Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

nasıl yapıyosun ayrıntısıyla anlatsana bana tatlım. ben çalışıyom ve eşim çok yemek seçiyo... hergün kıyma kavursam kızartma yapsam oh diyo. ama onlarda uzun iş,
ben sonbaharda pazardan köylülerin getirdiği taze biber patlıcan ve domateslerden yaklaşık olarak eşit miktarlarda alıyorum. Mesela 2 şer kilo . Sonra büyükçe bir tencereye bolca yağ koyuyorum.önce ayıkladığım biberleri kızartıp alıyorum sonrada alacalı soyup halka halka ince doğradığım patlıcan ları kızartıp alıyorum En sonda kalan yağın içine yine halka halka kestiğimdomateslerimi atıp bir iki dakika da onu çeviriyorum. Sonra büyük bir tepside hepsini harmanlıyorum ve buzdolabı poşetlerine birer seferlik koyuyorum. İşte bu kadar. ..kolaygelsin afiyet olsun:)

ama bu şekilde piştiğinde kıymalar küçülüp hamurun içinden dökülmez mi ki?

bunların epsini buzluktan çıktıktan sonra birlikte mi haşlıyorsun peki?

ama bu şekilde piştiğinde kıymalar küçülüp hamurun içinden dökülmez mi ki?
tarifini veren arkadas dokulmuyo diyor canimhatta pisen fotosunu da ekliyim

bunların epsini buzluktan çıktıktan sonra birlikte mi haşlıyorsun peki?
daha simdiye kadar denemedim ama arastirmalarima gore patates cig olunca bozuluyomus yeni ogrendim
o yuzden herhalde cok az haslayip sebzeleri oyle koyarim ama tam haslamam

pişmiş hali fevkalade duruyor ohhh mis! akşama mantı yapmaya karar verdim ama malesef hazır mantı kullanıcam ama bu çok pratik görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim inş

Kizlar bir de ben mevsim sebzelerinden az az koymustum. Ornegin kışın brokoli , ispanak koymuşum. Simdi sebze corbasi yapmak istiyorum. Nasil yapabilirim?
Hepsini çigden koy ,soğan sebzeler patates brokoli vs yağınıda koy düdüklüde yada normal tncrede kaynat ,rondodan geçir sonra üstüne tere yağı kızart pulbiberli

ben kışın kahvaltıda domatesin eksikliğini çok hissediyorum, rendelenmiş falan istemiyorum. nasıl yapmam grekiyo buzluğamı atayım, kavanozamı, yoksa kurutayımmı bileen varmı

ellerine saglik canimharikasin
Gecen sene bnde attım ıspanak ama hiç sevmedim çok buzlandıgı icin tadı güzel olması donuk oldugu belliydi. Senin de böyle mi oluyor ilk defa mı attın
ben de yesilligi sevmedim buzlukta
Kizlar buzluga nohut , barbunya vs haslayip koyuyorum. Ama rasgele yaptim suresini. Duduklude kac dk. Haslayip atiyorsunuz?
valla ben dudukluden kortugum icin normal tencerede yaptimyapan arkadaslar umarim yardimci olur
bu fikir supermis yaa ben de yapacam

ben kışın kahvaltıda domatesin eksikliğini çok hissediyorum, rendelenmiş falan istemiyorum. nasıl yapmam grekiyo buzluğamı atayım, kavanozamı, yoksa kurutayımmı bileen varmı
ben gecen domatesi dograyip koydum
yemek yaparken cikardim buzlu buzlu cok guzel soyuldu hemen
tadi da guzeldi
bi tanesini deneme amacli at canim begenirsen devamini da atarsin
yeni topikin hayirli olsun azerinim...
acayip faydali olmus ,tam takibe alinmalik
sagolasin balimseni de beklerim canim

Topiğiniz hayırlı olsun,takipteyim bende.
Ben kış için hazırlık yapmadım henüz ama genelde fazla aldığım fasulye,semizotu,ıspanak,soğan hatta sarmısak koyuyorum ,birde tarla domatesi bulursam doğramadan güzelce yıkayıp buzdolabı poşetine koyuyorum yemeğe koymak ićin akan suyun altında kabuğunu soyup,doğrayıp kullanıyorum.
Fasulye, semizotu, ıspanağı yıkayıp,yemeklik doğrayıp,iyice kurutup buzdolabı poşetine koyup atıyorum buzluğa ve çözdürmeden kullanıyorum.(Bunu fazla bekletmiyorum maksimum 15gün içinde kullanıyorum-kış için yapacağımda hafifçe soteleyip atıyorum buzluğa)
Soğan ve Sarmısağı doğrayıp koyuyorum,yine hızlıca yemek yapmak istediğimde içinden alıp kullanıyorum.
Birde sigara böreği, yumurtasız hazırladığım kurabiye hamuru, (yumurta bozulur diye koymuyorum buzluğa koyacağım hamura) Artan kek olursa onuda yine buzdolabı poşetine koyuyorum,çıkarıp çözülünce ,biraz bisküvi,biraz nutella ile yoğurup minik toplar yapıp hindistan cevizine buluyorum,atıştırmalık oluyor.

harikasin canim

eveet benim patates operasyonu basariyla sonuclanmistir
cikardim buzu cozulunce gozume bi tuhaf gorundu sulandi falan dedim kesn bozuldu
sonra riske girip kizarttim sonuc harikaa
citir citir oldu tadinda da hic bi degisiklik yokbol bol yaparim ben bundan
aklima gelmemis foto cekmek
ama nasil yaptigimi tekrar yaziyim
dogradiktan sonra yikadim
sonra guzelce kurutup kizgin yagda 2-3 dakika pisirdim
kizartmadim ama zaten 2-3 dakikada kizarmiyo
sonra sogumaya biraktim
soguyunca posetleyip attim buzluga
siz yine de ilk once bir tane patatesi deneme amacli yapin begenirseniz devamini yaparsiniz
cikarinca sakin panikleyip bozuldu diye dusunmeyin kizartin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…