-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
Ben söyle yapıcam.patlicanlari normal kızartip sonra don duru yoru z.tek tek yapısmasisı için. Sonra posetliyorzKIZARTIP ATTINIZ YA ÇIKARINCA BOZULMA OLMUYOR DEĞİL Mİ TEKRAR KIZARTMA YEMEĞİ FALAN MI YAPIYORSUNUZ
Bişiy olmaz kavanozların ve sosun sıcağıyla tutar ,kavanozlaı sardın dimi iyice soğumadan açma ılık olabilirYaptim bakalim tuttu mu yarin gorecegiz insallah tutar ya :)) kapaklar bulasik makinesinden sicak cikmadi. Bi sey olmaz umarim.kavanozlar sicakti.
Yok canım ben yaklaşık 3 senedir böyle yapıyorum önceden kızartarak koyardım dolaba böyle öğrendikten sonra hep böyle yaptım teyzem bir vakıfta çalışıyordu mutfakta o söylemişti böyle yapın diye kışın karnıyarık yapıcam zaman geceden buzdolabının içine indiririm kıyma varsa onuda ertesi günde çözülmüş olur hemen pişiririm bazen kıyma alınca ya kavurur koyarım karnıyarıklık iç hazırlar onuda atarım buzluğa yapıcam zaman hazır olurlar çözülünce hemen yemek hazır salçalı sos tm ramazandan öncede bir iki poşet patlıcan kıyma hazırladım hemen yemek hazır olurduKIZARTIP ATTINIZ YA ÇIKARINCA BOZULMA OLMUYOR DEĞİL Mİ TEKRAR KIZARTMA YEMEĞİ FALAN MI YAPIYORSUNUZ
Vallaha çok iyiymiş ben de yapayım senin yaptığın gibi canımYok canım ben yaklaşık 3 senedir böyle yapıyorum önceden kızartarak koyardım dolaba böyle öğrendikten sonra hep böyle yaptım teyzem bir vakıfta çalışıyordu mutfakta o söylemişti böyle yapın diye kışın karnıyarık yapıcam zaman geceden buzdolabının içine indiririm kıyma varsa onuda ertesi günde çözülmüş olur hemen pişiririm bazen kıyma alınca ya kavurur koyarım karnıyarıklık iç hazırlar onuda atarım buzluğa yapıcam zaman hazır olurlar çözülünce hemen yemek hazır salçalı sos tm ramazandan öncede bir iki poşet patlıcan kıyma hazırladım hemen yemek hazır olurdu
Canım ben salatalık rendeler cacıklık poşet poşet koyarım bolca kırmızı biber hem pörsütüp hem yemeklerde kullanmak için küçük küçük doğrar koyarım yeşil biberide aynı şekilde kızartmalık yaparım biberleri koyarım kırmızı biberi de dolmalık koyarım yine bamya barbunya koyarım ( daha koymadım) karalahanayı haşlar sarmalık hazırlarım yine karalahanayı çorbalık yapar koyarım aklıma gelenler böyleVallaha çok iyiymiş ben de yapayım senin yaptığın gibi canım
Allah gule gule yemeyi nasip etsin insallah :)Eki Görüntüle 1595367 Eki Görüntüle 1595368
Dün akşam fasulyeleri yıkadım ayıkladım domateside soyup rondodon geçirdim. önce domatesi sonra fasulyeyi ekleyip 10 dk kadar pişirdim. tepsiye döküp soğuttum. sonra poşetleyip buzluğa attım :) ilk deneme inşlalh güzel olur.
Eki Görüntüle 1595369
Bu da ıspanağım bunu 2 ay önce kadar yaptım ıspanağı yıkayıp doğrayıp attım buzluğa çok güzel yemeklik hazır oluyor.
Eki Görüntüle 1595372
Burda haşlanmış nohut, kırmızı biber var kırmızı biberiannem yapmıştı sağolsun.
