Remziye o gün dayaktan kurtulup kocasını öldürseydi Nevin gibi müebbet alacaktı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

hurrem-sonmez-150x150.jpg
HÜRREM SÖNMEZ

Remziye Eripek 37 yaşındaydı. Bundan bir yıl önce kocası tarafından çocuklarının gözü önünde dövülerek öldürüldü. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi dün verdiği kararla karısını döve döve öldüren koca Celal Eripek’i ‘bilinçli taksirle adam öldürmek‘ suçundan dört yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezada indirim uygulayarak cezayı üç yıl dört aya düşürdü ve tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi. Sonuç olarak Remziye mezarda, bir yıl tutuklu kalan koca ise artık özgür.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianameden anladığımız; Celal Eripek’in 2 Mayıs 2014 tarihinde evinde tartıştığı eşi Remziye Eripek’i darp ettiği, ardından da balkondan aldığı 69 santimlik sopayla dövdüğü, yediği dayak sonucu fenalaşarak kusmaya başlayan Remziye Eripek’in eşi Celal Eripek tarafından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği.

Sopayla döverek öldürmek, ‘kaza’ymış
Adli Tıp raporuna göre de kronik kalp ve damar hastası olan Remziye Eripek’in yediği dayak, efor ve stresini tetiklediği için ani kardiyak ölüme neden olmuş. Ama sayın mahkeme heyeti, kızının verdiği ifadeye göre önce öldürmekle tehdit eden, sonra da balkondan aldığı sopayla döve döve karısını öldüren kocanın bu eyleminde kasıt olmadığına, kocanın ‘elinden bir kaza çıktığına‘ karar verdi.

Nitekim polisteki ifadesinde şöyle demiş ‘öfkeli‘ koca: “Onu sopayla dövmedim. Her zaman nasıl dövüyorsam öyle dövdüm. Yere düşüp fenalaştı, hemen alıp hastaneye götürdüm. Ancak kurtulamadı.”Hani sanki Remziye amansız bir hastalığa yakalanmış, kocası da bir gayretle onu hastaneye götürmüştü ama kaderi kötü yazılmış olsa gerek ki kurtarılamamıştı.

17 yıldır evli olduğu karısının kalp hastası olduğunu biliyordu elbet bu koca. Kalp hastası karısını yarım saat boyunca dövdüğünde ölebileceğini de biliyor olmalıydı. Nitekim “Seni öldürürüm” demişti zaten en baştan.

Söylediğini de yapan bir insanmış ama sayın mahkeme kocanın öldürme kastıyla dövmediğine ikna olmuş ki kasıt yok taksir var deyivermiş kararında. Belki de her zamanki gibi dövdüğünü, farklı bir şey yapmadığını söylediği içindir.

Karısı yerde yatarken bakkaldan sigara almaya gitmiş
“Yere düştü, aldım hemen hastaneye götürdüm” beyanının aksine, karısı yerde yatarken bakkaldan sigara almaya gittiğini okuyoruz kocanın. Ama duruşmalardaki iyi hal dikkate alınarak indirim uygulandığına göre katil koca mahkemeye saygıda kusur etmemiş olsa gerek. Zira yüce adaletimiz saygıyı önemser, duruşmalardaki hal ve tavır bilhassa mühimdir.

Yıllar sürmüş bir evliliği karısına uyguladığı şiddet ile cehenneme çevirmiş bir koca, 15 dakikalık bir duruşma süresince gösterdiği nazik ve efendi tavra bakılarak iyi hal indiriminden yararlandırılır, kimse de şaşırmaz.

Nevin Yıldırım’ı hatırlıyorsunuz değil mi? Kendisine tecavüz eden adamı öldürüp, erkek adaletin yüzüne tükürür gibi kafasını köy meydanına atan kadın. Nevin Yıldırım hakkında geçtiğimiz aylarda müebbet hapis cezası vermişti mahkeme, cezasını hafifletecek hiçbir husus da görmemişti olayda.

nevin-yildirim3.jpg

Nevin Yıldırım hiçbir indirimden yararlanmadı.

Remziye’nin de canına tak etseydi müebbet alacaktı
Remziye de eğer o gün yediği dayaktan sağ kurtulsaydı, 17 yıldır gördüğü şiddet canına tak etseydi, çekip öldürseydi kocasını Nevin gibi müebbet hapis cezasına mahkum edilecekti kuvvetle muhtemel. Ama ‘bir talihsizlik eseri‘ öldü işte, kasten değil taksirle.

Bir erkeğin “Pişmanım, karımı seviyordum, ölmesine üzüldüm”biçimindeki beyanı, bir kadının ölü bedeninden daha ikna edicidir daima adaletimiz için. Erkeğin beyanı hükme esas, kadının ölümü ise kaza, kader, mukadderat…

Karısını öldüren kocalara, küçücük kıza tecavüz edenlere hafifletici neden bulunur ama kızını taciz ettiği için kocasını öldüren kadına bulunmaz, tahrik olmak erkeklere mahsustur malum. Devletten göremediği adaleti kendi tesis eden kadınınki affedilmez suçtur bu sebeple çünkü içinde isyan barındırır.

Kadınlar uzun zamandır üzgün değil öfkeli
Kocalar ‘çılgına dönüp‘, ‘bir anlık cinnetle ellerini kana bularken‘ hal ve gidişattan kanaat notu kullanılır ama “Alın namusumu lekeleyen adamın kellesi” diyen Nevin Yıldırım’ın bu başkaldırısı tokat gibi patlar adaletin yüzüne.

Kadınlar uzun zamandır üzgün değil öfkeli bu ülkede, kadınlar uzun zamandır yasta değil isyanda. Ataerkil reflekslerden sıyrılamamış erkek adaletin verdiği bu adaletsiz kararlar vicdanları yaraladıkça da o öfke büyümeye devam edecek

3 4 yılı geç,iyi halden 1 yıl yatıp çıktı
hakim ne görmüş acaba adamda iyi hal namına.....
1 yıl o kadını doğuran büyüten anaya, kadının evlatlarının yaşadıkları ve gelecekte yaşayacakları acılara saygısıyzlıktır,hakarettir.....bu hakimler çok vebal alıyor....

hakim ne görmüş acaba adamda iyi hal namına.....
1 yıl o kadını doğuran büyüten anaya, kadının evlatlarının yaşadıkları ve gelecekte yaşayacakları acılara saygısıyzlıktır,hakarettir.....bu hakimler çok vebal alıyor....
hakimi evet efendim sepet efendim. sen çok yaşa hakimim deyio ceketide ilikledimi olay bitiyor. egosu şişen hakim hemen iyi hal veriyor işte

hakimi evet efendim sepet efendim. sen çok yaşa hakimim deyio ceketide ilikledimi olay bitiyor. egosu şişen hakim hemen iyi hal veriyor işte
hayır herifçioğlu da hakime ne diyecekse
"s.çarım böyle mahkemeye, çektir git lan hakim gibi" demeyeceğine göre? tabii ki siz bilirsiniz efendim diyecek.
biz bile şu forumda yazarken sizli bizli konuşuyoruz tanımadığımız üyeyle, herif hakime küfretmeyecek herhalde.
iyi halden indirim cezası kaldırılmalı.

X