Resimli yan bakıyor oğlum 21 aylık

Ercannazli17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
120
20
98
25
merhaba oğlum 4 gündür günde 3 4 5 defa bunu yapar biryere odaklaniyor bir ses duyse veya birşeyler görse sanki inceliyor 3 4 sabiye suruyor tepkisi var ama korkuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Şüpheniz varsa gün içerisnde çocuğunuzu videoya alın ve doktora gösterin kendinizi yıpratmayın böyle çocuklar biz nasıl davranıyorsak onu alırlar yan bakmayı birinden görmüştür çocuklar her hareketimizi taklit ederler

Yan bakiytizma di
Malesef biraz araştirma yaparsaniz otizm hakkinda herşeyi bilmiş olursunuz benim gibi bir sürü Anne var bu endişe ile acaba oğlum.öyle mi ilkez anne oluyorum ve etrafimda bunca cocuk var arkadaşlarimin oğuları kizları sadece benim oğlum öyle yapması garip geliyor bana ve bende bu korku o daha 16 aylikken başladi biraz rahatlamış olsamda bir belirti gidiyor yenisi geliyor mesela bundan önce ell parmaklarinı caprazlama üst üste koyma gibi hareketler yapiyordu o gecti şimdi bu var günde 5 defs yapar hatta dışarda biri görse bakışa bak diyor gülüyor keşke bende otizm belirtileri bilmesem bende gülebilsem ben cok mu meraklıyım oğluma bu durumu yakıştırmaya ??
Herşey Allahtan olup olmadigini bile bilmiyorum doktora goturdum psikiatrise goturdum.pedagog goturdum .. henüz yaşı kücük olduğu icin otizm diyemiyorlar ve almanyada herşey gec oluyor mesela ergoteparia lazim olucak kuyruğa alindik belki 1 yil sonra yer acilir heryer dolu ee ben şimdi bu duygu ile yaşıyorum yok birşey oğlumda nasil diyim kac aydır 100 tane belirti taşıdı ilk belirtisi ileri geri sallanma oldu sonra göz temasi yok olsu sonra ismine tepkisiz oldu sonra parmak ucunda yurume el cirpmalar elleri ile kafasini vurma baş sallama sağa sola ellerine bakma parmaklarini üst üste koyma şimdide bu yan bakış herşeyinle ben ilgilendim annesi olarak görevim göz teması artı ismine tepkisi artı .. taklit beceresi az da olsa iyi şuan konuşamiyor ve eli ile işaret etmiyor cook nadir etti ona bile insan seviniyor özür dilerim beni yanlış anlamayın ama cocugumda neler oluyor bitiyor onu bile bilmiyorum herşey erken müdahale etmek istiyorumki sonra bana 4 5 yaşında kesin otizm falan demesinler belki uyaran eksikliği ki tv bakti bizde acıkti malesef bilseydim tv bile evime almazdim amaaa bu durum hem Anne olmamı öğreti ve oglumda zor gebe kaldım 5 yıl tedavi gördum şimdi on21 aylik ve ben 6 aylik hamileyim Allahın işi herşey iyi olmasını diliyorum tüm cocuklara kötü niyetin yok sadece yanlizim tedirginim korkuyorum bu kadar ve buralara hic girmezdim ama insan işte soruyorsun araştiriyorsun ne diye otizm / göz bozukluğu arasında kaldım

Lütfen çocuğunuzu tviden uzak tutun kapatın mümkünse sürekli onunla konuşun bı yetişkin gibi herşeyi anlatın her gün onu dışarıya çıkartın gezdirin oyun alanına götürün akranlarin arasına koyun kitaplar alın okuyun 2 3 saat boyunca oyunlar oynayın asla tek oynamasına izin vermeyin bu çağdaki çocukların öğrenme zamanı tek başına hiç bir şeyi ogrenemezler bende tecrubesizdim oğlumu otizmden son an da kurtarabildim otizme doğru gidiyordu şimdi 21 aylık maşallah herşeyi öğrendi

Dediğiniz gibi asla ismine tepki vermezdi işaret etmezdi sürekli dönük bakardi odaklama sıkıntısı vardı kaç kere parmaklarının uzerinde yürüdü izin vermedim hemen müdahale ettim otizm farkına varınca 10 ay boyunca uğraştık yorgunluktan öldük sıkıntıdan patladik ama asla pes etmedik