Eki Görüntüle 1595373
Bu kara lahana, gene yıkayıp doğrayıp sonrasında sıcak suyun altında iyice yıkayıp poşetleyip fırına attım.
Eki Görüntüle 1595374
Buda fırında yağlayıp yağlı kağıt serip patlıcan kızartmam ilk denemeydi ama güzeldi sadece bi tanesi niye oldu bilmiyorum ama yumuşamadı. Ben böyle bir tabağa yağ döküp patlıcanı yağa bulayıp tepsiye koydum fırını 180° de önceden 5 dk ısıtıp 20 dk da patlıcanları tuttum.
Bamya mii bamya nedir yaaa.Gunaydin kizlar :) dun pazarim vardi gittim bamya aldim ayikladim attim buzluga :) 2 demet nane aldim simdi temizleyip kurutmak icin sericem :) birde misir aldim gecen deneme yapmistim hasladigim misiri taneleyip atmistim cok iyi oldu pilavda :) onlarida aticam insallah sonra yine alir atarim :) bu hafta hazirlik bu kadar :))
amin inşallah :)Allah gule gule yemeyi nasip etsin insallah :)
Dolmalık biberlerin acı olanını denemelisin canım. Dolması harika oluyor, şiddetle tavsiye ederim. Tabii acı seviyorsanız. Ellerine sağlıkEki Görüntüle 1596075 Eki Görüntüle 1596075 dün pazarım vardı yine dolmabiber ve patlıcan alıp hazırladım dondurucuya
Acı severiz özellikle esìm yanlız hiç görmedim acısını sorup alırım bulursam saģol canımDolmalık biberlerin acı olanını denemelisin canım. Dolması harika oluyor, şiddetle tavsiye ederim. Tabii acı seviyorsanız. Ellerine sağlık
Adana Usulü Difriz de dolmalık patlıcan nasıl saklanır..Taze fasulye ve bamya donduracağım. Bunları şok haşlama ( 3 dk haşla ardından hemen soğuk suya at) metoduyla yapmak şart mı? Şok haşlama yapmadan olmaz mı? Bir de yapanlar taze fasülyenin tadını beğenmemiş. Nasıl yaptılar da tadı kötü oldu. Of ya, ne de heveslenmiştim.
Bir de dolmalık patlıcan stoklamak istiyorum. Onun nasıl yapıldığını netten bulamadım. Oymak şart mı, oymadan olmaz gerçi de. Onu da şok haşlama yapmak gerekiyor galiba.
Ben ilk defa yapacam da. Yardım edin kızlarrrrr
Ayyy fasulye kötü mü oluyor
Nasıl doldurdunuz fasulyeyi acaba?
Ben sürekli kavaonozlarda yapıyordum bu sene yapmayacağım kavanozda çünkü difriz aldım ve difrize koyacağımTeşekkür ederim canım benim. Domatesi ayrıca stoklayacağım zaten de. Fasulyeyi sade dondurayım dedimdi. Şok haşlama tarifi var nette hep. Kış geldiğinde lezzetli olsun da tek derdim bu. Çöpe gitmesin nimet. Hiç böyle yapan da yok
çiğden atılmaz canım biz çiğden atalı 15 yıl önce deniyorduk olmadığını biliyoruz canım hiç denemeyinYok ben çiğden attım ,ama bilmiyorum haşlanınca güzel olurmu ,çiğden attıklarımı beyenmedim
Aynen canım. Ben de 1 hafta önce dolap aldım hamdolsun.Ben sürekli kavaonozlarda yapıyordum bu sene yapmayacağım kavanozda çünkü difriz aldım ve difrize koyacağım
kavanozda güzel oluyor ama dolaptan yer kalmıyor onlardan çünkü domates, reçel,patlican taze fasülye ve menemenlik yapınca hepsini dolpta saklıyorum bu sefer yer işgal ediyor