renkleri ve şekilleri öğrenme?

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
selam kızım 1,5 yaşında yaklaşık 1 aydır renkleri ve şekilleri öğretmeye çalışıyorum.
renkleri : aynı renk oyuncak gruplarını bir araya toplayarak
sayılarıda parmaklarımı sayarak.

ama bir türlü öğrenemedi :))
daha zamanı mı değil? yoksa öğretme şeklimmi yanlış??

benim kızım 2 yaşında daha şimdi öğreniyor. öncelikle sabır diyorum. bebeğiniz daha küçük ve herşeyi onların ilgisini çekerek öğretmeliyiz. belli bir süre sonra o kendi diyecektir sarı top diye. çocuklar emek ister, sabır ister. kolay gelsin...

oglum 20 aylikken kirmizi mavi ve yesili sordugum zaman gosteriyordu.. cok tekrarlamak gerekiyor ve oyunlarla ogretmek gerekiyor

benim oğlum 3 yaşında şuan.renkleri şekilleri sayıları hep pepeyle öğrendi.çok eğitici bi çizgi film tavsiye ederim

ben de çok hevesli idim öğretmeye :) ama birbuçuk yaş daha çok küçük 2 yaş ve sonrası derim ben.. ama kendiliğinden de öğrenecektir bu zaman zarfında..

ayrıca pepe ve caillou yu tavsiye ederim ben de :)

benim oğlumda 1,5 yaşında ..bende hafızasına şimdiden yerleşsin diye şeklleri renkleri söylüyorum...
bunları öğrenmesine yardımcı olacak oyuncaklar var mı?türkçe konuşan..bizimki konuşmuyor belki böylece konuşmayada başlar..

pepe ve callio yu seyretmesini istiyorum seyrederken konuşuruz böylece konuşması gelişir diyorum ama bizimki inatla seyretmiyor.

sizi çok iyi anlıyorum.birşeyler öğretmek ilgilenmek istiyorsunuz
ama tecrübe etmiş bir anne olarak 2 yaşını bekleyin derim
hatta öğrettiğiniz gibi hemen söylemesinide beklemeyin
onlar hafızalarında tutuyor ve istedikleri zaman söylüyorlar
uygulamalı öğrettiklerini daha kolay öğreniyorlar

oğlum 2.5 yaşında ve yeni yeni renkleri,şekilleri söylüyor:)
ilk kitaplarım diye satılan (renkler,şekiller,taşıtlar,meslekler,meyveler,hayvanlar)kitapları aldım ve çok yararını gördüm
birde ike-da satılan eğitici ahşap oyuncaklar favorilerimiz
oğluma boyama kitabı alırken meslekler yada meyveler olarak alıp hem boyamasını hemde ne olduğunu anlatıyorum
adım adım eğitim kitabına üye olmuştuk onlardan yararlandık
dergilerden yada gazeteden gördüğümüz hayvan taşıt vs,oğlumla kesip deftere yapıştırdık istediğinde sayfalara bakıyoruz
çocuğunuz büyüdükçe yapılacak faliyetlerde değişiyor

Son düzenleme:
Canım bence de siz öğretmek için ısrarcı olmayın..
Henüz 1,5 yaşında çok küçük zaten..
Ben de oyuncaklarında kitaplarında renkleri söylerdim, gösterirdim ama öylesine..Hiç üstüne gitmedim sormadım bu ne diye...
Kızım 22 aylık olmak üzere geçenlerde boya kalemlerini kendisi gelip bana göstermeye başladı hem de bu pembe, bu mavi diye renkleri ile :))
Zamanı gelince hafızadakileri bir bir çıkarıyorlar..Ama çıkaracakları zamanı kesinlikle kendileri belirliyorlar..

Hatta çoğu kitapta renkleri 3 yaşına doğru öğrenecekleri yazıyor.

Son düzenleme:
benim oğlum da daha 2 yaşına gelmeden renkleri öğrenmişti..ama biz çaba sarfetmedik..boya yaparken sadece söyledik ne renk olduğunu o kendisi çabucak öğrendi..ana ve ara renklerin hepsini biliyor..şekilleri de tanıyor...şekil için bul tak topumuz var...o öğrenmesinde etkili oldu..ama çizerek de gösterdik devamlı..şimdi 2.5 yaşına 1 ay var...artık çocuk oldu diyebilirim..bebeklikten çıktı minik erkekim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…