- 29 Eylül 2009
- 7.162
- 1.940
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
Tabi benim dediğim maydanoz nanae semizotu bunlar daha güzel oluyor ama salata falan olmazselam canimguzel sozlerin icin tesekkur ederim
canim ben yesillik isini sevmedim dedigin gibi yemek icinde pisirilicekse ola bilir ama taze olarak kullanilamiyo malesef o goruntu hic hosuma gitmedi
yumurtali kurabiyeleri cok bekletme derim ben
ilk sayfada yumurtasiz kurabiye tarifi yazdim canim cok guzel yumusacik oluyo istersen onu deneye bilirsin
kompostoyu ben direk yapip kavanozlarda sakladigim icin buzlukta baya yerim oluyo meyve atmiyorum diye
mantiyi tepsiye dizip buzlukta dondurup sonra saklama kabina koydum canim yapismadi bu sekilde
azerin hepsini direk beraber haşlıyoruz değilmiDondurucud garnitur
resim alintidir
bizim evde rus salatasi cok seviliyo o yuzden garnitur de yapmak istiyorum.ayrica kizima da sebze puresi yapiyorum garnitur kullanarak.ama gecen sene pisirerek koymustum bu sene cigden koyucam cunku pismis halinin hic tadi kalmiyor cozulunce.
malzemeler
patates
havuc
bezelye
patates ve havucu kup kup dograyip uzerine de bezelyeyi de ilave ediyoruz posetlere doldurup buzluga atiyoruz.
fasulyeyi ben biraz diri bırakıyorum..bide zaten iki kişiyiz çok zorda kalınca iyi oluyor yanına pilavla bi öğünüm çıkıyor..misafire kullanılmaz bu aradaMerhaba :) ben nohutu surekli atiyorum buzluga ama fasulyeyi bir kere denedim dagildi.hamur gibi oldu
merhaba canım,Dün pazardan taze fasulye, karnıyarıklık küçük patllıcan, biber ve dolmalık biber aldım. Biberleri doldurup, patlıcanları kızartıp, fasulyeyi haşlayıp biberleride kızartıp buzluğa atıcam. hafta sonu inşallah
evet dün araştırırken bunu duydum ama bu sene hep yedik tadında bi değişiklik yoktu.merhaba canım,
karnıyarık için patlıcanları kızartıyodum bende eskiden.ama yaptığım araştırmalar sonucunda bunun çok sağlıksız olduğunu öğrendim.
yağda kızartılıp dondurulan besinler kanserojen etki yapıyormuş
onun yerine patlıcanları çizgili soyup fırın tepsisine dizip üzerine fırçayla yağ sürüp altın sarısı olana kadar fırınlarsan daha sağlıklı oluyormuş.hemde çok az yağ kullanmış oluyorsun.ben normaldede artık öyle yapıyorum kızartmanın ağırlığı olmuyor
aaa o neymiş :)Kizlar şu kavanoz kapagi kaynatma olayini anlatir misiniz? Internette detayli bulamadim.
merhaba canım,
karnıyarık için patlıcanları kızartıyodum bende eskiden.ama yaptığım araştırmalar sonucunda bunun çok sağlıksız olduğunu öğrendim.
yağda kızartılıp dondurulan besinler kanserojen etki yapıyormuş
onun yerine patlıcanları çizgili soyup fırın tepsisine dizip üzerine fırçayla yağ sürüp altın sarısı olana kadar fırınlarsan daha sağlıklı oluyormuş.hemde çok az yağ kullanmış oluyorsun.ben normaldede artık öyle yapıyorum kızartmanın ağırlığı olmuyor
Harika oluyor tost makinesinde :)evet dün araştırırken bunu duydum ama bu sene hep yedik tadında bi değişiklik yoktu.ni yicemizi şaşırdık ya birde dilim dilim kesip tost makinesinde yapıldığını gördüm.
Merhaba bende karniyarigi ya senin dedigin gibi yada kozleyerek yapiyorum ama hic buzluga bu sekilde atmadim firinlayip atmayi denedin mi hic ?
denedim canım geçen kış.bi fark görmedim.ama sen denemek istersen şimdiden koyup haftasonuna yemek yapabilirsin.hoşuna giderse kışlık boll bol hazırlarsın :)
Merhaba bende karniyarigi ya senin dedigin gibi yada kozleyerek yapiyorum ama hic buzluga bu sekilde atmadim firinlayip atmayi denedin mi hic ?
Harika oluyor tost makinesinde :)
uzun sürüyor mu peki :) birde böyle yapıp atmak istiyorum dondurucuyaMerhaba bende karniyarigi ya senin dedigin gibi yada kozleyerek yapiyorum ama hic buzluga bu sekilde atmadim firinlayip atmayi denedin mi hic ?
Harika oluyor tost makinesinde :)
Kizlar şu kavanoz kapagi kaynatma olayini anlatir misiniz? Internette detayli bulamadim.
aaa o neymiş :)
annem haşlayıp atıyo :)Bi de ilk defa misir attim cigden
Eki Görüntüle 1593488