• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Rısklı gebelik yaşayan arkadaşlar-suyum azalmış

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

azteki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
28
0
86
Diğer
selam,
benim doktorum 31.haftaya kadar herşeyin normal olduğunu söyledi ama bu haftadan sonra amnio sıvısının (suyumun) azaldığını söyledi ve riskli gebesin erken doğum vs gibi şeyler söyledi.başka doktora gittim o birşey yok herşey normal dedi.siz böyle sorun yaşadınızmı? benim amnio sıvım 6-7 cm miş sizin kaç?

şuan 34 hafta 4 günlük olduk oğluşumla

canım bilmiyorum amniyon sıvısı normal denilip geçiliyor hep ama nerdeyse 35. haftanı bitirmene azcık kalmış zaten bundan sonra riskin olmazki hiç korkma akciğer gelişimini bile tamamlamışdır bebek dert etme kendine doğcak olsa bile.

canım bilmiyorum amniyon sıvısı normal denilip geçiliyor hep ama nerdeyse 35. haftanı bitirmene azcık kalmış zaten bundan sonra riskin olmazki hiç korkma akciğer gelişimini bile tamamlamışdır bebek dert etme kendine doğcak olsa bile.

inan 30.haftadan beri doktorum tam bir felaket tellali gibi birsürü şeyle benim canımı sıktı.ilk suyun az bebk gelişimi geri bir hafta dedi ve bebk gelişmede sorun yaşayabilir dedi.bi hafta sonra gittik bebğimiz çok şükür gelişmeiş hatta haftasından bile ondeydi.ama doktorum siz riskli hastasınız dedi durdu ve anne karnında olumler vs bahsetti hep.daha bunun gibi, şeyler.oysakı oğlumun hareketleri çok güzel.36.haftada riskten dolayı sezeryanla almaya karar verdi ama ben bi radyolağa renkli dobblerde incelettim herşeyi normal dedi.su yeterli bi risk yok dedi.pazartesi başka doktora gideceğim artık bi başka kadın doğumcuya.bakalım artık ona gore karar vereceğiz.erken doğum istemiyorum.doktor kurbanı olmak hiç istemiyorum

canım gecmiş olsun.doktorundan hiç hoslanmadım bence de değiştir onu.arkadasımın da suyu azalmıştı normal zamanında doğurdu.su anda kardeşim de hamile onun da azalmış ama doktoru onu korkutacak seyler söylememiş hiç bol bol su iç demiş.diğre arkadasıma da serum veriyorlardı.bu kadar haftaya gelmişsin artık korkmana gerek yok.akciğerleri gelişmiştir gözleri gelişmiştir.için rahat etsin lütfen.artık doğursan da Allahın izniyle bişey olmaz.sadece erken doğum riski olanların hastanelre hemen ulaştırılması gerekir tam teşekküllü olanlara. hayırlı doğumlar dilerim.

canım bende mecburen geçen ay başka bir dr a gittim ve banada suyun az hatta bebek çok az bir su içinde dedi..ilerleyen zamanlarda sorun olur dedi..sonra haftaya hemen kendi dr uma gittim .ne dese beğenirsiniz suyunda hiçbir sorun yok gayet güzel dedi..bu haftada bebeğin kilosunu biraz az olduğunu gördü ve hemen beni dooplera yolladı..yani dr dediğin önlemi hemen almalı..korkutup ta hemen doğuma almak istemek çok yalnış..bence başka bir dr a daha görün derim..

ben erken dogum yaptım canım suyum bitiyordu aldılar bebegimi. İnşallah günün gelene kadar suyun bebegine yeterli gelir. erken dogan bebek zor büyüyor. herşey gönlünce olsun.

Back