Reyhanlı’da hayatını kaybeden askerin amcası: Biz Kürt’üz, ama hain değiliz

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Reyhanlı’da hayatını kaybeden askerin amcası: Biz Kürt’üz, ama hain değiliz

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sınırın Suriye tarafından açılan ateşle hayatını kaybeden 21 yaşındaki piyade er Gökhan Çakır’ın amcası Kutbettin Çakır, “Biz Kürt’üz, ama hain değiliz” dedi.

aliaga-asker1.jpg

Fotoğraflar: DHA

aliaga-asker2-300x275.jpg
Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında sınırda görev yapan piyade er Gökhan Çakır, ’Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki Suriye tarafından gelen merminin isabet etmesiyle bu sabah hayatını kaybetmişti.

Oğlunun öldüğünün haberini alan baba Faruk Çakır, yere çöküp gözyaşlarına boğuldu. 13 yıl önce Muş’un Bulanık ilçesinden ailesiyle Aliağa’ya göç etttiği öğrenilen baba konuşmazken, evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı.

Amca Kutbettin Çakır ise, “Ocağımız yıkıldı. Biz Kürt’üz, ama hain değiliz. Bir yeğenim de Dağlıca’da asker. Soyadımızı taşıyan şu anda yedi askerimiz daha var” diyerek gözyaşı döktü.

aliaga-asker.jpg

Tabiki her Kürt vatan haini değildir. Bir toplumun içinde terörist var diye hepsi terörist diyemeyiz. Şehit ailesinin başı sağolsun. Üzüldüm.

Elbetteki birlik olmanın bilincinde eli öpülesi kürt vatandaşlar da var. Onlar da böyle mesajlar vermese iç savaş çoktan patlardı herhalde. İyi ki varlar..

bu haberi izlediğimde mahvoldumm

kardeşim sizide bizide bilen biliyor zaten

RABBİM sabırlar versin

Son düzenleme:
Artık haberleri zor izliyorum her an ağlayacak durumdayım.
Allah sabır versin, Allah rahmet eylesin. :KK43:

Akşam haberlerinde izledim ve çok üzüldüm, ALLAH sabır versin, birde kürt diye dükkanlarını da yakıp yıkmışlar, adamın ağlayarak " biz hain değiliz " deyişi yüreğimi dağladı. Ya işte destek veren çoğunluk yüzünden masumlarda zarar görüyor ya ona kahroluyorum. Al bayrak için canını veren Türk de şehittir Kürt de...

Ah bütün kürt kardeşlerimiz de Çakır ailesi gibi gerçeği görebilse.. Hainlerin ekmeğine yağ sürmese. Allah ailesine sabır versin

Biz Kürt’üz, ama hain değiliz. Bir yeğenim de Dağlıca’da asker. Soyadımızı taşıyan şu anda yedi askerimiz daha var” diyerek gözyaşı döktü.
Türk / Kürt tarihde ve simdide her zaman kardeslerdi bu dilerim hep böyle olacak. Siyasete alet olmaz Insallah bu beraberlik.

'' her kürt pkk'lı değildir'' lafı bile çok rahatsız edici bence. e tabi ki değil. bunu tekrar etmek aksi kabul edilmiş de ona karşı çıkılıyor gibi geliyor. hani zaten her kürt pkk'lıdır diyen kimse yok. kürt vatandaş sürekli her topikte bu lafı görse rahatsız olur bence. ayrıştırıcı bir laf gibi geliyor.

Dün bu esnafın dükkanı taşlandı bir başka gün kitapçı yakıldı sokağa dökülen gençlik derdimizin kürt halkı ile değil pkk ile olduğu anlamalı.

Bu adamın abi biz hain değiliz vallahi değiliz haykırışı hala kulaklarımda,dünden beri aklımdan çıkmıyor.

Şehitimize de Allah rahmet eylesin.

kürt olduğu için insanların işyerlerini talan eden milliyetçi geçinenlerin pkkdan hiç bir farkı yoktur

Allah rahmet eylesin tum sehitlere hayinleri herkes biliyor bir gun gelecek bu kalleslik bitecek

Isin tuhaf tarafi su cümle :

"piyade er Gökhan Çakır, ’Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki Suriye tarafından gelen merminin isabet etmesiyle bu sabah hayatını kaybetmişti."

Sehit edilmisti diye duzeltilmesi gerek!!

Çok doğru. Gökhan Çakır bizim sehidimizdir! Allah rahmet eylesin ailesine de sabır versin...

X