Ithal etmenin yasak olduğunu zannetmiyorum, herşeyi ithal ediyoruz, bal'a gelince mi etmeyeceğiz, yalnız ülkemizde ithal etmeden de gerçek bal yeme şansımız var, belki bu sahte ballar kadar çok miktarda olmaz, kilosu 10 lira da olmaz ama arıcılık yapan, gerçek bal üreten Köylümüz milyonlarca kavanoz olmasa da gerçek bal elde ediyor ve kilosunu da öyle 250-300 liralara satmıyor, hakiki çam ve çiçek ballarını üreticiden birebir kendin alırsan taş çatlasın kilosunu 25-30 liraya alıyorsun.Bilmiyorum yasadigim ulkede supermarketler(migros, carrefour tarzi) uygun fiyata bal satiyorlar, ornegin kilosu 11-12 lira. Burada boyle sahtecilik yapmak da mumkun degil.
Sanirim yenizelanda avustralya falan oralarda bal uygun ithal ediyorlar.
Ulkemizde bal ithal etmek yasak mi? Neden hem uygun hem de gercek bal olamiyor.
biz kestane balını hergün normal bal yerine tüketiriz.Ithal etmenin yasak olduğunu zannetmiyorum, herşeyi ithal ediyoruz, bal'a gelince mi etmeyeceğiz, yalnız ülkemizde ithal etmeden de gerçek bal yeme şansımız var, belki bu sahte ballar kadar çok miktarda olmaz, kilosu 10 lira da olmaz ama arıcılık yapan, gerçek bal üreten Köylümüz milyonlarca kavanoz olmasa da gerçek bal elde ediyor ve kilosunu da öyle 250-300 liralara satmıyor, hakiki çam ve çiçek ballarını üreticiden birebir kendin alırsan taş çatlasın kilosunu 25-30 liraya alıyorsun.
Birde az olan ve çoğunlukla hastalıklara şifa olsun diye ilaç niyetine az miktarlarda tüketilmesi gereken ballarımız var, misal Anzer Balı, Kestane Balı, son yıllarda keşfedilmiş Peri Balı.
Bunların fiyatları evet dudak uçuklatıyor ama çiçek ve çam ballarını gerçek üreticiden bizzat kendiniz alırsanız öyle aşırı paralar ödemek gerekmiyor.