-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
Ayyy fasulye kötü mü oluyorbende fasulyeden tiksinecektim az kalsın onun için bir daha koymama yemini ettim çünkü çok severim taze fasulyeyi 5-6 torbadan sadece 1-2 torbasını yiyebildik sonrası çöp olduay iyi bari menemeni yapayım birer yemeklik işten geldikten sonra hazır yemek olur
Canım konserve yapacaksın değil mi? Kolay gelsin. Hazırladığın malzemeyi kavanoza doldur üzerine az yağ gezdir, bu arada kapaklar kaynasın fokur fokurKizlar şu kavanoz kapagi kaynatma olayini anlatir misiniz? Internette detayli bulamadim.
Canım konserve yapacaksın değil mi? Kolay gelsin. Hazırladığın malzemeyi kavanoza doldur üzerine az yağ gezdir, bu arada kapaklar kaynasın fokur fokursıcakken kapağı al kapat kavanozunu ve ters çevir kavanozu. Soğuyunca düzelt.
Bu vakumlama işlemidir. Soğuyunca kavanozun akmışsa vakumlama olmamıştır. İşlemi tekrarlaman gerekir, belki de kapak bozuktur. Dikkat et, elini yakma.
Kolay gelsin
Ben havlu kullandım. Acıya dayanıklı değilsen dayanacaksın artıkCok tesekkur ederim tek cevap sizden geldievet konserve menemenlik yapmak istiyorum.
Kapaklari sicakken elime nasil alacagim?
Ben kapakları deterjansız bulaşık makinesine koyuyorum ..sıcakken kapatıyorumKavanoza kışlık bir şeyler koyuyorsun ya onun kapağını kaynatma k gerekiyormus. Var mi bilen?detayli :))
Oy haşla içiçe koy at buzluga..fasulyede ben domatesle rengi değişene kadar kavurup attım ,sen bu şekil at bir hafta sonra cıkar pişir beyeenmessen yapmazsınTaze fasulye ve bamya donduracağım. Bunları şok haşlama ( 3 dk haşla ardından hemen soğuk suya at) metoduyla yapmak şart mı? Şok haşlama yapmadan olmaz mı? Bir de yapanlar taze fasülyenin tadını beğenmemiş. Nasıl yaptılar da tadı kötü oldu. Of ya, ne de heveslenmiştim.
Bir de dolmalık patlıcan stoklamak istiyorum. Onun nasıl yapıldığını netten bulamadım. Oymak şart mı, oymadan olmaz gerçi de. Onu da şok haşlama yapmak gerekiyor galiba.
Ben ilk defa yapacam da. Yardım edin kızlarrrrr
Taze fasulye ve bamya donduracağım. Bunları şok haşlama ( 3 dk haşla ardından hemen soğuk suya at) metoduyla yapmak şart mı? Şok haşlama yapmadan olmaz mı? Bir de yapanlar taze fasülyenin tadını beğenmemiş. Nasıl yaptılar da tadı kötü oldu. Of ya, ne de heveslenmiştim.
Bir de dolmalık patlıcan stoklamak istiyorum. Onun nasıl yapıldığını netten bulamadım. Oymak şart mı, oymadan olmaz gerçi de. Onu da şok haşlama yapmak gerekiyor galiba.
Sağol canım inşallah tadı güzel olur. Dolmalık biberler de yapayım diyorum, biber haşlanmıyor ama değil miOy haşla içiçe koy at buzluga..fasulyede ben domatesle rengi değişene kadar kavurup attım ,sen bu şekil at bir hafta sonra cıkar pişir beyeenmessen yapmazsın
Teşekkür ederim canım benim. Domatesi ayrıca stoklayacağım zaten de. Fasulyeyi sade dondurayım dedimdi. Şok haşlama tarifi var nette hep. Kış geldiğinde lezzetli olsun da tek derdim bu. Çöpe gitmesin nimet. Hiç böyle yapan da yokBen de size taze fasulyeyi nasil dondurdugumu anlatayim. Diger sorduklarinizi bilmiyorum.Gecen kış fasulyeyi yaptim. Cok guzel oldu. :))
1 kg fasulye 3-4 domates lazim. (Malzemeyi bu olcude artirabilirsin.)
Tencereye rondodan gecmis domatesi koy. Ustune ayiklanmis kirilmis fasulyeyi koy. Arada karistirarak 10-15 dk pisir. Rengi donunceye kadar yani. Sonra posetlere birer pisirimlik koy ,soğuğunda buzluga kaldir.
Kışın duduklude sogan kavuruyorum(acelem varsa kavurmuyorum ) , ustune buzluktan cikan yukaridaki karisimi ekliyorum. Azcik su ekleyip 20 dk pisiriyorum.
Kolay gelsin.
