- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
At bence canim cok güzel oluyoKurabiye bende atmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Tarif evde bayramdan sonra eklemek isterim
Ya bi sey sorucam yesillikler dondurucadan cikinca renginde tadinda bi değişiklik olmuyo mu?Ben birde ıspanak attım buzluğa yıkadım doğradım kilitli buzdolabı poşetiyle attım ah resim niye yoksa elimde:)
oooo hayırlı olsun azerincim yeni topiğin,senin topiklerini seviyorum,gerçekten çok faydalı topikler,bunu da takip edicem inşallah,ben de hazırlıklara evimi taşıyınca başlarım inşallahMerhaba arkadaslar
yazin bitmesine 1 ay kaldi ve buzdolabi,buzluk doldurma telaslari basladi
ben malesef pek bi sey atamiyordum buzluga ama simdi hamilelik dusunuyorum ve ben hamile olunca en az 4 ay bas donmesi,mide bulantisi ve halsizlikten basim uzerimde durmuyo
yemek falan da yapamiyorum haliyleevde kucuk cocuk olunca da yemek yapmamak olmuyo.
o yuzden hamile kalmadan(insallah kalirim) buzdolabini ve dondurucuyu doldurmak istiyorum bana pratiklik olsun diye
evet bu baslik atinda kendimizin yaptigi ve ya internetde gorup begendigimiz tarifleri resimli olarak eklicez ki bir birimize fikir olsun
ama lutfen resimli tarifler olsun
Simdilik dondurucuda bi hazirligim olmadigi icin netden yapmak istedigim tarifleri eklicem
bunlari yaptikca fotolarini da cekip eklerim
gecen sene yaptigim ve cok memnun kaldigim tarif dondurucuda menemen
benim yaptigim tarif soyle
domates - 4 kilo
biber-2 kilo
sivi yag 1 su bardagi
isteyen aci biber de ilave ede bilir
tuz
yag isininca icine soyup dogradigim domatesleri ve biberleri,tuzu ilave edip az sulu kalacak kadar pisiriyorum.
soguyunca ben kaplarda sakliyorum ama isteyen olursa posete de koyup dondurucuda saklaya bilir
canım ıspanağı pişirip mi koydun çünkü çiğden koyunca soğuk vurmuş gibi olmaz mı?çünkü yeşillikler etkilenirBen birde ıspanak attım buzluğa yıkadım doğradım kilitli buzdolabı poşetiyle attım ah resim niye yoksa elimde:)
canım hamuru çiğden mi konuluyor,pişirip konulursa daha iyi olmaz mı,hamurda kararma tat değişikliği olmuyomu?Dondurucuda kurabiye hamuru
resim alintidir
benim tarifim soyle
200 gr tereyagi
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi sut
un
kabartma tozu
icine arzu ettiginiz kuru meyve
bu tarifle yaptigim baska bir kurabiye
kendim yaptigim
Eki Görüntüle 1583859
canım ilk pişirip kavanozlara koyunca ters çevirip bekletiyormusun yoksa düz bir şekilde kalıyormuayrica her ne kadar buzluk icin olmasa da bu tarifimi de eklemek istiyorum
kisin cok guzel ice bileceginiz kati seftali suyu
resim kendime aittir
Eki Görüntüle 1583892
bunun tam olarak olculerini hatirlamiyorum ama
tadina ve goz kararina gore yapa bilirsiniz
gerekli olanlar
Seftali
su
seker
seftalini soyup cekirdegini cikarip gelisiguzel dograyip tencereye aliyoruz uzerine de seker ilave ediyoruz
seftali eriyene kadar pisiriyoruz sonra blendirdan gecirip uzerine kivami istediginiz duruma gelene kadar sicak su ilave ediyoruz
ve 10 dakika daha kaynatip sicak sicak kavanozlara ve ya benim gibi gorsel olarak guzel gozuksun diye hazir meyve suyu siselerine dokup agzini ski ski kapatip seffaf yapiskan bantla dort bes tur sariyoruz ki hava almasin
bu sekilde istediginiz sure kilerde tutup kisin ice bilirsiniz
Ya bi sey sorucam yesillikler dondurucadan cikinca renginde tadinda bi değişiklik olmuyo mu?
canım ıspanağı pişirip mi koydun çünkü çiğden koyunca soğuk vurmuş gibi olmaz mı?çünkü yeşillikler etkilenir
canim evet cigden koyuyorumcanım hamuru çiğden mi konuluyor,pişirip konulursa daha iyi olmaz mı,hamurda kararma tat değişikliği olmuyomu?
acaba poğaça hamuru,börek hamuru da koyabilirmiyiz ve aynı şekilde kabarırmı acaba?
hayir canim ters cevirmene gerek yokcanım ilk pişirip kavanozlara koyunca ters çevirip bekletiyormusun yoksa düz bir şekilde kalıyormu
cahide jibekin tariflerini ben de cok severimkızlar size kış hazırlıkları konusunda cahide jibek'in sitesini tavsiye ederim,gerçi bütün tarifleri güzel de
bunu bi denicem sagolasin canimİnanki tazesi kadar lezzetliydi ıspanak, kara lahanada saklıyorum böyle çok çok lezzetli oluyor
sagolasin canim daha bi sey yapamadik amaçok beceriklisiniz maşallah ya
Dondurucuda kurabiye hamuru
resim alintidir
benim tarifim soyle
200 gr tereyagi
1 yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi sut
un
kabartma tozu
icine arzu ettiginiz kuru meyve
bu tarifle yaptigim baska bir kurabiye
kendim yaptigim
Eki Görüntüle 1583859
Eki Görüntüle 1584098
Bunu simdi yaptim
Sogani boyle dograyip kavanoza koydum uzerini gececek kadar sivi yag ilave edip kapagini sıkıca kapattim
Gerektiğinde yagi ile birlikte alip tavaya aticam
Bunu dondurucuya koymuyoruz ama buzdolabinda bekletiyoruz sadece
Sarimsaklari da bu sekilde yapa bilirsiniz