• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reiki ile ilgili sorulan en çok 2 soruya cevap....

• Konu Sahibi Konu Sahibi irem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

irem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Bugüne kadar öğrencilerimden en çok Reiki enerjisiyle ilgili 2 soruda yoğunluk oldu. Sizlerinde kafalarında bu soruların olabileceğini düşünerek paylaşmak istedim. Sorulardan ilki Reiki enerjisinin diğer enerjilerden ne farkı olduğu ve ikincisi ise reiki hakkında bütün kitapları bilgileri okuduktan sonra neden inisiye olması gerektiği yönündeydi. Cevaplara gelince :
  • Diğer enerji çalışmalarından farkı nedir?
Öncelike Reiki’nin evrensel yaşam enerjisinde bir tekeli yoktur.Hatta bir çok ortak iyileştirme modeli vardır. Örneğin; Tai Chi, Shiatsu, Do-İn, Kiatsu, Shen Do vb. Bütün bu methodlar içlerinde enerji merkezlerini ve enerji kanallarını benimser. Reiki’nin bu methodlardan farkı kişi enerjiyi evrenden kanal olarak başka birinin müdahalesi olmadan direkt alabilmesidir.Reiki’nin eşsizliği diğer methodlara kıyasla daha çabuk ve daha kolay enerjinin bedenimize geçmesidir. Örneğin, Qi-Gong enerjiyi bedenimizde hissetmemiz için çok uzun çalışmalar yapmanızı ve başkasının yardımını alarak yapmanızı gerektirir. Reiki de ise siz ellerinizi enerji vermek istediğiniz bölgeye koyduğunuz andan itibaren REİKİ akmaya başlar.
  • Neden uyumlama (inisiye) olmalıyım? Bütün Reiki ile ilgili kitapları ve bilgileri okudum.
Reiki’ye inisiye olmak demek (uyumlanmak) Reiki enerjine kanal olmak demektir ve Reiki enerjisine kanal olmadan Reiki enerjisini kullanamazsınız. Okuduğunuz kitaplardan öğrendiğiniz bilgiler size sadece teoride yardımcı olabilir ama kanal olmadan bu bilgileri pratiğe dökemezsiniz. Bu yüzden Reiki Eğitmeni olan bir kişinin sizi kanal görevi görebilmeniz için uyumlaması gerekir aksi taktirde Reiki enerjisini kullanamazsınız.

bilgi verdiğin için teşekürler bende hep merak ediyordum doğrusu.

rica ederim aklınıza takılan başka sorular varsa zamanım oldukça yanıtlamaya çalışırım.

Back
X