Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

bende bu akşam fasulye atacağım dolaba. bikaç tarif okudum ve şoklama yöntemine karar evrdim heryerde en lezzetli ve sağlıklısının o olduğu yazıyor. bu ilk kışlık hazırlığım olacak hadi hayırlısı bakalım :)
Bende öyle yapacaktım canım. Benim de ilk yılım. Yapanlar beğenmemiş hiç. Annem de pişirerek stokluyor,çok beğenmiş.
Biz de demin yaptık hamdolsun.

Hanımlar su kapağını bilir misiniz? Normal kabaktan çok lezzetlidir, etli yapılırsa çok lezzetli olur 20150805_115054-1.jpg 20150805_115054-1.jpg 20150805_124308-1.jpg 20150805_124308-1.jpg
Fasulyeyi de yaptık, durmak yok :KK55:

Hanımlar su kapağını bilir misiniz? Normal kabaktan çok lezzetlidir, etli yapılırsa çok lezzetli olurEki Görüntüle 1598861 Eki Görüntüle 1598861 Eki Görüntüle 1598862 Eki Görüntüle 1598862
Fasulyeyi de yaptık, durmak yok :KK55:
ellerıne saglık :) bende yarın alıcam kıslıklarımı aksama yada cuma gunune yaparım ınsallah :)

ya gerçekten mi :/
ilk denememin hüsranla sonuçlanmasını istemiyorum yaaaaaaaaaaaaa.
sen nasıl yaptın peki ?
soklayarak denemedım ama gecen sene domatesle rengı donene kadar kavurarak denedım o sekılde memnun kaldım ama buzu cozulmeden pısırmek gerek

Kızlar kıymalı patlıcan dolması yapmak istiyorum. Pişirmeden donduracağım. Sizce doğru mu yapmış olurum.
Fikir verin güzellikler :KK68::KK68::KK68:
cıgden patlıcan olmuyor fıkrımce o_O gecen sene patlıcanı aynı fasulye usulu kavurarak koydum domates ıle kısın bır cıkardıım kı offf yenmıyor o_O 2 poset koymustum zaten dırke cope gıttı yazık oldu o_O patlıcan ya kızartarak guzel yada yaglı olmasın dersen cahide sultan usulu tost makınesınde yaparak o_O eger patlıcan dolmasını sevıyorsan patlıcanı kurut derım hıc yapmadım ama daha ıyı.. he tabı unutmadan bırde patlıcan kozleyerek guzel :kk77:

cıgden patlıcan olmuyor fıkrımce o_O gecen sene patlıcanı aynı fasulye usulu kavurarak koydum domates ıle kısın bır cıkardıım kı offf yenmıyor o_O 2 poset koymustum zaten dırke cope gıttı yazık oldu o_O patlıcan ya kızartarak guzel yada yaglı olmasın dersen cahide sultan usulu tost makınesınde yaparak o_O eger patlıcan dolmasını sevıyorsan patlıcanı kurut derım hıc yapmadım ama daha ıyı.. he tabı unutmadan bırde patlıcan kozleyerek guzel :kk77:
Canım ben dolmasını yapacağım. Pişirmeden dondurucuya atacağım. Sen başka tarifler yazmışsın güzellik :KK60:

Bnde bu yıl patlıcan kızartıp atıcam ,fırında inş ,,zararlı diyorla ama ,okadar çok zararlı şey yıyoruzki ...ne bıleyım

Ozet olarak patlican cig ve az pisirerek olmuyor :) zaten tamamen cigden hic yapani duymamistim. Annen falan yapiyor mu bu sekilde ? Hani yazik sonra cope gitmesin :KK43:
Sarmayı öyle yapan olmuş. Sarmış kaldırmış dondurucuya ( pişirmeden)
Patlıcan dolması da olur, olmaz mı yaaaaa. Benim favori yemeğidir de :oops:
Ahhh bi de kilo aldırtmasa

Ellerine saglik :)) bende kararsizim bu sene kayisi ve visne receli yaptim his yariya indiler ama bir yanim yeter onlarin yeriz diyo diger yanimda tadini.merak ediyo :))

Sarmayı öyle yapan olmuş. Sarmış kaldırmış dondurucuya ( pişirmeden)
Patlıcan dolması da olur, olmaz mı yaaaaa. Benim favori yemeğidir de :oops:
Ahhh bi de kilo aldırtmasa
Sarmayi bende atiyorum :) ama hani yaprak pismis oluyo salamura haslama vs :) direk islemsiz koyulsa oda olmaz :) diger kizlar.ne diyecek bakalim ama bence kesin pisman olursun patlicani direk atarsan :) kurutmayi denedin mi hic aslinda daha iyi oyle :) ben hic kuruadim pek patlican dolmasi yemeyiz :)

Ellerine saglik :)) bende kararsizim bu sene kayisi ve visne receli yaptim his yariya indiler ama bir yanim yeter onlarin yeriz diyo diger yanimda tadini.merak ediyo :))

Sarmayi bende atiyorum :) ama hani yaprak pismis oluyo salamura haslama vs :) direk islemsiz koyulsa oda olmaz :) diger kizlar.ne diyecek bakalim ama bence kesin pisman olursun patlicani direk atarsan :) kurutmayi denedin mi hic aslinda daha iyi oyle :) ben hic kuruadim pek patlican dolmasi yemeyiz :)
Hımm öyle mi diyorsun canım. Tamam vazgeçtim o zaman. Patlıcanları oydum, şok haşlama yapıp dondurayım o zaman, öyle oluyor biliyorum.
Birazdan dolma yapacam bi de. Deneme amaçlı 3 tanesini dondurayım bakalım nasıl olacak :anneadayı:

Hımm öyle mi diyorsun canım. Tamam vazgeçtim o zaman. Patlıcanları oydum, şok haşlama yapıp dondurayım o zaman, öyle oluyor biliyorum.
Birazdan dolma yapacam bi de. Deneme amaçlı 3 tanesini dondurayım bakalım nasıl olacak :anneadayı:
dene bakalım ccanım nasıl olacak :)
bende aksama pazara cıkıp kıslık ıcın bırseyler alıcam ınsallah :) domatesleride haftaya alırım dıyorum menemenlık ıcın :)

Patlıcani kup kup dogru domatesle kavurmada sıcak sıcak kavanoza kat.Annem geçen sene böyle yaptı çok güzel oldu.Turlu yemeği için güzel oluyor.

bende bu akşam fasulye atacağım dolaba. bikaç tarif okudum ve şoklama yöntemine karar evrdim heryerde en lezzetli ve sağlıklısının o olduğu yazıyor. bu ilk kışlık hazırlığım olacak hadi hayırlısı bakalım :)
Domatesle kavurmada koy dolaba çok lezzetli oluyor.

X