Çiçek sevgiyle çocuk ilgiyle büyür lütfen haddinden fazla ilgilenin gerekirse hiç bişey yapmayın çocuğunuzla ilgilenin

Su forumda kaç tane otizm belirtisi gosterip sonradan ilgiyle kaybolan cocuk okudum bkin benim kizim 19 aylik yeri geliyor parmak ucuyla yuruyor yeri geliyor parmaklarını üst üste koyuyor ama takmıyorum bizde dil gelisimi onden gidiyor yaptığım tek şey onunla ilgilenmek zaten çocuk otizmse de yapılacak şey bu önce sakin olun ilk çocuğumda bende sizin gibiydim çok yanlış ama oturup zir zir ağlardım şuan 6 yaşında biraz dikkat eksikligi disinda bi sorun yok çok şükür.bunu kendinize yapmayın çocuğunuza da sizede yazık bakın benim tanıdığım birinin çocuğu da araba tekerlerini izliyor ama otizm falan değil kaç tane kendi etrafında dönen cocuk gördüm hatta oğlumun bebek olduğu dönem kaç çocuğa içimden teşhis koydum sonra Bi baktım otizm falan değiller

Eki Görüntüle 3265637 merhaba oğlum 4 gündür günde 3 4 5 defa bunu yapar biryere odaklaniyor bir ses duyse veya birşeyler görse sanki inceliyor 3 4 sabiye suruyor tepkisi var ama korkuyorum
Selam.Benim oğluma benzettim sizin oğlunuzun bakışlarını,daha önceki postunuzda el hareketleri.Benim oğlumda sürekli ellerine bakar oyun oynardı.Kendine sivri sivri yan bakardı.Benim oğlumun bu şekilde olmasının nedeni açık açık söyleyeyim benim ilgisizliğim ve yanlizligimdan psikolojik sebeplerim oldu.Cocugumla tam olarak ilgilenemedim.Cocugum çok geç yürüdü.20 aylık aslında çok uğraştım yürümesi için ama olmadı.Panik yapmayın dediler.Daha sonra TV vs her şeyi kapattım yaklaşık olarak 5 aydır TV açmıyorum.Surekli onunla konuşuyorum.El hareketleri bitti Gitti.Simdi herkes profesör anne kesilmiş milletin başına.Kimse kimsenin ne yaşadığını ne duygulara sahip olduğunu bilemez.Vicdan azabim hat safhada.Allah biliyor ya.İnsallah telafisini verir Rabbim.Kimse kimseyi de kınamasin.Kimse başına ne gelicegini bilemez.Suan çocuğum her şeyi biliyor.Suyu bile bardaktan kendisi içiyor.Akil alır gibi değil.O kadar yol kat ettik ki.Sana anlatamam.Birak ev işi gücü kalsın.Keske banada birileri böyle akıllar verseydi.İsterse evin b.k götürsün.Terli gez et .Kimse seni kınamaz.Sen annesin anneliğine odaklan.Bana bunları kimse demedi.Hatta 'aaaa sen ev işine bak et çocuk gelişir'dendi.Hep böyle mallık yapa yapa çocuğumdan oluyordum.Simdi kreşe başlıcak.O günü iple çekiyorum.İnsallah daha da iyi olur yavrum.Kafana tokadan başka bir şey takma.Benim çocuğum oldu diye lahusayken bana eşimin ailesi çok şeyler yaptı.Gurbetteyim o psikolojiyi atlatamadim.Allah bu durumumun hesabını onlardan sorsun.Kendi annem yardıma geldi yardım mı etti benim psikolojimi mi bozdu bilemedim.Ablam olsaydı yanımda daha bilinçli olurdu eminim.Ama telefonla nereye kadar.Olan yavrum ve bana oldu.Allahim bana yardım etsin.Ne zenginlik ne para ne pul istemiyorum.Evladim iyi olsun bana yeter.Bu yasadiklarimin aynısını başka kuzenimde yaşamış.Cocuklara hep ilgisizlik yapıyor.Kim ne derse desin.Bence sen öyle mi baktı böyle mi yaptı deme.Bak bende bunları yaşıyorum.Sadece odaklan evladına.Bende soruyordum.Benim çocuğum da problem mi var.Sorduklarim benimle alay ediyordu.Anlam veremiyordu.Sen evladını herkesten çok iyi bilirsin.Simdi başkası sana iyi dese ne olacak kötü dese ne olcak.Sen evladına bak.Odaklan kimseyle görüşme.S.Et dediğim gibi evladınla doya doya yaşamana odaklan.He çevremde de bir Allah'ın kulu yok.Hani çevremde çocukta yok çocuklu ailelerde.Arkadaslik kurumaya çalışıyorum herkes oteliyor.Yeni kimseyi istemiyorlar yanlarına.Onlarin insana karnı tok.Ne yapacaklar ki benim gibi garibanı.Gelen vuruyor giden vuruyor.Dediklerimi uygula.Gec değil.Allah yardımcın Olsun

