Rezidans inşaatında korkunç kaza: Asansör 22'nci kattan düştü

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 22. kattan zemine çakıldı. İlk belirlemelere göre kazada 6 işçi hayatını kaybetti.

Eski Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arazide inşaatı devam eden binanın asansörü 22. kattan zemine çakıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 6 işçinin öldüğünü açıkladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor. İnşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin bakımsız olduğunu söylediler.

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör 22. kattan zemine çakıldı. Olayda ilk belirlemelere göre 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinde ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise olayda 6 işçinin öldüğünü açıkladı. İstanbul Valisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ölen işçi sayısının 6 olduğunu ancak hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ettiğini belirtti. Vali Mutlu'nun paylaştığı mesajlar şöyle;

"Acı kayıplarla gene bir işyeri kazasının üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybeden 6 işçi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Üzücü işyeri kazasında hayatını kaybeden işçilerimizin sayısının artmasından endişe ediyoruz."

SARIGÜL: SABAHA KADAR SÜRECEK
Mecidiyeköy'de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül de olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Sarıgül şunları söyledi:

"Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22'nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız. "
http://www.radikal.com.tr/turkiye/r...kunc_kaza_asansor_14uncu_kattan_dustu-1211353

Hayatını kaybeden işçilerimize Allah rahmet eylesin ailelerine de sabır versin:KK61::KK61: Yaralı işçilerimize de Allah şifa versin...

Offfffff of 6 insanımız daha vefat etmiş:KK43: Allah sabır versin ailelerine:KK61:
Artık meclistekiler birbirlerine göz süzüp parmak sallayacaklarına iş güvenliğini enine boyuna ele alsınlar, yeter ya, olan gariban işçilere oluyor, insanlar ölüyor 2 gün ah vah gömüldüklerinde iş bitiyor, o garibaların aileleri ömür boyu hertürlü zorluğu çekmeye devam ediyor:KK43:
Maden işletirler maskeler M.Ö.'ye ait, herşey eski püskü, bakım yok, denetleme yok, kaza olur yaptırım yok, ceza yok, ölenlerin ailelerine gidip iki üzgün surat ifadesi çok üzüldük başımız sağolsun demeler, bitti gitti.

İnsana insan hayatına değer verin artık, iş kazaları, tecavüzler, cinayetler, her seferinde sadece vah vah tüh tüh:KK62: Mağdur olanlar hep gariban diye mi kimse peşine düşmüyor:KK61:

Allah rahmet eylesin , vefat sayısı 10 a çıkmış maalesef şimdilik . Vali açıklama yapıyor tv de .
Sayı artmaz inşallah çünkü kaza alanında tam olarak kaç kişinin olduğuyla ilgili kesin bilgi yokmuş . Ayrıca vali burdan yaralı çıkmaz dedi maalesef .
Bu arada şu anda 8 kişi gözaltına alınmış .
Torunlar inş. ne açıklama yapacak bakalım .

Hayat tv:
İşçi Bahri Demir: Belliydi, ama önlem almadılar.Bütün dünya duysun, bu insanların güvenliği yoktur. Kimçe çalışmasın
Meltem Akyol: İşçiler asansörün arızalı olduğunu söylemelerine rağmen binmeye zorlanmış. 'Ya binin ya yürüyün' denmiş
Rezidansta çalışan bir işçi: 2 gün önce beni elektrik çarptı; iş güvenliği uzmanı çağırdım. 'Bu elektrik bişey yapmaz, elini çabuk çek' dedi
1500 kişi çalışıyor. 5 kişilik yerde 10 kişi kalıyoruz. Havalandırma sabaha karşı açılıyor. Nefes bile alamıyoruz.

Hayat tv:
İşçi Bahri Demir: Belliydi, ama önlem almadılar.Bütün dünya duysun, bu insanların güvenliği yoktur. Kimçe çalışmasın
Meltem Akyol: İşçiler asansörün arızalı olduğunu söylemelerine rağmen binmeye zorlanmış. 'Ya binin ya yürüyün' denmiş
Rezidansta çalışan bir işçi: 2 gün önce beni elektrik çarptı; iş güvenliği uzmanı çağırdım. 'Bu elektrik bişey yapmaz, elini çabuk çek' dedi
1500 kişi çalışıyor. 5 kişilik yerde 10 kişi kalıyoruz. Havalandırma sabaha karşı açılıyor. Nefes bile alamıyoruz.

Bu iddialara inanamıyorum, inanmak istemiyorum:KK43: Keşke uydurma haber olsa:KK43:
Nasıl olur, gerçi bende ne kadar safım, söylediğime kendim bile inanmıyorum, Soma'da yaşananlar ne'ydi ki:KK61:
Arızalı asansöre bindirilmişler öyle mi? Elektrik kaçağına birşey yapmaz mı denmiş?
Vah gidi ülkem, paran varsa ağasın beysin, paran yoksa bir asansörde can verirsinde umursayanın olmaz:KK43:
Çapımız kadar muamele:KK61:

Offfffff of 6 insanımız daha vefat etmiş:KK43: Allah sabır versin ailelerine:KK61:
Artık meclistekiler birbirlerine göz süzüp parmak sallayacaklarına iş güvenliğini enine boyuna ele alsınlar, yeter ya, olan gariban işçilere oluyor, insanlar ölüyor 2 gün ah vah gömüldüklerinde iş bitiyor, o garibaların aileleri ömür boyu hertürlü zorluğu çekmeye devam ediyor:KK43:
Maden işletirler maskeler M.Ö.'ye ait, herşey eski püskü, bakım yok, denetleme yok, kaza olur yaptırım yok, ceza yok, ölenlerin ailelerine gidip iki üzgün surat ifadesi çok üzüldük başımız sağolsun demeler, bitti gitti.

