- 28 Ocak 2009
- 33.741
- 54.986
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
Domatesle kavurarak yazacaktım.Domatesle kavurmada koy dolaba çok lezzetli oluyor.
Gecen sene bu sekilde yapip 2 poset buzluga attim be ilk poseti pisirdigimde direk cope gitti diger buzluktaki poset ile birliktePatlıcani kup kup dogru domatesle kavurmada sıcak sıcak kavanoza kat.Annem geçen sene böyle yaptı çok güzel oldu.Turlu yemeği için güzel oluyor.
cnm ben kendimce bir şeyler yapıyorum,annem de geldiğinde yapıyor ama komşum satıyorbu yaptıklarını satan var mı arkadaşlar?
Kayseri mantısı mı.?cnm ben kendimce bir şeyler yapıyorum,annem de geldiğinde yapıyor ama komşum satıyor
misal manının klosunu 25 tlye aldım gibi
evet cnmKayseri mantısı mı.?
Bende seviyorum kislik hazirligini bu sene annemle yazliktayiz dut pekmezi yaptik kayisi marmelati , visne-kirmizi erik marmelati, visne receli, cilek receli, tarhana, biber patlican kabak kurusu, menemenlik , bamya attik dondurucuya taze yaprak sarmasi yapip attik, eriste yaptik simdi kozlenmis kapya biber konservesi ve domates sosu ve salca kaldi yapmadigimiz onlarda olunca bitiyor isimiz annem cemen de yapiyor salca yapinca o da harika oluyor biz taze fasulye koymuyoruz dolaba sevmiyoruz ben birde patlican kozleyip begendi yapmak icin dolaba aticam bu kadar
Dondurucuda sigar boregi
resim aintidir
Malzemeler
İçi için;
- İstediğiniz kadar yufka
- Çok yağlı olmayan orta sertlikte beyaz peynir yada ekşimik
- İsteğinize göre ince kıyılmış maydanoz
1 kilo yufkada 5 yaprak bulunuyor. 1 yapraktan 6 börek, 5 yapraktan yani 1 kilodan 30 adet börek çıkıyor ona göre hesabınızı yapabilirsiniz.
Yufkalarımızı açıp üst üste koyup önce ortadan ikiye kesiyoruz. Kalan yarım daireleri de 3 eş parçaya bölüyoruz. Bir yufkadan toplam 6 parça elde ediyoruz. Tüm yufkaları böldükten sonra üst üste diziyoruz. Sonra sırayla parçaları alıp enli kısma biraz peynir koyup sağlı sollu katlayıp rulo yapıyoruz. Tüm böreklerimizi bitirdikten sonra 10’lu 15’li 20′ li şekilde istediğimiz kadar poşetliyoruz. Sıkıca dibinden bağlayıp dondurucuya koyuyoruz.
Kızartmak istediğimiz zaman 10 dk önceden çıkarıp çözüldüklerinde ayırıp kızgın az yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Kahvaltılarda yada sahurda büyük kolaylık oluyor yada ani misafir geldiğinde elinizin altında olması işe yarıyor. Afiyet olsun:)
Evet canım bir difriz alman şart eskiden ne yapılırmış bilmem dediğin gibi bide kurban ama ben bu sene fazla bişey koymadım çünkü hem kaynanam hem eşim kesiyor kurban o zaman da sıkıntı oluyor hele bide ekmek yapınca yer kalmıyoro kadar çok şey yapıyosunuz özeniyorum. hevesleniyorum bende yapayım diye kurban etleri var diye yapamıyorum. derin dondurucu şart
Hım neyse bu sene alacak pek durumum yok hem çok pahalı sebze meyva bahçede de olmadı bir fasülye oldu mşallah bu sene bayağı attım dolabaxaysex biberlerin derin bir tavada kızartiyorum kapağı da kapatiyorum. Etrafa sicramiyor o zaman. Tüm domatesler biber dolmalarina kapak yapmak için. Ben domatesleri menemen gibi pişirip koyuyorum hem daha pratik oluyo. Bu sabah yaptıklarından bi tanesiyle menemen yaptım eşim bayila bayila yedi. Önceden bende konserve yapardım artık dondurucuya arıyorum. Çok pratik oluyo. Aslında barbunya da koymak istedim ama fiyatı 5 TL nin altına hiç düşmedi.