Derecesi fark eder mi? Benim de aklima gelmisti. Iyi fikir. :))Ben kapakları deterjansız bulaşık makinesine koyuyorum ..sıcakken kapatıyorum
Yok ben çiğden attım ,ama bilmiyorum haşlanınca güzel olurmu ,çiğden attıklarımı beyenmedimSağol canım inşallah tadı güzel olur. Dolmalık biberler de yapayım diyorum, biber haşlanmıyor ama değil mi
Bilmem 70e attım galiba ozaman ,domates konservesi yaparken yapmıştım ,domatesi kabuklu olarak tencereye doğradım ,ocakta biraz rengi değişip pişince el rondosundan geçirdim ,püre oldu iyice ,sonra kaynattım bayağı ,o ara şişeleride kapaklarıda makineye koydum ,70dere eye yıkandı ,vaktini onagore ayarladım yani ,domates iyice kıvamlanınca makine durmuş oldu ,bende kalın bir bezle şişeleri tutup kaynar sosu şişeye doldurdum ,kapağı alıp içinin suyunu sildim kurulayıp sıkıca kapattım ,hemen kalın bir beze ters çevirdim ,üstünü sardım ,sos kaynamaya devam ederken diğer şişeleride doldurdum ,makinanın kapağını kapat ama şişelerde kapaklarda o arada sıcak kalsınDerecesi fark eder mi? Benim de aklima gelmisti. Iyi fikir. :))
tam istedigim gibi bir cevap. Boyle yapacagim. Cok tesekkurler.Bilmem 70e attım galiba ozaman ,domates konservesi yaparken yapmıştım ,domatesi kabuklu olarak tencereye doğradım ,ocakta biraz rengi değişip pişince el rondosundan geçirdim ,püre oldu iyice ,sonra kaynattım bayağı ,o ara şişeleride kapaklarıda makineye koydum ,70dere eye yıkandı ,vaktini onagore ayarladım yani ,domates iyice kıvamlanınca makine durmuş oldu ,bende kalın bir bezle şişeleri tutup kaynar sosu şişeye doldurdum ,kapağı alıp içinin suyunu sildim kurulayıp sıkıca kapattım ,hemen kalın bir beze ters çevirdim ,üstünü sardım ,sos kaynamaya devam ederken diğer şişeleride doldurdum ,makinanın kapağını kapat ama şişelerde kapaklarda o arada sıcak kalsın
Ben 3yıllık evliyim 3yıldır kavanozu bu şekilde yapıyorum ,patlıcanıda ,lutgenitsayıda ,fasulyeyide ,menemenide ,bir taneside bozulmadı ekşimesi ,kapakları bezle sıkıca gücün yettiği. Kadar sıkınca bişiy olmaz ,ama ters kapattığın kavanozları ertesi güne kadar dokunmaki soğusun ,ertesi gün tek tek bak kapaklar içe geçmişmi yani içe vakumlanmışmı ,vur kapağına sesi tok tok dolu gelir bozuksa tık tık gelir anlarsın ,zaten bozuksa tutmamışsa kapaklar kavanozdan sızdırıd anlarsıntam istedigim gibi bir cevap. Boyle yapacagim. Cok tesekkurler.sonucu yazarim yarin yada cuma. ben de menemenlik yapacagim.
Eh iste :) tabi birazcik oyaliyor ama olsun lezzetli ve hafif oluyor :))uzun sürüyor mu peki :) birde böyle yapıp atmak istiyorum dondurucuya
Merhaba benimde 2. Yazim bu :) gecen yil bol domatesli rengi donene kadar pisirerek.yaptim.fasulyeyi :) cikincada hic cozdurmeden pisirdim guzel oldu insallah yine oyle yapicam bende alayim diyorum bugun bakalim artik :)Taze fasulye ve bamya donduracağım. Bunları şok haşlama ( 3 dk haşla ardından hemen soğuk suya at) metoduyla yapmak şart mı? Şok haşlama yapmadan olmaz mı? Bir de yapanlar taze fasülyenin tadını beğenmemiş. Nasıl yaptılar da tadı kötü oldu. Of ya, ne de heveslenmiştim.
canım buzluktan çıktıktan sonra hiç ısıtmıyormusun?mikrodalga da fırında ısıtınca kuru kuru bişey oluyorYoo cnm ben poşetletip atıyorum baya :)inan bayada misafiri agırlar
Ben dikdortgen borcama gecen limpnlu kek yaptım ,kakaolu falan sonra onu buyuk buyuk dilimleyip poşetşedim ..
Bak mesela sabah kahvaltıya çayın yanına bir koca dilim cıkardım ,buzu cozulmeden ince ince dilimledim 2dk yumuşacıcık cozuldu :)
Mis gibi yedik
ben fasulyeyi şoklama yöntemiyle yaptım ilk kaynar su içine attım sonra soğuk suya koydum çıkardım süzdüm poşetlere doldurdum buzluğa koydum internette hep böyle yapanların yorumlarında memnun kaldıklarını okumuştum ama kimileri yağda falan kavurupta yapıyorlar açıkcası şimdi göze alamıyorum çünkü fasulyeyi çok sevdiğimden taze tadı yine arayacağımı düşünüyorumAyyy fasulye kötü mü oluyor
Nasıl doldurdunuz fasulyeyi acaba?
patlıcan yapacaksan kurutman şart buzluğa koyarsan patlıcanlar eriyor ben közlenmiş patlıcan koymuştum hem karardı hem çözüldükten sonra eridi tat falan bir şey kalmadıTaze fasulye ve bamya donduracağım. Bunları şok haşlama ( 3 dk haşla ardından hemen soğuk suya at) metoduyla yapmak şart mı? Şok haşlama yapmadan olmaz mı? Bir de yapanlar taze fasülyenin tadını beğenmemiş. Nasıl yaptılar da tadı kötü oldu. Of ya, ne de heveslenmiştim.
Sağol canım inşallah tadı güzel olur. Dolmalık biberler de yapayım diyorum, biber haşlanmıyor ama değil mi