Ayni benim yaşadıklarımı yaşamışsın bende durum ayni harf harf uyuyor malesef ilgileniyorum kreşe başladı herşey iyi gidiyordu 21 aylık şuan el hareketleri gitti bu yan bakış geldi kim görse neden böyle bakıyor doktora götür gözleri bozuk olabilir dediler bilmiyorum ama Rabbim evlatlarımızı korusun korktumuz başımıza gelmesin inşallah. Lüffen instagram kullanıyorsan ekle erdalım.nazlı çok teşşekkür ederim

Huy olabilir.Benim ablamın ogluda TV izlerken yada bir şey dinlerken yan yan bakıyor kulağını sanki kabartıyor gibi.Yasi 8 hala aynı okulda çok başarılı sınıf üçüncüsü.Takma kafana eğer kreşte her hangi bir durum görseydiler size belirtilerdi.Su akar yolunu bulur.İcinizi ferah tutun.Allah size ömür sağlık versin ki bir durum olduğunda evladınızla ilgilenin.Bizim elimiz onların omzunda olursa hiç bir şey olmaz onlara.Bir.sey olursa da eveallah arkalarındayiz.İcini ferah tut canım.

Aaa sizde Almanya'da yaşıyorsunuz bende Almanya'dayim

Cocugunu otizmden kurtarmak nedir Allah aşkına ya.Otizm iyilesebilen bı durum değil ki.Yasam boyu devam eden bı durum.Allah akıl fikir versin size.

Göz teması kurmamak ve konuşmadan önceki dönemde eli ile işaret etmemek otizm belirtisi diye biliyorum ama bu işin uzmanı burada fotoya bakarak teşhis koyamaz. Doktora götürün. Insallah bir sorun yoktur.

bir an önce gercektn bu konuda bilgi sahibi olan bidoktora götürün 21 aylık bi cocugun işaret parmagını kullanması lazım .
bakın benim cocugum cogu seyi yapıyor işaret parmagını da kullanıyor. bişey sprdugumda gösteriyor kitaplrdaki herseyi dısarda arabamız nerde agac nerde gösteriyor. isteklerini işaret ederek gösteriyor.
biz keyfimize mi özel egitim aldırıyoruz.
türkiye ise türkiye nerede sıra geliyorsa oraya gidin lütfen söylemesi kolay ama bariz bişeyler görüp yazıyorsnuz.
burda bişey yok diyen insanlara da aldırış etmeyin . ne kadar küçük yasta egitim alırsa o kadar iyi olur.
önemli olan etiket degil . cpcugun otizm olup olmaması degil.
egitime ihtiyacı olup olmadıgıdır lütfen artık . her konuda görüyorum ben sizi.
konusan otizmli cocuklarda var . konuşmayıp otizm olmayanda . bu konu derya deniz ve bu konu ile hayatında karşılaşmayan insanlar malesef karsılasanlar kadar bilgili olmuyor.
daha dün 4 yasında birden konuşması herseyi geri gitmiş arkadasımın cocugunun otizm teşhisi aldıgını duydum .
her ay her yasta cocuklarımızı inceleyecegiz.
bana da böyle diyorlardı neden abartıyorsun bi şeyi yok torunumuzun oglunuzun .
ama öyle olmuyor. bazen bi avm bi yemek yemek bile işkenceye dönüşüyor.
her anının uzaktan yakından iletişim kurarak kurmayarak inceleyin gözlemleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…