İnsana insan hayatına değer verin artık, iş kazaları, tecavüzler, cinayetler, her seferinde sadece vah vah tüh tüh:KK62: Mağdur olanlar hep gariban diye mi kimse peşine düşmüyor:KK61:
tok açın halinden anlamaz..kim ne derse desin:KK43:

Bu iddialara inanamıyorum, inanmak istemiyorum:KK43: Keşke uydurma haber olsa:KK43:
Nasıl olur, gerçi bende ne kadar safım, söylediğime kendim bile inanmıyorum, Soma'da yaşananlar ne'ydi ki:KK61:
Arızalı asansöre bindirilmişler öyle mi? Elektrik kaçağına birşey yapmaz mı denmiş?
Vah gidi ülkem, paran varsa ağasın beysin, paran yoksa bir asansörde can verirsinde umursayanın olmaz:KK43:
Çapımız kadar muamele:KK61:

İstanbul Tabip Odası aylar öncesinde uyarmış Mune 15/05/2014 de attıkları tweetler:

Bw4dn6VIAAAuaE6.jpg

Bw4e4MQIQAE8__L.jpg

Angry,
nasıl derler Çarşamba'nın gelişi Perşembe'den belli olur, maalesef bu inşaatta tamda böyle olmuş, nedir bu uyaranlara karşı oluşan alerji, insan bir dikkate alır, ordaki işçiler insan değil mi, can değil mi? Bu insancıkların canının hiç mi kıymeti yoktu, benimki de laf işte, kıymeti yokmuş ki problemli asansöre çözüm aramak yerine insanları bindirmişler.

Nasılsa ölenlerin yerine yeni işçi bulurlar çünkü bu ülkede işsizlikten perişan olmuş çok insan var, artık insanlar öyle hale geldi ki öleceğini bilse ekmeğinin peşine koşmak zorunda kalıyor, sonuçta çoluk çocuk bakıyorlar:KK43:
Ah bu çaresizliğin gözü kör olsun:KK43:

Angry,
nasıl derler Çarşamba'nın gelişi Perşembe'den belli olur, maalesef bu inşaatta tamda böyle olmuş, nedir bu uyaranlara karşı oluşan alerji, insan bir dikkate alır, ordaki işçiler insan değil mi, can değil mi? Bu insancıkların canının hiç mi kıymeti yoktu, benimki de laf işte, kıymeti yokmuş ki problemli asansöre çözüm aramak yerine insanları bindirmişler.

Nasılsa ölenlerin yerine yeni işçi bulurlar çünkü bu ülkede işsizlikten perişan olmuş çok insan var, artık insanlar öyle hale geldi ki öleceğini bilse ekmeğinin peşine koşmak zorunda kalıyor, sonuçta çoluk çocuk bakıyorlar:KK43:
Ah bu çaresizliğin gözü kör olsun:KK43:

Malesef Mune :KK43::KK43: Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor...
İşçi olmak bu ülkede ölmek demek oldu!!!

OOff of olan hep garibanlara oluyor.. mekanları cennet olsun Allah ailelerine dayanma ve geçim gücü versin inşallah...

Bu şirketin tüm patronlarini orada güya is güvenliği için çalışanların hepsini hapse tikip bir daha cikarmayacaksin. Bu insaaatta yaşanan ilk olay değil daha ihalesinden şaibeli olan inşaatta gecenlerde 19 yasinda gencecik bir insan hayatini kaybetmisti. Aylar önce bu santiyede 8 10 kişi ölecek önlem alın diye söyleyenler tabi ki dinlenmedi. Kimin umrunda ki üç kuruş için canını ortaya koyup çalışanlar.
Istanbulda gobegindeki bu inşaatta yaşananlar nasıl denetlenmedi nasıl izin verildi aklım almıyor.

Allah rahmet eylesin hepsine. Kaç insan perişan şimdi:KK43:

10 işçinin öldüğü inşaatın sahibinden o iddialara cevap
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun dün yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak açıklama yaptı.
Mecidiyeköy’de Galatasaray ’ın yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan ve dünkü asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatın sahibi Aziz Torun bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşçilerin asansör arızası konusunda firmayı daha önce defalarca uyardıkları yönündeki iddiaları için ‘tamamen yalan’ diyen Torun,zaman zaman gazetecilerle de gerilimli anlar yaşadı.

