• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

resimle uğraşıyorum,resim hakkında sergi dışında daha sık kazanma imkanım olur mu?

DenArtPinky

kedişim Pinky&resim-sanat
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
20
0
16
İstanbul
arkadaşlar ben resim yapan resimle uğraşan biriyim ama daha aşırı profesyonel değilim henüz hala da öğreniyorum,bu konuda seneye sergi falan açmak için bazı düşüncelerim vardı yer falan aradık bulduk 1-2 alternatif olarak, yalnız benim aylık maaşlı bir iş gibi ya da en azından biraz daha sık para kazanaıp ailemi de kendimi de geçindirmeye ihtiyacım var sergi senede bir kere ancak olabildiğinden satılıp satılmayacağı da belirsiz olduğundan bunun daha hızlı bir yöntemi yok mudur?resimle ilgilenenler belki bana fikir verebilir?ben diğer işleri çok severek yapamayacağımdan resimden de kopamayacağımdan her işe de giremeyebileceğimden dolayı resim bana daha baskın geliyo o yüzden resmi tercih ediyorum,ben lise mezunuyum aslında kadiköy anadolu kız meslek lisesi takı tasarımı kuyumculuk mezunuyum ama o iş benim için daha ikinci planda kalıyo,5 yıl kadar bir süredir alaylı olarak resimle uğraşıyorum ders aldım kurslara gittim hala da gidebilirim inşallah sonbaharda geliştirmeye çalışıyorum ama şu aralar yazın azcık ara vermiştim sıcaklardan dolayı bunalıyodum tatile gittim yine teyzemlerin yazlığına gitcem falan zamanım olmuyodu ev işlerimden de,ayrıca karakalemde portre de sık çalışırım acaba bu konuda sipariş üzerine de resim yapmam mümkün olur mu?bilenler bir fikir verebilirlerse sevinirim?

(Ekim ayı içinde müsait olabilicem iş olarak ücret karşılığı birşeyler yapabilirsem eğer, birkaç haftaya bodruma gitme durumum var teyzemlerin yazlığına)

bazi mekanlarin duvarlarina tasarim yapabilirisn.. Bazi insanlar cafelere ya da isyerlerine, evlerinin duvarlarina tasarim yaptiriyorlar farkli resimler cizdiriyorlar. ve guzel paralar ödüyorlar. Cocuk kitaplarina resimler cizebilirsin. Tabii ki bir ressami en gururlandiracak sey sergisidir ve bu serginin deger gormesidir ama bu kadar oluyor iste. cok caba gerektiriyor.

canm aslında okulunu okuyabilirsin sen. bende ev içine dekor yapıyorum. cafe duvarları için tasarım yapıyorum. ana sanatım seramik olduğu için duvar pano tasarımı ile aylık iyi bir gelirm oluyo sende dene yani canm. sergi ile olmuyo dediğin gibi. birde netten satışa çıkar yaptığın çalışmaları bu tür işler ile kazancın oluyo. ilk okuldan liseye kadar resim desi ver özel olarak. eve çağırıp ders ver. aslında daha düşünürsem senin için çok şey bulurum

Back