Retinol sürmeye başlamak istiyorum, yardımcı olur musunuz?

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.641
3.765
Merhaba hanımlar

Otuz iki yaşındayım, yüzümü köpükle yıkar, nemlendirici sürerim. Dışarı çıkarken de güneş kremi sürerim. Bütün cilt bakımım bu kadar. Sivilcem pek yoktur, yağlı yediğimde çıkar o kadar. Alnımda ince çizgiler oluştu maalesef, bunun dışında kırışığım yok. Çile benzeyen güneş lekelerim vardır yanaklarımda, kışın solar yazın ise baya çilli olurum. T bölgem yağlı, yanaklarım daha kurudur. Aşırı hassas bir cildim yok ama beyaz sayılabilecek bir tene sahibim.

Cildimi anlattığıma göre geliyorum can alıcı soruma, nasıl retinol kullanabilirim? Araştırmaya çalıştım, 0.1 retinol içeren bir ürünle başlamam gerekiyor. İlk etapta haftada bir ya da iki gece sürecekmişim. Önerebileceğiniz marka var mıdır? Retinol aldıktan sonra temiz yüzümüze direkt mi süreceğiz? Yoksa Aha / Beha içermeyen basit bir nemlendiricinin üzerinden mi retinol süreceğiz?

Serum formunda kullanacaksanız yüzünüzü yıkadıktan sonra süreceksiniz. Yüzünüzde 10 15 dakika kaldıktan sonra rutininize devam ediceksiniz. Krem formunda kullanacaksanız yine temiz cilde uygulayıp yıkayıp yıkamama durumunuza göre sabah veya sonrasında rutininize devam edeceksiniz

Serum formunda kullanacaksanız yüzünüzü yıkadıktan sonra süreceksiniz. Yüzünüzde 10 15 dakika kaldıktan sonra rutininize devam ediceksiniz. Krem formunda kullanacaksanız yine temiz cilde uygulayıp yıkayıp yıkamama durumunuza göre sabah veya sonrasında rutininize devam edeceksiniz
Çok faydalı oldunuz, siz hangi marka ile başlamıştınız? O kadar çok marka varki bilemedim.

Çok faydalı oldunuz, siz hangi marka ile başlamıştınız? O kadar çok marka varki bilemedim.
Bana bir tane krem olarak doktorum yazmıştı acnelys. Onun retinol oranı yüksekti. Benim cildim tolere edemedi. Sonrasında yerli marka olduğu için the purest solution serumu aldım. Krem kadar cildimi yormadi, yıpratmadı. Ilk kullanımdan sonra bile yıkarken parıl parıl oluyordu. Şimdi onu da bırakmak zorunda kaldım. Oral formu reçete edildi. O da beni mahvettti. Bir ay sonra bırakmak istediğimi söyleyip serumlaram geri döneceğim inşallah

Bana bir tane krem olarak doktorum yazmıştı acnelys. Onun retinol oranı yüksekti. Benim cildim tolere edemedi. Sonrasında yerli marka olduğu için the purest solution serumu aldım. Krem kadar cildimi yormadi, yıpratmadı. Ilk kullanımdan sonra bile yıkarken parıl parıl oluyordu. Şimdi onu da bırakmak zorunda kaldım. Oral formu reçete edildi. O da beni mahvettti. Bir ay sonra bırakmak istediğimi söyleyip serumlaram geri döneceğim inşallah
İşte ben de araştırmalarımda bu yönde şeyler okudum. Acnelys çok önerilmiş ama retinol oranı yüksek. The purest solution markasını araştıracağım. Çok teşekkür ederim.

Naturally Serein videoları var. retinol kullanımının detaylarına bakın bence. bilinçsiz işlemler ciltte kalıcı hasarlar bırakıyor dikkatli olmak lazım
Çisem hanımın önerdiği uygun fiyatlı seçeneklerden aldım zaten. Ben de araştırmaya çalışıyorum. Bilinçsizce yüzüme bir şeyler sürmem. Sadece cilt bakımında retinol sürme sırasını ya da kullandığınız markaları merak etmiştim.

Merhaba. Benimde son birkac gundur yuzumdeki cizgiler kafama takilmaya basladi. Hiç krem vs kullanmıyorum 28 yasima yaklastim. Retinol bu cizgilere iyi gelir mi

Eklentiler

• Screenshot_20220222-011437.png
    Screenshot_20220222-011437.png
    429,5 KB · Görüntüleme: 1.292
Merhaba. Benimde son birkac gundur yuzumdeki cizgiler kafama takilmaya basladi. Hiç krem vs kullanmıyorum 28 yasima yaklastim. Retinol bu cizgilere iyi gelir mi

İyi geliyor, yaşlanma karşıtı bir etkisi var diyorlar. Ben de yeniyim bu işlerde. Tam olarak yapmaya başladığım şey şu; bu Kore’lilerin glass skin dedikleri rutini uyguluyorum. Önce yağ bazlı sonra su bazlı temizleyici ile yüzümü yıkıyorum. Sonrasında peeling yapıyorum. İster fiziksel peeling ister kimyasal peeling yapılabiliyormuş. Ben kimyasal peeling için serum aldım, yüzüme onu sürüp 5 dakika sonra duruluyorum. Ardından tonik ile siliyorum cildimi. Ardından hyaluronik serumunu haftada bir gün de retinol serumumu sürüyorum. Emilmesini bekleyip gece kremimi en son sürüp uyuyorum. Dediğim gibi ben de uzamn değilim, internetten araştırarak bu rutini oluşturdum. Daha bir haftada oldu ama sanki şimdiden bile daha iyi görünüyorum.

İyi geliyor, yaşlanma karşıtı bir etkisi var diyorlar. Ben de yeniyim bu işlerde. Tam olarak yapmaya başladığım şey şu; bu Kore’lilerin glass skin dedikleri rutini uyguluyorum. Önce yağ bazlı sonra su bazlı temizleyici ile yüzümü yıkıyorum. Sonrasında peeling yapıyorum. İster fiziksel peeling ister kimyasal peeling yapılabiliyormuş. Ben kimyasal peeling için serum aldım, yüzüme onu sürüp 5 dakika sonra duruluyorum. Ardından tonik ile siliyorum cildimi. Ardından hyaluronik serumunu haftada bir gün de retinol serumumu sürüyorum. Emilmesini bekleyip gece kremimi en son sürüp uyuyorum. Dediğim gibi ben de uzamn değilim, internetten araştırarak bu rutini oluşturdum. Daha bir haftada oldu ama sanki şimdiden bile daha iyi görünüyorum.
O kadar yabanciyimki bu tür şeylere 🙊 çok teşekkür ederim. Bende birkac birşey alsam iyi olacak..

X