- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
ne kadar dayanır..ben doğrayıp birer yemeklik şeklinde buzluğa atmıştım hafif sası olmuştu..bunu denemek istiyorumEki Görüntüle 1584098
Bunu simdi yaptim
Sogani boyle dograyip kavanoza koydum uzerini gececek kadar sivi yag ilave edip kapagini sıkıca kapattim
Gerektiğinde yagi ile birlikte alip tavaya aticam
Bunu dondurucuya koymuyoruz ama buzdolabinda bekletiyoruz sadece
Sarimsaklari da bu sekilde yapa bilirsiniz
ıspanağı bende yapıyorum yıkayıp doğrayıp suyunun süzülmesini bekleyip poşetlere koyuyorum.kara lahanayı nasıl saklıyorsun ve nasıl kullanıyorsunİnanki tazesi kadar lezzetliydi ıspanak, kara lahanada saklıyorum böyle çok çok lezzetli oluyor
kara lahanayıda gene yıkayıp doğrayıp sıkıp haşlıyorum suyunu iyice süzüp gene klitli poşete koyuyorumıspanağı bende yapıyorum yıkayıp doğrayıp suyunun süzülmesini bekleyip poşetlere koyuyorum.kara lahanayı nasıl saklıyorsun ve nasıl kullanıyorsun
ne demek canimÇok başarılı olmuş kesinlikle yapacağım bende :) ellerinize sağlık fikir için teşekkürler
1 sene dayaniyo canim belki daha fazla da dayanir biz de o kadar beklemiyo daNe kadar sure dayanir ki bu sekilde ?
valla ben az az yaptigim icin 1 haftada bitiryorum ama 1 ay dayandigini soyleyen arkadaslar var canimne kadar dayanır..ben doğrayıp birer yemeklik şeklinde buzluğa atmıştım hafif sası olmuştu..bunu denemek istiyorum
bak benim diger topigimde bi arkadas paylasmisti direk onu kopyaladim belki isinize yararıspanağı bende yapıyorum yıkayıp doğrayıp suyunun süzülmesini bekleyip poşetlere koyuyorum.kara lahanayı nasıl saklıyorsun ve nasıl kullanıyorsun
demin yesillik dograrken 1 avuc kadarini buzluga attim deneme amacli bakalim nasil olucakkara lahanayıda gene yıkayıp doğrayıp sıkıp haşlıyorum suyunu iyice süzüp gene klitli poşete koyuyorum
ben cozdurup oyle pisiriyorum canim cozdurmeden nasil olur bilemem ama pisirme suresi birazcik uzar herhaldeBirTutamMutluluk20 bu arada bu kurabiyeleri buzluktan çıkarıp çözülmesini beklemeden normal pişirme süresi kadar mı pişiriyoruz
ben sigara böreği yapıp atarım sabah kahvaltısında çok iyi oluyor hafif çözüldükten sonra yağa atıp pişiriyorum şipşak hazırcanım hamuru çiğden mi konuluyor,pişirip konulursa daha iyi olmaz mı,hamurda kararma tat değişikliği olmuyomu?
acaba poğaça hamuru,börek hamuru da koyabilirmiyiz ve aynı şekilde kabarırmı acaba?
evet canim ben de hic sevmiyorum tadi kacan seyleri mesela taze fasulye yemegini gecen sene yaptim ama pisince sanki tum tadi gittiben sigara böreği yapıp atarım sabah kahvaltısında çok iyi oluyor hafif çözüldükten sonra yağa atıp pişiriyorum şipşak hazır
bu sene kışlık bir şey yapmayacağım çünkü dolaptan çıktıktan sonra tatlarını beğenmiyorum sadece işimi kolaylaştıracak şeyler yapıp koyacağım artık mesela menemen fikri harikaymış deneyeyim amaBirTutamMutluluk20 çözüldükten sonra sulanma oluyor mu ya da buzunun çözülmesi çok zaman alıyor mu ben geçen sene sadece domates koymuştum saatlerce çözülmüyordu ve domatesin tadını hiç alamamıştım nohutu haşlayıp poşetlere koydum çok az çözüldükten sonra düdüklüye koyup yemeğini yapıyorum soğanı poşetleyip koyunca bütün buzluk soğan kokmuştu birde yağda kavanoza koyayım baya faydalı olmuş bu konu teşekkürler BirTutamMutluluk20
demin yesillik dograrken 1 avuc kadarini buzluga attim deneme amacli bakalim nasil olucak
bende fasulyeden tiksinecektim az kalsın onun için bir daha koymama yemini ettim çünkü çok severim taze fasulyeyi 5-6 torbadan sadece 1-2 torbasını yiyebildik sonrası çöp olduevet canim ben de hic sevmiyorum tadi kacan seyleri mesela taze fasulye yemegini gecen sene yaptim ama pisince sanki tum tadi gitti
menemenin tadinda en ufak degisiklik olmuyor canim icindeki siviyag buzlanmasina izin vermedigi icin sulanmiyo
cozulmesini beklemene gerek yok direk tavaya ata bilirsin
ben karisik koydum canim reyhan,kisnis ve yesil soganMaydanoz dereotu filan bunları da atabilirsiniz diyorlar onlarıda denicem :) yaptığınız soğanda güzelmiş onuda denemek istilrm
yagi ne kadar bol olursa o kadar iyi oluyor canimbende fasulyeden tiksinecektim az kalsın onun için bir daha koymama yemini ettim çünkü çok severim taze fasulyeyi 5-6 torbadan sadece 1-2 torbasını yiyebildik sonrası çöp olduay iyi bari menemeni yapayım birer yemeklik işten geldikten sonra hazır yemek olur
Maydonoz dere otunu bnde atıyorum ..evde olmayınca çok iyi geliyor çıkartması çorbaşara kısıra falan ,ama çig değilde pişen yemeklere daha iyi oluyor çünkü buclukta biraz kendinden geçiyor yeşillikler haliyleMaydanoz dereotu filan bunları da atabilirsiniz diyorlar onlarıda denicem :) yaptığınız soğanda güzelmiş onuda denemek istilrm
bunu ben dun denemis oldumMaydonoz dere otunu bnde atıyorum ..evde olmayınca çok iyi geliyor çıkartması çorbaşara kısıra falan ,ama çig değilde pişen yemeklere daha iyi oluyor çünkü buclukta biraz kendinden geçiyor yeşillikler haliyle