Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

Ben de size taze fasulyeyi nasil dondurdugumu anlatayim. Diger sorduklarinizi bilmiyorum. o_OGecen kış fasulyeyi yaptim. Cok guzel oldu. :))

1 kg fasulye 3-4 domates lazim. (Malzemeyi bu olcude artirabilirsin.)
Tencereye rondodan gecmis domatesi koy. Ustune ayiklanmis kirilmis fasulyeyi koy. Arada karistirarak 10-15 dk pisir. Rengi donunceye kadar yani. Sonra posetlere birer pisirimlik koy ,soğuğunda buzluga kaldir.

Kışın duduklude sogan kavuruyorum(acelem varsa kavurmuyorum ) , ustune buzluktan cikan yukaridaki karisimi ekliyorum. Azcik su ekleyip 20 dk pisiriyorum.

Kolay gelsin. :KK54:

Evde bi kilo fasulye var :) akşam yapayım bari :)

ben fasulyeyi şoklama yöntemiyle yaptım ilk kaynar su içine attım sonra soğuk suya koydum çıkardım süzdüm poşetlere doldurdum buzluğa koydum internette hep böyle yapanların yorumlarında memnun kaldıklarını okumuştum ama kimileri yağda falan kavurupta yapıyorlar açıkcası şimdi göze alamıyorum çünkü fasulyeyi çok sevdiğimden taze tadı yine arayacağımı düşünüyorum
Evet nette hep böyle tavsiye edilmiş. Ama tadı iyi olmuyorsa niye böyle öneriliyor hayret. Ne yapayım şimdi ya. Kavurma tarzında yapıp dondurdun mu hiç.

Evet nette hep böyle tavsiye edilmiş. Ama tadı iyi olmuyorsa niye böyle öneriliyor hayret. Ne yapayım şimdi ya. Kavurma tarzında yapıp dondurdun mu hiç.
yok biz kavurma bilmiyoruz onedenle hiç denemedim buzluktyan çıkardığımı kavurup yemeği denemiştim bir arkadaş tavsiyesi üzerine onuda beğenmedim fasulye diblesiydi adı heralde dondurulmamıştan güzel olur belki ama biz onun tadınıda beğenmedik

canım buzluktan çıktıktan sonra hiç ısıtmıyormusun?mikrodalga da fırında ısıtınca kuru kuru bişey oluyor
Yok cnm benim mikrodalga fırınım ,keki ısıtmıyorum ,poğacayıda cozulunce fırına 5dk ısıtsan yeter ,ben onuda yapmıyorum sogul
K iyi oluyor vama tıst makinesindede ısıtılabilir icabında

20150730_160132.jpg
bunlar vişne ve kızılcıklar

Taze fasulyeyi nasıl attınız?
Birde patlıcanlar kızarmış dimi
Canım fasulyeyi domates ile kavuruyorum suyunu çekene kadar 15 dak kadar soğuyunca poşetle dolaba patlıcanlarıda soyup bi kaç deliyorum yağlayıp yağlayıp fîrın tepsisine koyup altlı üstlü fırında kızartiyom hem hafif hemde çok yağ çekmemiş oluyor bir de ocak batmıyor

Canım fasulyeyi domates ile kavuruyorum suyunu çekene kadar 15 dak kadar soğuyunca poşetle dolaba patlıcanlarıda soyup bi kaç deliyorum yağlayıp yağlayıp fîrın tepsisine koyup altlı üstlü fırında kızartiyom hem hafif hemde çok yağ çekmemiş oluyor bir de ocak batmıyor
aaa bu fikir süpermiş ama peki yumuşuyormu gene kızartma gibi

Ben 3yıllık evliyim 3yıldır kavanozu bu şekilde yapıyorum ,patlıcanıda ,lutgenitsayıda ,fasulyeyide ,menemenide ,bir taneside bozulmadı ekşimesi ,kapakları bezle sıkıca gücün yettiği. Kadar sıkınca bişiy olmaz ,ama ters kapattığın kavanozları ertesi güne kadar dokunmaki soğusun ,ertesi gün tek tek bak kapaklar içe geçmişmi yani içe vakumlanmışmı ,vur kapağına sesi tok tok dolu gelir bozuksa tık tık gelir anlarsın ,zaten bozuksa tutmamışsa kapaklar kavanozdan sızdırıd anlarsın

Yaptim bakalim tuttu mu yarin gorecegiz insallah tutar ya :)) kapaklar bulasik makinesinden sicak cikmadi. Bi sey olmaz umarim. o_Okavanozlar sicakti.

X