“En son 9 Nisan’da bir işçi ölmüştü, müsterih misiniz” sorusuna “Bu soruyu böyle sorduğunuz için sizi kınıyorum” diye yanıt veren Torun “biz eğitimleri versek de çalışanların aynı hassasiyeti göstermediğini de biliyoruz” diyerek işçileri suçladı.
Aziz Torun basın toplantısında şunları söyledi:

Biz Torunlar olarak bu kazanın sorumlularının ortaya çıkarılmasının takipçisiyiz. Çünkü Torunlar GYO halka açık bir şirket.

Parmak iziyle şantiyeye giriliyor. Herhangi bir sigortasız çalışan söz konusu değil. Hayatımızı kaybeden işçilerimizin ailelerine gereken her türlü sahiplenme olacaktır. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bu olayda da kesinlikle böyle bir sorumsuzluğu ya da kazayı meydana getiren nedeni şirketimize mal etmelerine ya da şirketimizin bu anlamada bir leke almasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu asansör yük ve insan asansörü olarak kullanılıyor. Bu asansörü biz de kullanıyoruz. Bu hem insan hem de yük taşımak üzere planlanmış. 2700 kilo ve 28 kişi taşıyabilen bir asansör. Bilirkişi raporu sonrası savcı ve gerekli merciler karar verecektir. Taşeron işçilerin malzeme çıkardığı anlaşılıyor asansörle.

İŞÇİLERİN "ASANSÖRLER SÜREKLİ BOZUK" İDDİASI
Tamamen yalan çünkü bu asansörlerin kiralandığı firmanın iki elemanı her an sahada bulunuyor ve sorun anında hemen müdahale ediyor. Birkaç gün önce aynı asansörü ben de kullandım.

Bu kişiler maalesef şantiyenin çevresinde dolaşarak bu şantiyede çalışıyormuş gibi hava uyandırıyorlar.
“KÂRINIZDAN İŞ GÜVENLİĞİNE AYIRDIĞINIZ PAY NEDİR?”
Orada iş güvenliği eğitimi almadan kimse şantiyeye giremez. İş güvenliği ile ilgili denetimlerde bakanlık etkin şekilde denetim yapıyor. Yasanın gerektirdiği bütün tedbirler eksiksiz alınıyor.

“EN SON 9 NİSAN’DA BİR İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ, MÜSTERİH MİSİNİZ?”
Bu soruyu böyle sorduğunuz için sizi kınıyorum. Çok üzgünüz ama 1500 civarında işçi çalışan bir şantiyede her ne kadar eğitimler verilse de çalışanların aynı hassasiyeti göstermediğini de biliyoruz.

Bu tür kazaların olduğu da sektörel bir vaka. Elbette bizim şantiyemizde olmamasını arzu ederiz. Gereken çalışmalar yapılıyor. Neyse bu sorumluluğun bedeli bu işin takipçisi olacağız.

İSTANBUL TABİPLER ODASI’NIN TWEET İDDİASI
İşi tweet noktasına getirirsen herkes her şey için tweet atıyor. Bizim için esas olan bakanlığın belirlediği şartların şantiyemizde yerine getirilmesidir. Sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuz için karşınızdayız. (Hürriyet)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...kaza-asansör-22nci-kattan-düştü.751923/page-2

Facianın yaşandığı inşaatın işçileri konuştu
Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatta çalışan işçiler, arızalı asansörlerle ilgili defalarca uyarıda bulunduklarını açıkladı.
Mecidiyeköy’de yıkılan Galatasaray ’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı kulelerde yaşanan asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin mesai arkadaşları isyan etti.

Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç’a konuşan ve işten atılma korkusu nedeniyle isimlerini vermek istemeyen inşaat çalışanları, kazanın meydana geldiği binada asansörlerin sürekli arızalandığını söyledi.

Benzer bir kazanın iki hafta önce de meydana geldiğini anlatan işçiler şunları söyledi: “Kazanın meydana geldiği binada 2 tane asansör var. Bunların ikisi de sürekli arızalanan asansörler. Biz bunlarla ilgili daha önceden de şirkete uyarıda bulunduk. Bundan iki hafta önce içerisinde işçi bulunan asansör 20. kattan aşağıya düştü. Ama asansörde hız kesici paraşüt olduğu için durdu. O olayda işçiler yara almadan kurtuldu. Dün de kazanın meydana geldiği asansörden biz indik. Daha sonra diğer arkadaşlar inince asansör düşmüş. Ölümden kıl payı kurtulduk.”

POLİSLER GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Öte yandan asansör faciasının meydana geldiği inşaat alanın etrafında çevik kuvvet ekipleri ve TOMA aracı bekletiliyor. Kazanın meydan geldiği andan itibaren gece vardiyasında çalışan işçiler ise iş bırakma eylemi yaptı. İnşaat işçileri güvenlik önlemi alınmadığı taktirde işlerine geri dönmeyeceklerini söylediler.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/facianin_yasandigi_insaatin_iscileri_konustu-1211372

İşçilerin emekleri alın terleri sayesinde göklere yükseliyorlar
Sonra pişkin pişkin yine işçileri suçluyorlar...
Oturdukları gökdelenin bilmem kaçıncı katında sefa sürerkende insan haklarından bahsederler
Yazık....

Back