onlarda görülmedi ki roaccutane çıkmadan önce de down sendromu vardı, belki onlar kullanmasa da çocukları hasta olacaktı.:teselli:

evet cnm doğru söylüyorsun ilgin için çok teşekkür ederim sağol

ben de roaccutane kullanmıştım.3 ay süreyle.bıraktıktan kısa süre sonra hamile kaldım.kısa süre dediğim 1 yıldan az.oğlum da maşallahı var .çok sağlıklı

canım benim ilgin için teşekkür ederim içimi rahatlattın inşallah benimde çocuğum sağlıklı olur
ALLAH(c.c) cümlemize hayırlı sağlıklı evlat versin

ben ve ablam da kullandık.benim heüz çocuğum yok ama ablamın kullandıktan 6 may sonra hamile kaldı çok sağlıklı bebeği var korkma canım

canım bende kullandım 1 sene oldu temmuzda bırakalı doktoruma sordum bir sorun yok dedi sadece 6 ay beklenmesi gerekiyormuş korkma canım benimde var aynı tedirginliklerim ama Allah sağlıklı bebişler nasip etsin herkese
birde kullanan arkadaşlarda tekrardan sivilcelenme oldumu acaba merak ediyorum

bende kullandım bırakalı 2 yıl oldu kullandığım dönemde doktorum 6ay hamile kalmamalısın demişti şuan hamileyim zeka tesstleri normal çıktı

mrh ben 2 sene önce kullandım. 1 yıllık evliyim .ilacı geçen sene tekrar kullanmak istedim ama evlenmek üzere oldugum için eczacı ark. tavsiye etmedi hemen kazayla filan hamile kalırsan sakıncalı olur dedi.ilaç vücuttan 1 senede atılıyomuş.diye söylemişti bana

of yaaaa
ben ilacı bırakalı daha iki ay oldu yeni evlendim hemen bebiş istiyorum...
doktorum bana iki ay sonra gebe kalabilirsiin dedi şimd siz 6 ay yazınca korktum napsam acabaaa

BAK ŞİMDİ BENDE ENDİŞELENDİM....2 SENE ÖNCE BENDE KULLANDIM 5 AY KULLANMIŞTIM...HENÜZ HALA HAMİŞ KALAMADIM...YARIN RANDEVUM VAR DR.UMA Bİ SORAYIM BAKİM...:uhm: ALLA ALLA HAKKETEN ENGEL OLABİLİRMİKİ ACABA...:uhm:

Merhaba, ben de 3,5 yıl önce tedavimi bitirdim. 8-9 ay kadar kullandım roaccutane'ı. ben de tedaviden sonra 6 ay hamile kalınmaması gerektiğini biliyorum.ancak nette daha sonrası için de sorunlu hamilelikle ilgili yazılar okuyunca bu sürenin olabildiğince uzun tutulması gerektiğini anladım(benim şahsi görüşüm). ama tabi doktor kontrolünde olmak en güvenlisidir.
sivilce konusunda ise tedaviden 2 yıl sonra tek tük çıkmaya başlıyo ama eski yoğunluk ve yağlılık olmuyor.bunu aza indirmek için cilt temizliğini nasılsa tedavi bitti diyerek asla ve asla ihmal etmeyin derim.mümkünse hastanelerdeki doktorlardan yine cilt temizliği - peelingler yaptırın.kozmetikten olabildiğince kaçının ve eczanelerdeki bitkisel bakım ve makyaj ürünlerini tercih edin( hatta doktorun tavsiye ettiği bir marka olsun).yüzünüze sir ağda gibi uygulamalar yaptırmayın reaksiyonla birlikte uzun bir süre tekrar sivilce problemi yaşayabilirisiniz( ben yaşadım ).Cildinize iyi bakın :)

Merhaba ben 2,5 ay roaccutane kullandım sadece ve bırakalı 2 ay oldu... Şuan hamıle olabılırım Çok korkuyorum. Varmı bu ılacı kullanıpta bukadar kısa sÜrede hamıle kalanlar..

bende 5 yıl önce kullandım bu ilacı hemde cortizonda kulllandım
doktorum 1 sene çocuk yapmamaı yasaklamıştı
ama 8. ayda hamile kalmışım:)
aldırmayı bile düşünmüştüm
hatta hamile olduğumu söylemek bile istemedim kimseye
ama şükür bebğimi dünyaya getirdim
çok sağlıklı ve zekiiiiiii bir okadarda yaramaz bir kızım var:)
şu anda 3,5 yaşında ve ben ikinci kez hamileyim
kısmetse oğluşum yolda
haftaya kucağıma alıcam
kızımda çok sorunsuz bir hamilelik geçirdim okadar ilaca rağmen
ama bunda çok daha zor sorunlu bir hamileliğim oldu
yani testlerinizi ve doktorunuzu ihmal etmeyin derim
herşeyi bilen ALLAH TIR
sağlıklı bebekler dilerim hepinize:)

sanırım ben de bu yüzden sevibnemiyorum hamileliğime. ilacı aralıkta bıraktım. sat 6 aralık ve bugün hamile olduğumu öürendim. acaba bebeğin sorunu olup olmadığı hamileliğin ilk aşamalrında belli oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…