Rinoplasti olanlardan acil yardım rica ediyorum!!

Nightsky94

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
46
13
30
Merhaba 28 gün önce rinoplasti ameliyatı oldum.İyileşme sürecim bugüne kadar çok güzel geçti.Burun ucunda ve burun delikleri girişindeki kıkırdaklarda dikiş ve tahribat olduğu için doktorum Thiocilline antibiyotikli merhemi düzenli olarak tamamen iyileşene kadar bu bölgelere sürmemi istedi.Bu sabah sızlama ve kızarıklık oluştu bu bölgelerde hemen kullanmayı kestim ancak tahriş olmuş kuruluk ve yanma hissi var enfeksiyon oluşmasından korkuyorum.Doktorumun bugün ameliyat günü bir türlü ulaşamadım.Pazartesi günü 1. Ay kontrolüm var.Tecrübeli olanlar yazabilir mi fazla mı uyguladım? Ya da yanlış bir yere mi uygulama yaptım? Burun şekline zarar verir mi bu durum?İyileştirmek için ne kullanabilirim vazelin iyi gelir mi? Acil yardımcı olursanız sevinirim.

Ben bu kremin antibiyotikli olduğunu bilmiyordum aylar önce burun içime altıma fln ameliyattan 4 ay sonra belki hatirlamiyorm sürmeye başladım belki fayda eder diye sonradan ben şok korktum sordum doktor zararı da olmamıştır faydası da olmaz dedi

Ben de antibiyotikli krem birkaç ay sürekli, dikiş kısmına. Bahsettiğiniz şey egzamaya da benziyor. ameliyattan sonra yüzümün farklı yerlerinde ve burnumun neredeyse tamamında kuruluk, yanma, kızarıklık oldu. egzamalar belirdi, zaman zaman da bazı bölgelerde burnumda. kremde alerjen yoksa tahriş etmez, yeni mi kullanmaya başladınız?

Evet 2 haftadan fazla kullanmak gereksizmiş neyse ki enfeksiyon değilmiş tahriş olmuş iyileşti sayılır

Ameliyat sonrası gazlı bez çıkar çıkmaz sürmeye başladım ta ki buraya konuyu açtığım güne kadar 2 haftadan fazla kullanımı gereksizmiş herhangi bir uyarı almadım.Antibiyotikli olduğu için de yaralı bölgelerde tahrip oluşturmuş.İyileşti sayılır ama hala sürdüğüm yerlerde hassasiyet var.

Geçer geçer dert etmeee
:)

Öncelikle geçmiş olsun . Benimde 5. Günüm ve aynı sorunu bende yaşıyorum . Nasıl oldunuz şuan ?
Teşekkür ederim kusura bakmayın yeni farkettim.Daha iyi şuan kremi kestikten sonra düzeldi doktorum enfeksiyon olmadığını söyledi.Hala ufak bir şişlik var tabi.Şimdi de ağır bir grip geçiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…