• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rengi açılmış giysileri nasıl boyayıp koyulaştırabiliriz???:)

rengarenkmavi

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
296
Yer
Kahramanmaraş
keten lacivert veya siyah kot,keten pantolonların rnkleri akıyo soluk bi lacivert oluyo.deterjan siyahlar için olan sıvı deterjan ama yinede bu sorun oluyo.bende bu yüzden boyamak istiyorum acaba nasıl yapılıyo bilyomusunuz kadınlar kulübüm???:))

günaydın benim bi arkadaşıma kumaş boyası aldığı yer çamaşır makinasında boya demişti . oda öyle yaptı makinanaın deterjan gözüne boyayı koyup makinada boyamıştı ve hiçbiryeri kalmamış hepsi boyanmıştı makinadada bişey kalmıyor tedbir için ilk yıkama siyahlara ait tabiki:))

ben de vaktiyle kıyafetlerimi çok boyadım. tişörtlerimi, kotlarımı...mükemmel ötesi, yepyeni oluyor:8:
öncelikle aktardan kumaş boyası alman gerek. o zamanlar 1 tl ye alıyordum. 1 tişörte 1 pat gidiyor.
sonrasında sabitleyici alman gerek. bazı tariflerde sabitleyici yerine sirke koyun diyor, sirkeyi çok katarsan rengi kırmızımsı siyah oluyor. daha çok sabitlensin diye sirkeyi fazla kaçırmıştımda:1:
bir de ben ocakta boyadım. annemin kullanmadığı ailminyum tenceresi vardı. onu feda ettim. tencerede siyah izler kalıyor. bir de boyama işlemi yaparken çok dikkatli ol, etrafa boyalı suyu sıçratma, lekesi kalıyor. hatta ben ocağın etrafına gazete sererdim, kaynarken sıçrarsa leke kalmasın diye.
son olarak da yeni boyanmış giyisilerini ayrı yıka. bir kaç yıkamada resmen simsiyah su çıkıyor; diğer giyisilerini boyamasın. çok terlersen iç çamaşırlarını da boyayabilir. 1- 2 yıkamadan sonra boyama sorunu da ortadan kalkıyor.

canlar çok tşekkür ederim cevabınız için.amma teferruatlıymış gözüm korktu.makinada yaparım heralde.makinaya bişey olurmu acabaa?tamam tuafiye ve aktarlara bi sorayım sonra bi haller edeyim çok tşklrrr.

Back