Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

Eki Görüntüle 1584098
Bunu simdi yaptim
Sogani boyle dograyip kavanoza koydum uzerini gececek kadar sivi yag ilave edip kapagini sıkıca kapattim
Gerektiğinde yagi ile birlikte alip tavaya aticam:KK49:
Bunu dondurucuya koymuyoruz ama buzdolabinda bekletiyoruz sadece:KK66:
Sarimsaklari da bu sekilde yapa bilirsiniz
ne kadar dayanır..ben doğrayıp birer yemeklik şeklinde buzluğa atmıştım hafif sası olmuştu..bunu denemek istiyorum

ıspanağı bende yapıyorum yıkayıp doğrayıp suyunun süzülmesini bekleyip poşetlere koyuyorum.kara lahanayı nasıl saklıyorsun ve nasıl kullanıyorsun
kara lahanayıda gene yıkayıp doğrayıp sıkıp haşlıyorum suyunu iyice süzüp gene klitli poşete koyuyorum

Çok başarılı olmuş kesinlikle yapacağım bende :) ellerinize sağlık fikir için teşekkürler :KK66:
ne demek canim:KK19:
Ne kadar sure dayanir ki bu sekilde ?
1 sene dayaniyo canim belki daha fazla da dayanir biz de o kadar beklemiyo da:KK70:
ben pratik bi sekilde baska kompostolar da yapiyorum bu sekilde
burda tarifi var canim pismedigi icin cok kolay oluyor
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...in-dunya-mutfagi-azeri-turk-rus.623714/page-5
ne kadar dayanır..ben doğrayıp birer yemeklik şeklinde buzluğa atmıştım hafif sası olmuştu..bunu denemek istiyorum
valla ben az az yaptigim icin 1 haftada bitiryorum ama 1 ay dayandigini soyleyen arkadaslar var canim:KK66:
ıspanağı bende yapıyorum yıkayıp doğrayıp suyunun süzülmesini bekleyip poşetlere koyuyorum.kara lahanayı nasıl saklıyorsun ve nasıl kullanıyorsun
bak benim diger topigimde bi arkadas paylasmisti direk onu kopyaladim belki isinize yarar:KK66:
kırmızı lahana.... salatalar için kullandığımız kırmızı lahanayı rendeleyebiliosak rendeyle zor geliosa tamamını 5-6 seferde robottan geçirip bi kavanoza koyarız 1 litrelik kavanoz için miktar ağzından 3 parmak aşağıda kalana kadar lahana konabilir kavanoza sonra üstüne 1 çay bardağı sirke konulur kalanıda suyla üstünü geçecek kadar doldurulur... salata yaptıgımızda kavanozdan kaşıkla ne kadar istiosak yıkamadan salataya koyarız nefis bi tat ve renk verir kullanım süresi 3 aydır yanlız suyu azaldıkça üstüne su eklenir yoksa üst bölgesinin rengi değişir... bu şekilde kırmızı lahanayla salata yaparken uğraşmaya gerek kalmaz ve lezzetine inanamıcaksınız ben bi tane büyücek bi lahana almıştım1.5 ay önce 2 litrelik kavanoz çıktı 1 tanesi bitti geenlerde 1 tanesi daha duruo :)))) bendekiler geçen sene 3 ay içinde bittikleri için 3 aydan fazla dayanırmı bilemiorum ama 3 ay kesinlikle dayanıyo:))) denenmiştir.... bi nevi turşu kuruoruz gibide düşünebiliriz...bunun bir tarifide var sarımsaklı yoğurda 5 kaşık yogurda 1.5 kaşık bu lahanadan kullanılırsa ve üstüde maydonoz yada dereotuyla süslenirse çok lezzetli ve 2 dakikada yapılmış bi meze elde edilir....ben hemen her misafirde yaparım

Son düzenleme:
canım hamuru çiğden mi konuluyor,pişirip konulursa daha iyi olmaz mı,hamurda kararma tat değişikliği olmuyomu?
acaba poğaça hamuru,börek hamuru da koyabilirmiyiz ve aynı şekilde kabarırmı acaba?
ben sigara böreği yapıp atarım sabah kahvaltısında çok iyi oluyor hafif çözüldükten sonra yağa atıp pişiriyorum şipşak hazır:KK68:
bu sene kışlık bir şey yapmayacağım çünkü dolaptan çıktıktan sonra tatlarını beğenmiyorum sadece işimi kolaylaştıracak şeyler yapıp koyacağım artık mesela menemen fikri harikaymış deneyeyim ama BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 çözüldükten sonra sulanma oluyor mu ya da buzunun çözülmesi çok zaman alıyor mu ben geçen sene sadece domates koymuştum saatlerce çözülmüyordu:KK51:ve domatesin tadını hiç alamamıştım:KK51: nohutu haşlayıp poşetlere koydum çok az çözüldükten sonra düdüklüye koyup yemeğini yapıyorum :KK68:soğanı poşetleyip koyunca bütün buzluk soğan kokmuştu birde yağda kavanoza koyayım baya faydalı olmuş bu konu teşekkürler BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20

