Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

Eki Görüntüle 1596970
Malzemeler:
  • 2,5 kg taze Fasulye,
  • 1 kg domates.
Hazırlanışı:
  1. Fasulyeleri yıkayıp saplarını ayıklayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın,
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,
  3. Büyük bir tencerede 3-4 lt su kaynatın,
  4. Başka bir kaba 4 lt soğuk (varsa buzlu) su koyun,
  5. Fasulyeleri kaynayan suyun içine atıp 3-5 dk. sık sık alt üst ederek renkleri değişene kadar kaynatın,
  6. Ocağın altını kapatıp bir kevgir yardımıyla fasulyeleri alıp buzlu suyun içine atın,
  7. 2-3 dk. beklettikten sonra suyunu süzün,
  8. Doğradığınız domatesleri 5 adet kilitli poşete paylaştırın,
  9. Üzerlerine fasulyeleri paylaştırın,
  10. Dibinden ağzına doğru hafifçe bastırarak fazla havasını çıkartın ve kilitlerini kapatın,
  11. Bekletmeden dondurucuya yerleştirin.
Afiyet olsun..
Sizin bu yaptığınız en sağlıklısı; şoklama. Tadı da bozulmaz. Ellerinize sağlık, ağız tadıyla tüketin.

Sizin bu yaptığınız en sağlıklısı; şoklama. Tadı da bozulmaz. Ellerinize sağlık, ağız tadıyla tüketin.
canım alıntı ben daha yapmadın deneyeceğim böyle
sitenin yazarı poşetin mutlaka kelepçeli olanını alın demiş bende bağlananlardan alıyordum
annem geçen sene bamye şokladı attı ve çok memnun kaldı,bu sene bende öyle düşünüyorum

çiğden atılmaz canım biz çiğden atalı 15 yıl önce deniyorduk olmadığını biliyoruz canım hiç denemeyin
Biber pişince dagılmıyormuki ..yani haslıyormusunuz ,çoğu kişi çiğ atıyor ,bende attım hiç beyenmedim tadi kurutulmuş biber gibi olmuştu sevmedim taze biber tadı gelmedi ağzıma

Ben sürekli kavaonozlarda yapıyordum bu sene yapmayacağım kavanozda çünkü difriz aldım ve difrize koyacağım
kavanozda güzel oluyor ama dolaptan yer kalmıyor onlardan çünkü domates, reçel,patlican taze fasülye ve menemenlik yapınca hepsini dolpta saklıyorum bu sefer yer işgal ediyor

Aynen canım. Ben de 1 hafta önce dolap aldım hamdolsun. :21:
Ben de ilk defa kavanozda yapmayacağım domateslerimi
domatesleri rendeleleyip koyuyosunuz demi, ben kahvaltıda çok eksilkiğini hissediyorum kışın domatesin kahvaltılık önerebileceğiniz bi şekil varmı sos falan değil ama direk kendisini saklayabilirmiyim

domatesleri rendeleleyip koyuyosunuz demi, ben kahvaltıda çok eksilkiğini hissediyorum kışın domatesin kahvaltılık önerebileceğiniz bi şekil varmı sos falan değil ama direk kendisini saklayabilirmiyim
Rendele kaynat soğut oyle koy cnm ben bu şekilde koyduklarımın tadi hiç bozulmadı ,hatta biberi kızart domatesi doğra içine erisin ,bu şekildede soğutup at dolaba ,hiç bozulmuyor

evet ben dilim dilim olsun istiyorum ama zor sanırım
Cnm o mümkünde ğil malesef :)ama bak hani turşu zamanı oluyorya ,yeşil domatesler onlardan çokça al ama baya yani ,boş odan varsa ser güzelconlar zmaanla kızarır ,kızadıkça yersin ,bizim koylerde en son kasım sonu aralık başı gibi domat fidelerinde kalan son yeşil domatesler toplanır ve boş odalara serilir ,kışın bir süre yersin bı domatesleri ,he norll domatestende daha lezzetli olur :)

Cnm o mümkünde ğil malesef :)ama bak hani turşu zamanı oluyorya ,yeşil domatesler onlardan çokça al ama baya yani ,boş odan varsa ser güzelconlar zmaanla kızarır ,kızadıkça yersin ,bizim koylerde en son kasım sonu aralık başı gibi domat fidelerinde kalan son yeşil domatesler toplanır ve boş odalara serilir ,kışın bir süre yersin bı domatesleri ,he norll domatestende daha lezzetli olur :)
bunu beğendim sağol deniyim :KK66:

evet canim ben de hic sevmiyorum tadi kacan seyleri mesela taze fasulye yemegini gecen sene yaptim ama pisince sanki tum tadi gitti:KK43:
menemenin tadinda en ufak degisiklik olmuyor canim icindeki siviyag buzlanmasina izin vermedigi icin sulanmiyo
cozulmesini beklemene gerek yok direk tavaya ata bilirsin:KK66:
Benim annem her sene taze fasülye ve barbunya atar dadlarıda hiç değişmiyor ama taze fasülyeyi domatesle biraz kavurup öyle koyuyor çok pratik oluyor kışın barbunyayıda çiğ koyuyor öyle kolay pişiyor ki mis gibi :KK66:

Bu gece börülce hazırlayıp dondurucuya attık :KK50:
İnşallah lezzetli olur.
Az tuz, az zeytin yağıyla biraz pişirdik, sonra da domatesini ekledik, biraz daha pişti. Soğuttum paketledim.

bende bu akşam fasulye atacağım dolaba. bikaç tarif okudum ve şoklama yöntemine karar evrdim heryerde en lezzetli ve sağlıklısının o olduğu yazıyor. bu ilk kışlık hazırlığım olacak hadi hayırlısı bakalım :)

X