Revizyon için eski doktor mu yeni doktor mu?

Aslindasinirlibiridegilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.939
Puanlar
28
Merhaba arkadaşlar,
2016 yılının haziran ayında burun ameliyatı oldum. Herhangi bir sağlık sorunu hissetmediğim için sadece estetik amaçlı gitmiştim doktora. Burun kemerim nispeten küçük olduğu için kolay bir ameliyat olacağı, sadece törpüleneceği söylenmişti bana. Ama ameliyattan sonra doktorum, "burnunu açınca dışarıdan fark edemediğim bir sorun gördüm. ya doğum sırasında ya da çok küçükken burnun kırılmış ve yanlış kaynamış. onu da düzelttik bu yüzden ameliyat biraz uzun sürdü" minvalinde bir şeyler söyledi.
Sorun şu ki, ben son 2 senedir burnumun görüntüsünü garip bulmaya başladım. Yanlardan bakınca gayet güzel ama önden bakınca burun çatısı çökmüş gibi duruyor. Ki çökmüş de zaten. Abartılacak derecede nefes problemi yaşamıyorum ama burnumun ortasında gamze gibi çöküklük olması rahatsız ediyor artık beni. Gün geçtikçe daha çok dikkat çekmeye başladı ve zamanla daha da belirginleşmesinden korkuyorum.
Ameliyatı yapan doktorum revizyon ameliyatının çok gerekli olmadığını ama eğer istersem revizyon için ek ücret talep etmeyeceğini, sadece ameliyatta kullanılacak malzemeler ve bir gece hastanede yatış için para ödemem gerekeceğini söyledi. Oldukça uyguna gelecek bu şekilde yaptırırsam.
Öte yandan, bir kere bu problemi yaşadığım doktorla ikinciye yine aynı problemi yaşarsam ne olacak? Bu direkt olarak doktorun hatası mıdır sizce? Eğer öyleyse yeni bir doktora mı gitmeliyim? Revizyon ücretleri normal estetik ameliyatlardan daha pahalı diye biliyorum ama sırf daha az para ödemek için ikinciye aynı sorunu yaşamaktan da korkuyorum açıkçası.
Özellikle aynı sorunu yaşamış arkadaşlar nasıl bir yol izlediklerine dair yorum yazarlarsa çok sevinirim.

Ameliyat olduğunuzda burnunuzda o hata var mıydı

O zaman doktora revizyon olabilirsiniz bence sakıncası yok gibi
Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için :) doktor hatası değilse bu olağan bir seyse tabi ki hem burun hikayemi bilen hem de daha uygun fiyata denk gelecek bir doktoru tercih ederim ama benim korkum acaba fazla törpülemek vb. bir doktor hatası mı sebep oldu diye fikir sormaktı. İnşallah daha fazla yorum gelir de ona göre aklım rahat karar verebilirim. İyi akşamlar dilerim.

Estetik ameliyat sonrası çok çok dikkat edilmesi gerekiyor yoksa çökme olabiliyor buda çok çirkin duruyor. Doktor hatası değil bu hastanın kendi hatası yada cilt yapısı ile ilgili oluyor. İlk zamanlar gülmek bile burnun üzerindeki derinin toplanmasına sebep olabiliyor. Muhtemelen sizde de öyle bir şey oldu ve deri istenildiği şekli almadı

Öyle mii? burnuma en ufak darbe almadım hatta ilk 2 sene güneş gözlüğü dahi takmadım ama dediğiniz gibi belki de sadece cilt yapımdan kaynaklıdır. Doktor hatası olmadığını belirtmeniz içimi rahatlattı. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…