Resiprokal (dengeli )translokasyon

Smnrckr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
9
1
27
Kızlar resiprokal translokosyon olupta doğal yolla sağlıklı gebe kalan varmı? Paylaşırmısınız lütfen....

Kızlar resiprokal translokosyon olupta doğal yolla sağlıklı gebe kalan varmı? Paylaşırmısınız lütfen....
Merhaba, eşimde dengeli translokosyon var. Evliliğimin ilk yılında 1 kalbi duran gebelik, 1 kimyasal gebelik yaşadım. Sonra tüp bebek sürecine girdik. İlk denemede tutmayınca genetik test yaptırdık ve eşimin 3 kromozomunda dengeli translokosyon olduğu ortaya çıktı. Pgt ile 2. Tüp bebek tedavisi başladı ancak yine tutmadı. Sonra kendiliğinden gebe kaldım ve kızım dünyaya geldi. Çok şükür sağlıklı. 8 yaşında. 3 sene önce yeniden bir kalbi duran gebelik ( tedavisiz gebelik) yaşayınca çocuk isteği yeniden depreşti ve yeniden tüp bebek tedavisine başladık. 1 sağlıkli embriyo transfer edildi ancak tutunmadı. Kalan embriyolarimiza genetik test yaptırıp devam etmek için maddi manevi güç toplama sürecindeyiz. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım.

Merhaba, eşimde dengeli translokosyon var. Evliliğimin ilk yılında 1 kalbi duran gebelik, 1 kimyasal gebelik yaşadım. Sonra tüp bebek sürecine girdik. İlk denemede tutmayınca genetik test yaptırdık ve eşimin 3 kromozomunda dengeli translokosyon olduğu ortaya çıktı. Pgt ile 2. Tüp bebek tedavisi başladı ancak yine tutmadı. Sonra kendiliğinden gebe kaldım ve kızım dünyaya geldi. Çok şükür sağlıklı. 8 yaşında. 3 sene önce yeniden bir kalbi duran gebelik ( tedavisiz gebelik) yaşayınca çocuk isteği yeniden depreşti ve yeniden tüp bebek tedavisine başladık. 1 sağlıkli embriyo transfer edildi ancak tutunmadı. Kalan embriyolarimiza genetik test yaptırıp devam etmek için maddi manevi güç toplama sürecindeyiz. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım.
Çok teşekkür ederim benimde 1dış gebelik iki kimyasal oldu normal yolla denesek mi maddi olarak toparlansakmı bilmiyorum 3.5senelik evliyim çevre faktörü de çok psikoloji bozuyo napıcam hiç bilmiyorum😒

Çok teşekkür ederim benimde 1dış gebelik iki kimyasal oldu normal yolla denesek mi maddi olarak toparlansakmı bilmiyorum 3.5senelik evliyim çevre faktörü de çok psikoloji bozuyo napıcam hiç bilmiyorum😒
Eğer yaşınız 30 u geçtiyse ertelemeden tüp bebek tedavisine başlayın derim. Moral motivasyon çok önemli. Ben tam "bir sonraki ay sil baştan tüp bebek tedavisine başlayacağım" dediğim günlerde gebe olduğum haberini aldım. Allah yardımcınız olsun, inşallah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza. 🌸

Merhaba eşinizin hangi kromozomlarında sorun vardı benim de eşimde dengeli translokasyon var ne doğal yolla ne de tedaviyle hamile kalabildim

Sevgili arkadaslar,
Neden bilmiyorum yillar sonra kadinlar kulubune girip sayfalara bakmak geldi icimden, eski hesabimi hatirlyamadim, yeni hesap acmak durumunda kaldim. neredeyse 9 yil oldu benim tup bebek maceram. 1 tane evladim vardi, 5 yasina gelmisti, kardes istedik. hamile kaldim ve dusuk yaptim. sonra doktora gittik. hersey dusuk amh ile basladi. sene 2016, yas 33. Acilen tup bebek yapilmasi lazim dediler. yumurtalik rezervim cok dusuktu. Apar topar basladik. embryo biriktimeniz lazim denildi. Tam 3 tup bebek yaptik yaklasik 1 sene surdu. bir kac embryo olustu. Iki tanesini transfer ettik ama tekrar dusuk yaptim. Artik tukendigimi hissetmeye basladigim anlardi. Esimle aramiz bozuldu, bosanma, pismanlik kelimerini birbirimize ilk kez sarf ettigimiz zamanlardi. Iste o zmana pandoranin kutusu acildi. Dusuk yaptigim bebek genetik teste gitti, dengesiz translokasyon 5,21 cikti. esim ve ben test olduk ve benim dengeli translokasyon tasiyicisi oldugum ogrenildi. dondurulmus 4 tane daha embryom vardi. cozuldu parca alindi ve teste gitti. Iste tam o zamanalr dogal yolla hamile kaldim ben. Nasil olmustu, ben nerdeydim, ne oluyordu bana hic anlam verememistim.
Sonra esimle yine tartismalarimiz basladi, israrla bebegi aldirmak istiyordu. Hasta olacagina inandirmisti kendini. Bebek buyudukten sonra cok zor olacakti bizim icin. Kesin karar vermisti, eger bebek hastaysa, aldirmamiz gerekiyordu. cok zor ikna ettim, bakalimm bekleyelim eger sonuc istedigimiz gibi cikmazsa dusunuruz dedim. 12. haftada CVC testi oldum. Ve rabbimin bi mucizesi bebek saglikli idi. Hatta benim gibi tasiyici bile degildi. Sukurler olsun. Doguma kadar yuksek gebelik gurubundaydim. Ultrasonlar kan tahlilleri her hafta doktor visitleri.... size nasil anlatsam bilmiyorum. Bebegimiz saglikli bi sekilde dogdu sukurler olsun. iki tane oglumuz olmustu. Simdi kocamanlar. Ilk oglumun tasiyici olup olmadigini bilmiyoruz ama ikinci oglum tasiyici degil cok sukur. Esimle aramiza korkunc bi sogukluk, sessizlik girdi bu yasadiklarimdan sonra. Ben kendimi sucladim, o da beni sucladi, bosanmak istedim...hikaye uzadi giiti. Hala evliyiz, agir aksak da olsa yuruyor evliligimiz.
dondurulmus embryolarima gelince, hepsi benim gibi tasiyici olduklarini ogrendik. Yine esime yalvardim, israr ettim bi kere daha deneyelim, embryolarimiz var dedim. ama nuh dedi peygamber demedi. 8 yilin sonunda butun embryolarimiz attik. cok kirginim ona, sukurler olsun iki evladim var. ama embryolarimda benim evlatlarimdi. sadece tasiyici olduklari icin, hasta muamelesi yapti onlara, hic istemedi. Ben de onunla mucadele etmekten bikmistim. O kadar pismanim, o kadar pismanim ki onu dinledigim icin. sanki kendi ellerimle evlatlarimi oldurmusum gibi hissediyorum. Aklimi kaybetmek uzereyim nerdeyse. sonsuz bi huzun icindeyim.
Sizlerin yormlarini okuyunca, kendi travmalarim aklima geldi. Yasadiklarim, caresizligim, kimseyle paylasamam (yurt disinda yasiyoruz, bunlari paylascak bir arkadasim yoktu/hala yok), yalnizligim....
Hepinizi kucaklamak istiyorum, insallah sizlerde benim gibi dogal yolla hamile kalirsiniz, rabbim hepinizi cektiginiz skintilar hurmetine odullendirsin. Umarim esleriniz bu zorlu mucadelede hep yaninizda, destek olur.
ara ara girip yazmaya caliscagim.

X