Sivilceli Ciltler roaccutane ft. zoretanin

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

hechicera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
11
0
öncelikle şunu belirtmek isterim ki; almış barşını yürümüş bir sivilce problemim yok fakat alnımda ve çenimde kistik (doktor öyle diyor) sivilceler çıkıyor. bölgesel yani... özellik çenemdeki sivilceler nerden baksanız bir yıldır hiç geçmiyor. kırmızı yara izi var ve tekrar aynı noktadan çıkıyorlar. alnım da az da olsa iyileşme vardı ki o da bozuldu bu yakınlarda.

şunu da belirtmeliyim ki; şubat ayından beri doktora gidiyorum ve o zamandan bu zamana yazılan ilaçlar şunlar:
-azitro (ciddi mide bulandırır, ishal bile yapar)
-isotrexin
-sivex
-benzamycin (bunu iki yıl önce başka br doktor vermişti o zaman için iyi gelmişti fakat artık o da kesmedi)

yani bunlar hiçbir işe yaramadığından geçen hafta doktor artık zoretanin yazmaya karar verdi. 30mg'la başlayalım dedi. biri 20mg bir zoretanin diğeri de 10mg zoretanin. fakat asıl olay, eczacı 20mg zoretanin olmadığından, 20mg'lık roaccutane yazmış. ikisinin de aynı olduğunu biliyorum, internetteki forumlarda, sözlüklerden öğrendiğim kadarıyla ve eczacı da aynı şeyi söyledi zaten. ben ilaçları kullanmaya başladım fakat bir şey olur mu da çok merak ediyorum. ya da iyileştirme açısından birbirlerinden farkı var mı?

ben roaccutane ve zoratanin ikisinden de kullandım etkileri aynı hiç bir fark yok ama kullandığıma pişmanım o kadar yan etkiyi çekmeye değmezmiş. 7 ay kullandım benimde kistik şekilde sivilcelerim vardı çenemin oralarda, geçirdi hemde harika bir şekilde hep derler ya bebek gibi bir cildim oldu amaaa ilacı bırakmamın üstünden 1 yıl bile geçmediki herşey yavaş yavaş eski haline döndü şu an ilacı bırakalı 3 yıl oldu ve herşey ilaca başlamadan önceki gibi. Yan etki olarak bende çok ciddi bir şekilde göz kuruluğu yapmıştı suni göz yaşı damlalarıyla geziyodum gözlerim kan çanağı şeklinde o sırt ve bel ağrısınıda unutamam daha şurda 1 yıldır kendime geldim ağrılarım geçti, gözünüde korkutmak istemem herkeste aynı yan etkiyi yapmıyo, inşallah sen kalıcı güzel sonuçlar alırsın

ben roaccutane ve zoratanin ikisinden de kullandım etkileri aynı hiç bir fark yok ama kullandığıma pişmanım o kadar yan etkiyi çekmeye değmezmiş. 7 ay kullandım benimde kistik şekilde sivilcelerim vardı çenemin oralarda, geçirdi hemde harika bir şekilde hep derler ya bebek gibi bir cildim oldu amaaa ilacı bırakmamın üstünden 1 yıl bile geçmediki herşey yavaş yavaş eski haline döndü şu an ilacı bırakalı 3 yıl oldu ve herşey ilaca başlamadan önceki gibi. Yan etki olarak bende çok ciddi bir şekilde göz kuruluğu yapmıştı suni göz yaşı damlalarıyla geziyodum gözlerim kan çanağı şeklinde o sırt ve bel ağrısınıda unutamam daha şurda 1 yıldır kendime geldim ağrılarım geçti, gözünüde korkutmak istemem herkeste aynı yan etkiyi yapmıyo, inşallah sen kalıcı güzel sonuçlar alırsın

umarım iyi bir sonuç alırım. tek korktuğum yanı kolesterolu yukseltiyor olması zaten sınırda kolesterol degerım var. umarım büyük bir sorunla karşılaşmadan iyi bir sonuç elde ederim.

benimde sivilce sorunum var fakat ben kullanmadım roaccutan ama abim ergenlik döneminde kullandı ama yüzü tertemiz oldu bebek gibi başka bi arkadasım da kullanıyo onun yuzu de baya bi problemli ama onunkini bşraz zalttı gozenekleri fln kapandı o kadar benimkilerde kotulreşiyo giderek napcammmm?????

meraba arkadaşlar doktor da bana bugün zoretanin ilacını verdi akşam aldım başladım inşallah iyi gelir.. ben 2-3 yıl öncede roaccutane ilacını kullanmıştım sonuç güzeldi ama şimdi tekrarladı kulağımda ağrılı sivilceler çıkıyor o kadar kötü :KK43:
şimdi ben 20 gün sonra okuluma gidicem başka şehire gitmeden burdan 1 aylık hapımı yazdırayım diyorum ama 1 ay dolmadan yazarlar mı bugün sormayı unuttum doktora o gittiğin yerde de yazdırabilirsin dedi ama burdaki doktora kontrol olmak istiyorum ben bi bilginiz var mı ??

X