Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

Dondurucuda yaprak sarmasi
images

resim alintidir

Dondurucuda nohut
nohut.jpg

resim alintidir

• istenildiği kadar nohut

Nohutları akşamdan geniş bir kaba boşaltıp üzerine bolca ılık su doldurun. Ertesi gün nohutlar hafif yumuşayıp şişecektir. Suyunu bir kaç kez yıkayıp değiştirdikten sonra tencereye alıp nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme süresi nohutun cinsine ve suda bekleme süresine göre değişecektir. Ancak tencereden bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Nohutları ocaktan aldıktan sonra suyunu süzdürüp soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Haşladığınız nohutları çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

aynı işlemi fasulye içinde yapabiliriz dimi

canım ıspanağı pişirip mi koydun çünkü çiğden koyunca soğuk vurmuş gibi olmaz mı?çünkü yeşillikler etkilenir
ben börekte kullanıyom. yıkayıp doğrayıp poşetliyom. sonra dolaba atıyom. cıkarıp lorla karıştırıp börek içi olarak kullanıyom.

Merhaba :) ben nohutu surekli atiyorum buzluga ama fasulyeyi bir kere denedim dagildi.hamur gibi oldu :KK43:
:eek::eek::eek:aa iyi ki soyledin canim:eek::eek::eek:
Topiğin hayırlı , bereketli olsun canım.. yazın yaptıklarımızı kışın afiyetle huzurla yiyelim hep birlikte inşallah. ..
amin cok tesekkur ederim balim:KK19::KK19::KK19:sen neler atiyosun canimo_O
başka neler var attığınız...
yavas yavas yazicam canim:KK54:yaptiklarim ve yapmak istediklerimi:21:

evet canlar bi de patates atmak istiyodum okudugum yorumlara gore cikinca bozuluyo
ben de su hazir patateslerde oldugu gibi once dogradim sonra yikayip bi guzel kuruladim
vee bo kizgin yagda cok degil sadece 2-3 dakika kizarmicak sekilde pisirdim ardindan soguttum ve posete atip dondurdum
bi kac gune cikarip kizarticam bakalim nasil olacak:KK17:
guzel olursa eklicem fotolu:21:

Dondurucuda sigar boregi
dondurucuya-konan-yiyecekler-2.jpg

resim aintidir
Malzemeler
  • İstediğiniz kadar yufka
İçi için;

• Çok yağlı olmayan orta sertlikte beyaz peynir yada ekşimik
  • İsteğinize göre ince kıyılmış maydanoz

1 kilo yufkada 5 yaprak bulunuyor. 1 yapraktan 6 börek, 5 yapraktan yani 1 kilodan 30 adet börek çıkıyor ona göre hesabınızı yapabilirsiniz.

Yufkalarımızı açıp üst üste koyup önce ortadan ikiye kesiyoruz. Kalan yarım daireleri de 3 eş parçaya bölüyoruz. Bir yufkadan toplam 6 parça elde ediyoruz. Tüm yufkaları böldükten sonra üst üste diziyoruz. Sonra sırayla parçaları alıp enli kısma biraz peynir koyup sağlı sollu katlayıp rulo yapıyoruz. Tüm böreklerimizi bitirdikten sonra 10’lu 15’li 20′ li şekilde istediğimiz kadar poşetliyoruz. Sıkıca dibinden bağlayıp dondurucuya koyuyoruz.

Kızartmak istediğimiz zaman 10 dk önceden çıkarıp çözüldüklerinde ayırıp kızgın az yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Kahvaltılarda yada sahurda büyük kolaylık oluyor yada ani misafir geldiğinde elinizin altında olması işe yarıyor. Afiyet olsun:)

Bende şimdilik biraz dereotu ve maydanoz var. Ben bunları genelde böreklerde ve çorbalarda kullanıyorum.dereotu ve maydanozu yıkadıktan sonra ne kadar iyi kurutursanız o kadar daha iyi sonuç alırsınız. Ama yinede tazesi gibi olmaz.birde ben çoğunluğun aksine bolca yeşil fasülye koyarım. Sadece fasulyeyi çok kısa süre kaynarsuda haslayıp içine hiçbirşey koymadan soğutup buzdolabı poşetlerine koyuyorum . Çıkarınca erimesini hiç beklemeden düdüklüde genelde etli olarak pişiriyorum ve hiç koku olmuyor.
Bundan başka benim en sevdiğim şey karışık domates soslu kızartma harikaoluyor.acelem uyoksa önceden çıkarıp çözulmesini bekliyorum. Aceleyse direk ocağa 20150721_112933.jpg koyup altını kısıp ağzını kapıyorum. Ama kızartmada patates koymuyorum.yeşil biber kırmızı salçalık biber ve patlıcan . Sonrada domates sosuyla katıştırıyorum. Yerken üzerine yoğurt da dökğkebilir. Biraz karışık oldu :) 20150721_112929.jpg

Bundan başka benim en sevdiğim şey karışık domates soslu kızartma harikaoluyor.acelem uyoksa önceden çıkarıp çözulmesini bekliyorum. Aceleyse direk ocağaEki Görüntüle 1586677 koyup altını kısıp ağzını kapıyorum. Ama kızartmada patates koymuyorum.yeşil biber kırmızı salçalık biber ve patlıcan . Sonrada domates sosuyla katıştırıyorum. Y
nasıl yapıyosun ayrıntısıyla anlatsana bana tatlım. ben çalışıyom ve eşim çok yemek seçiyo... hergün kıyma kavursam kızartma yapsam oh diyo. ama onlarda uzun iş,

X