Rezerv azlığında tedavi .

KELEBEK0908

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
1.780
1.361
Merhaba Dr.bey,ben bir merkezde tedaviye başladım,yaşım 36,rezerv azlığı sorunum sadece. Havuz diye bir yöntem uygulanacak çünkü her ay yumurta olmuyor bende,bunun sebebi rezerv azlığımıdır?şöyleki bir ay hiç yumurta görünmüyor adetliyken,bir ay en çok 2,3 tane oluyor,geçen ay bu şekilde 3 yumurta toplandı,1 tanesi döllendi ve 2.gün 4 hücreli olarak donduruldu,tek embiyo olduğu için,bu beklemede, havuz yöntemiyle tedavim sürüyor ama dediğim gibi bu ayda yoktu yumurta,bunun sizce sebebi nedir?ve kendi doktorum dhea vs.gibi hiçbir vitamin kullanmam yumurta sayısı artırmazmış,mesela bitkisel kürler var çörekotu,bal,tarçın ,incir ,arı sütü bal polen ve beslenmenin hiç yardımı olmazmı acaba,cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba Dr.bey,ben bir merkezde tedaviye başladım,yaşım 36,rezerv azlığı sorunum sadece. Havuz diye bir yöntem uygulanacak çünkü her ay yumurta olmuyor bende,bunun sebebi rezerv azlığımıdır?şöyleki bir ay hiç yumurta görünmüyor adetliyken,bir ay en çok 2,3 tane oluyor,geçen ay bu şekilde 3 yumurta toplandı,1 tanesi döllendi ve 2.gün 4 hücreli olarak donduruldu,tek embiyo olduğu için,bu beklemede, havuz yöntemiyle tedavim sürüyor ama dediğim gibi bu ayda yoktu yumurta,bunun sizce sebebi nedir?ve kendi doktorum dhea vs.gibi hiçbir vitamin kullanmam yumurta sayısı artırmazmış,mesela bitkisel kürler var çörekotu,bal,tarçın ,incir ,arı sütü bal polen ve beslenmenin hiç yardımı olmazmı acaba,cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır.
Yumurta rezerv azlığı önemli bir problemdir.FSH seviyesi, yumurtalık rezervinin iyi bir göstergesidir .( AMH hormon duzeyı de oldukca onemlıdır) Seviye yükselirse yumurta sayı ve yumurtanın kalitesi düşük olacaktır.
Bu hastalar mümkün olduğu kadar mücadeleci olmalıdır.Bu mücadele süresi bazan uzun zaman alabılmektedır.Düşük yumurtalık rezervine sahip hastalarda tek bir doğru yoktur. havuz yönteminde hastadan bir kaç kez yumurta toplanıp embriyo oluşturulup mevcut embriyoların en iyileri seçilerek verilir.bu yolla bir çok hastamız gebe kalabilmektedır. Yumurtalık rezervini desteklemek ıcın bazı ılaclar: dhea , ko enzım q 10 gıbi antıoksıdanlar , cvitamını, çınko, resveratrol ... preparatları alınabilr. Kiloluysanız, kilo vermeye çalışın.
Stresi azaltmaya ve rahatlamaya calısılmalı .Sıgara kullanımı var ise bırakılmalı.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X