Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

KIZARTIP ATTINIZ YA ÇIKARINCA BOZULMA OLMUYOR DEĞİL Mİ TEKRAR KIZARTMA YEMEĞİ FALAN MI YAPIYORSUNUZ
Yok canım ben yaklaşık 3 senedir böyle yapıyorum önceden kızartarak koyardım dolaba böyle öğrendikten sonra hep böyle yaptım teyzem bir vakıfta çalışıyordu mutfakta o söylemişti böyle yapın diye kışın karnıyarık yapıcam zaman geceden buzdolabının içine indiririm kıyma varsa onuda ertesi günde çözülmüş olur hemen pişiririm bazen kıyma alınca ya kavurur koyarım karnıyarıklık iç hazırlar onuda atarım buzluğa yapıcam zaman hazır olurlar çözülünce hemen yemek hazır salçalı sos tm ramazandan öncede bir iki poşet patlıcan kıyma hazırladım hemen yemek hazır olurdu

Vallaha çok iyiymiş ben de yapayım senin yaptığın gibi canım

Vallaha çok iyiymiş ben de yapayım senin yaptığın gibi canım
Canım ben salatalık rendeler cacıklık poşet poşet koyarım bolca kırmızı biber hem pörsütüp hem yemeklerde kullanmak için küçük küçük doğrar koyarım yeşil biberide aynı şekilde kızartmalık yaparım biberleri koyarım kırmızı biberi de dolmalık koyarım yine bamya barbunya koyarım ( daha koymadım) karalahanayı haşlar sarmalık hazırlarım yine karalahanayı çorbalık yapar koyarım aklıma gelenler böyle

Gunaydin kizlar :) dun pazarim vardi gittim bamya aldim ayikladim attim buzluga :) 2 demet nane aldim simdi temizleyip kurutmak icin sericem :) birde misir aldim gecen deneme yapmistim hasladigim misiri taneleyip atmistim cok iyi oldu pilavda :) onlarida aticam insallah sonra yine alir atarim :) bu hafta hazirlik bu kadar :))

Dün akşam fasulyeleri yıkadım ayıkladım domateside soyup rondodon geçirdim. önce domatesi sonra fasulyeyi ekleyip 10 dk kadar pişirdim. tepsiye döküp soğuttum. sonra poşetleyip buzluğa attım :) ilk deneme inşlalh güzel olur.

Bu da ıspanağım bunu 2 ay önce kadar yaptım ıspanağı yıkayıp doğrayıp attım buzluğa çok güzel yemeklik hazır oluyor.

Burda haşlanmış nohut, kırmızı biber var kırmızı biberiannem yapmıştı sağolsun.

Bu kara lahana, gene yıkayıp doğrayıp sonrasında sıcak suyun altında iyice yıkayıp poşetleyip fırına attım.

Buda fırında yağlayıp yağlı kağıt serip patlıcan kızartmam ilk denemeydi ama güzeldi sadece bi tanesi niye oldu bilmiyorum ama yumuşamadı. Ben böyle bir tabağa yağ döküp patlıcanı yağa bulayıp tepsiye koydum fırını 180° de önceden 5 dk ısıtıp 20 dk da patlıcanları tuttum.

Eklentiler

• IMAG0668.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 109
  • IMAG0669.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 124
Allah gule gule yemeyi nasip etsin insallah :)

Bamya mii bamya nedir yaaa. Barbunya aldim kizlar yanlis yazmisim bamyayida sevmeyiz pek.zaten

Adana Usulü Difriz de dolmalık patlıcan nasıl saklanır..

patlıcanların içleri oyulur daha sonra 1 tencerede kaynayan suyun içine bir miktar tuz atılır ..ve patlıcanların hafif rengi değişince yani 3 dakikada kaynatıp çıkarılır ..ters çevrilip soğutulur.. Daha sonra patlıcanlar resimde de gördüğünüz gibi yan yan dizilerek .her poşetin ağzı sıkıca kapatılır .. Derin dondurucuda saklanır .. Kış ortasında yaz sebzesi yemiş gibi olursunuz .. Bu yaz mutlaka bunu deneyin afiyetle de kışın sevdiklerinizle beraber yemeniz dileğiyle .. AFİYET OLSUN ..

Ayyy fasulye kötü mü oluyor
Nasıl doldurdunuz fasulyeyi acaba?

Malzemeler:
  • 2,5 kg taze Fasulye,
  • 1 kg domates.
Hazırlanışı:
  1. Fasulyeleri yıkayıp saplarını ayıklayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın,
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,
  3. Büyük bir tencerede 3-4 lt su kaynatın,
  4. Başka bir kaba 4 lt soğuk (varsa buzlu) su koyun,
  5. Fasulyeleri kaynayan suyun içine atıp 3-5 dk. sık sık alt üst ederek renkleri değişene kadar kaynatın,
  6. Ocağın altını kapatıp bir kevgir yardımıyla fasulyeleri alıp buzlu suyun içine atın,
  7. 2-3 dk. beklettikten sonra suyunu süzün,
  8. Doğradığınız domatesleri 5 adet kilitli poşete paylaştırın,
  9. Üzerlerine fasulyeleri paylaştırın,
  10. Dibinden ağzına doğru hafifçe bastırarak fazla havasını çıkartın ve kilitlerini kapatın,
  11. Bekletmeden dondurucuya yerleştirin.
Afiyet olsun..

Ben sürekli kavaonozlarda yapıyordum bu sene yapmayacağım kavanozda çünkü difriz aldım ve difrize koyacağım
kavanozda güzel oluyor ama dolaptan yer kalmıyor onlardan çünkü domates, reçel,patlican taze fasülye ve menemenlik yapınca hepsini dolpta saklıyorum bu sefer yer işgal ediyor

Aynen canım. Ben de 1 hafta önce dolap aldım hamdolsun.
Ben de ilk defa kavanozda yapmayacağım domateslerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…