ben sigara böreği yapıp atarım sabah kahvaltısında çok iyi oluyor hafif çözüldükten sonra yağa atıp pişiriyorum şipşak hazır:KK68:
bu sene kışlık bir şey yapmayacağım çünkü dolaptan çıktıktan sonra tatlarını beğenmiyorum sadece işimi kolaylaştıracak şeyler yapıp koyacağım artık mesela menemen fikri harikaymış deneyeyim ama BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 çözüldükten sonra sulanma oluyor mu ya da buzunun çözülmesi çok zaman alıyor mu ben geçen sene sadece domates koymuştum saatlerce çözülmüyordu:KK51:ve domatesin tadını hiç alamamıştım:KK51: nohutu haşlayıp poşetlere koydum çok az çözüldükten sonra düdüklüye koyup yemeğini yapıyorum :KK68:soğanı poşetleyip koyunca bütün buzluk soğan kokmuştu birde yağda kavanoza koyayım baya faydalı olmuş bu konu teşekkürler BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20
evet canim ben de hic sevmiyorum tadi kacan seyleri mesela taze fasulye yemegini gecen sene yaptim ama pisince sanki tum tadi gitti:KK43:
menemenin tadinda en ufak degisiklik olmuyor canim icindeki siviyag buzlanmasina izin vermedigi icin sulanmiyo
cozulmesini beklemene gerek yok direk tavaya ata bilirsin:KK66:

evet canim ben de hic sevmiyorum tadi kacan seyleri mesela taze fasulye yemegini gecen sene yaptim ama pisince sanki tum tadi gitti:KK43:
menemenin tadinda en ufak degisiklik olmuyor canim icindeki siviyag buzlanmasina izin vermedigi icin sulanmiyo
cozulmesini beklemene gerek yok direk tavaya ata bilirsin:KK66:
bende fasulyeden tiksinecektim az kalsın onun için bir daha koymama yemini ettim çünkü çok severim taze fasulyeyi 5-6 torbadan sadece 1-2 torbasını yiyebildik sonrası çöp oldu:KK51:ay iyi bari menemeni yapayım birer yemeklik işten geldikten sonra hazır yemek olur:KK68:

Maydanoz dereotu filan bunları da atabilirsiniz diyorlar onlarıda denicem :) yaptığınız soğanda güzelmiş onuda denemek istilrm
ben karisik koydum canim reyhan,kisnis ve yesil sogan:21:cikardim simdi dondurucudan bakalim nasil olacak:KK17:
bende fasulyeden tiksinecektim az kalsın onun için bir daha koymama yemini ettim çünkü çok severim taze fasulyeyi 5-6 torbadan sadece 1-2 torbasını yiyebildik sonrası çöp oldu:KK51:ay iyi bari menemeni yapayım birer yemeklik işten geldikten sonra hazır yemek olur:KK68:
yagi ne kadar bol olursa o kadar iyi oluyor canim:KK66:
sen fasulyeyi yagda pisirip mi koymustun yoksa haslayarak mi?o_O
ben haslayarak koymustum belki de yagda kavurup koysam daha iyi olur diye dusunuyorum

Dondurucud garnitur
derin-dondurucuya-garnitur-yapilisi-foto-500x333.jpg

resim alintidir

bizim evde rus salatasi cok seviliyo o yuzden garnitur de yapmak istiyorum.ayrica kizima da sebze puresi yapiyorum garnitur kullanarak.ama gecen sene pisirerek koymustum bu sene cigden koyucam cunku pismis halinin hic tadi kalmiyor cozulunce.
malzemeler

patates
havuc
bezelye

patates ve havucu kup kup dograyip uzerine de bezelyeyi de ilave ediyoruz posetlere doldurup buzluga atiyoruz.

Son düzenleme:
Dondurucuda nohut
nohut.jpg

resim alintidir

• istenildiği kadar nohut

Nohutları akşamdan geniş bir kaba boşaltıp üzerine bolca ılık su doldurun. Ertesi gün nohutlar hafif yumuşayıp şişecektir. Suyunu bir kaç kez yıkayıp değiştirdikten sonra tencereye alıp nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme süresi nohutun cinsine ve suda bekleme süresine göre değişecektir. Ancak tencereden bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Nohutları ocaktan aldıktan sonra suyunu süzdürüp soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Haşladığınız nohutları çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Maydanoz dereotu filan bunları da atabilirsiniz diyorlar onlarıda denicem :) yaptığınız soğanda güzelmiş onuda denemek istilrm
Maydonoz dere otunu bnde atıyorum ..evde olmayınca çok iyi geliyor çıkartması çorbaşara kısıra falan ,ama çig değilde pişen yemeklere daha iyi oluyor çünkü buclukta biraz kendinden geçiyor yeşillikler haliyle

Dondurucuda manti
img_0149_1252616375.jpg

resim alintidir

mantiyi bukmek size de zor geliyorsa bu sekilde yapip dondurucuda beklete bilirsiniz
tarifde yazildigina gore kenarlarindan kesinlikle kiyma cikmiyo pisince
kolay-manti-tarifi-2.jpg

bu fikir supermis en kisa surede denicem
mantiyi yaptiktan sonra bolca unlayip posete koyup dondurucuya atiyoruz

Son düzenleme:
X