Riskli gebelik kaybetme korkusu

Nunuco

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
737
982
Merhaba
5 haftalık hamileyim. Daha önce 18 ve 15 haftalık kayıplarım oldu. Şuan tekrar kaybetme korkusu yaşıyorum. Ve bu duyguyu aşamıyorum.Benim durumumda olanlar varsa bu durumu nasıl aştınız?

Bu duyguları hissetmeniz normal ama kötü düşünmeyin iyi taraflarina bakin Rabb'im sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ♥️♥️

Merhaba çok geçmiş olsun, aynı zamanda Rabbim bebeğinizi size bağışlasın 🤲🏻 benimde 2 kaybım var şuan hamileyim benimde çok kaygılarım oluyor maalesef destek almayı bile düşündüm aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum açıkcası ama şimdi biraz daha iyiyim yiyecek ekmeği varsa her türlü gelecek bize rabbim sağlıklı nasip etsin. Rahim ağzı yetmezliği için bi tedavi oluyor mu bunun bi çözümünü sundular mı size doktorlar

Nasıl kesin değil? Bununla ilgili detaylı bilgi verilmedi mi doktorlarınız tarafından? Eğer rahim ağzı yetmezliğiniz varsa ilerleyen haftalarda serklaj olmanız gerekiyor. Uzman doktora görünün ve görüş alın lütfen

Benimde 20. Haftada kaybım oldu. Tekrar hamile kalmaya korkuyorum. Korkunuzun geçeceğini sanmıyorum. Normal hamileliklerde bile korku olur hele kayıplardan sonra korku olması çok normal. Stres bebeğe zararlı böyle düşünerek kendinizi rahatlatabilrsiniz belki. Her hamilelik farklıdır. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız fakat eğer rahim ağzı kısalığı varsa serklaj yaptırılıyor 12. Haftada doktorunuza mutlaka belirtin bunu

Evet kürtajdan sonra daha yüksek ama doktorunuza danışmadan karar vermeyin derim sonuçta düşükte olsa bi hamilelik döneminden geçtik bazı doktorlar 6 ay felan dinlenme toparlanma önerirken bazı doktorlar 1 adeti uygun görüyor o yüzden rahim kontrollerinizi aksatmadan doktorunuzla planlı ilerleyin derim. Ben o şekilde devam ediyorum çünkü. Doktorum 1 adet uygun gördü ve rahimimin temiz olduğunu vs herşeyin yolunda olduğunu söyledi tabiki bende değerlendirmeyi düşünüyorum hayırlısıyla 🙏

Merhaba çok geçmiş olsun, aynı zamanda Rabbim bebeğinizi size bağışlasın 🤲🏻 benimde 2 kaybım var şuan hamileyim benimde çok kaygılarım oluyor maalesef destek almayı bile düşündüm aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum açıkcası ama şimdi biraz daha iyiyim yiyecek ekmeği varsa her türlü gelecek bize rabbim sağlıklı nasip etsin. Rahim ağzı yetmezliği için bi tedavi oluyor mu bunun bi çözümünü sundular mı size doktorlar

Nasıl kesin değil? Bununla ilgili detaylı bilgi verilmedi mi doktorlarınız tarafından? Eğer rahim ağzı yetmezliğiniz varsa ilerleyen haftalarda serklaj olmanız gerekiyor. Uzman doktora görünün ve görüş alın lütfen

Benimde 20. Haftada kaybım oldu. Tekrar hamile kalmaya korkuyorum. Korkunuzun geçeceğini sanmıyorum. Normal hamileliklerde bile korku olur hele kayıplardan sonra korku olması çok normal. Stres bebeğe zararlı böyle düşünerek kendinizi rahatlatabilrsiniz belki. Her hamilelik farklıdır. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız fakat eğer rahim ağzı kısalığı varsa serklaj yaptırılıyor 12. Haftada doktorunuza mutlaka belirtin bunu

Evet doktor 14. Haftada serklaj dikisi atacak önlem amaçlı bile olsa.
2 kaybimdada suyum geldi aniden hastaneye gittiğimde rahim kapalı idi o sebep ile tam bir teşhis konmadı. Her kontrole gittiğimde rahim ölçümleri normaldi. Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili hiçbir şüphesi olmadı doktorun.

2 kaybimdada suyum geldi aniden hastaneye gittiğimde rahim kapalı idi o sebep ile tam bir teşhis konmadı. Her kontrole gittiğimde rahim ölçümleri normaldi. Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili hiçbir şüphesi olmadı doktorun.
Dilerim sağlıcakla kucağınıza alırsınız stres yapmayın 🙏🏼

En azından şimdi bir önlem alınacak içiniz rahat etsin inşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza. Sağlıklı sıhhatlı kolaylıkla inşallah Rabbim size bağışlasın 🤲🏻❤️

Histerekopi yapılmadı mı? Perde olabilir rahim şekil bozukluğu olabilir?

Kayıplardan önce yapılmıştı rahim filmi problem yoktu. Tekrarlamama gerek olmadığı söylendi
Bence bir riskli gebelik uzmanına gidin renkli ultrasonla şimdi bi bakılsın. Bi arkadaş vardı burda 3 kaybı oldu 16 17. Haftalarda renkli ultrasonla gördü perdeyi doktoru. Yani dikey inen bi şeydi. Ilac rahme dolunca hsg normal çıkıyodu.

Sizin kaç haftalık bebeğiniz. Zaman hiç geçmeyecek gibi geliyor bazen 🥹
Şuan 13. Haftaya girdik şükür 🤲🏻 ben tüp bebek tedavisi görüyordum 6 yıldır kayıplarımd hep tüp bebekle olan gebeliklerimdi. Allah 6 yıl sonra beklenmesik anda kendiliğinden verdi. Kayıplarımın tranvasını atlatamamıştm hatta tedavimi erteledim hazır değilm daha die nasip böyleymiş. Onca negatif sonuçlanan hikaye çok ki her haftanın bitişine şükredip yeni haftya tedirgin giriyosun. Ama sonunda Allah nasip ettiyse bizim olcak. Nasibimizde yoksada Allah verdi Allah aldı diycez. Teslim olup dua etmekten başka çaremiz yok. Eminim ki sizinde bu sefer olucak. En azından sebebi belli ve önlemi var içinizi ferah tutun Allaha güvenin çokc dua edicem size ❤️🤲🏻

X