kızlar acilen reikiye uyumlanmam gerekiyor.ama int.arattırdım ve dini yönden caiz olmadığı yönünde görüşler var.ama genelde yoga reiki ve transandantal meditasyon caizmidir diye sorulmuş.yoga ve transandantal .medi. üzerinde durulmuş.sizin fikirleriniz neler.be kesin kararlıydım hatta reikiyi anadoluda ocak denir bir hastalıkla ilgili o kişi ocak olur ve onun yapığı şeyle iyileşir insan.ben buna benzetiyordum ama aklım karıştı
güzel arkadaşım epey olmuş sen yazalı ama cevap vermeden geçemeyeceğim, huyum kurusun yaaa. bu tür takıntılar yüzünden hala ilerleyemedik biz aziz türk milleti - oysa ki biz osmanlıyız -
zeki olmak kanımızda var ayol......
kızlar acilen reikiye uyumlanmam gerekiyor.ama int.arattırdım ve dini yönden caiz olmadığı yönünde görüşler var.ama genelde yoga reiki ve transandantal meditasyon caizmidir diye sorulmuş.yoga ve transandantal .medi. üzerinde durulmuş.sizin fikirleriniz neler.be kesin kararlıydım hatta reikiyi anadoluda ocak denir bir hastalıkla ilgili o kişi ocak olur ve onun yapığı şeyle iyileşir insan.ben buna benzetiyordum ama aklım karıştı
reiki ya da yoga vs ruh tatmini sağlıyor. ben de meraklıyımdır, uyumlandım fakat dinin yerini alacak şekilde manevi dünyamıza girip yerleşmesi, o rahatlamayla dinden uzaklaşılması ihtimali yönünden sakıncalı olabilir...
ben ücretli bir destek almadım, komşumuz uyumlamıştı. o bu işin paraya bulaştırılmaması gerektiğine inanıyor, muhatap olduğu insanlar da kendisi gibiler.bende meraklıyım bu konuya ama kararsızım yani gerçekten işe yarıyormu ve nereden bu konuyla ilgili destek alabilirim ayrıca ücretleri bana cok yüksek geldi siz eğitim aldysanız nereden ve nekadara aldınız yardmcı olrmusunuz ?
bende meraklıyım bu konuya ama kararsızım yani gerçekten işe yarıyormu ve nereden bu konuyla ilgili destek alabilirim ayrıca ücretleri bana cok yüksek geldi siz eğitim aldysanız nereden ve nekadara aldınız yardmcı olrmusunuz ?
cgdmei23 merhaba başka bir konuda da sormuşsun buradan cevap vereyim :)
Reiki gerçekten işe yarıyor mu?
Reiki bir tılsım, büyü, vs gibi bir şey değil.
Evrensel şifa enerjisi..
Şifa her şeye verilebilir. İnsana, hayvana, bitkiye, olaylara, geçmişe, geleceğe, dünyanın diğer ucundaki bir kişiye vs....
Yani şifaya ihtiyacı olan her şey reiki ile şifalandırılabilir.
Her zaman karşımıza çıkabilecek olan şarlatanlar bu olayda da çıkabiliyor.
2004 yılından beri şifa enerjileriyle ilgileniyorum.
İlk hocamla aramızda hiç bir bağ oluşamadı, uyumladı beni sağolsun ama ben sadece usui reiki istiyorken o "sanki kendini ispat etmeye çalışır gibi " farklı şifa enerjileri kullanmaya başladı... ben bunu hissettim anladım ve kendimi ondan gelecek bütün enerjilere kapattım... bitti gitti...
Sonra başka biri ile tanıştım... Tekrar uyumlandım.usui reiki 2. seviyedeyim. şu aşamada master olmak gibi bir düşüncem yok.. en azından şimdilik böyle düşünüyorum. Kendimi şifalandırabiliyorum, başkalarını isteyen olursa reiki yapıyorum.. bazen uzaklaşıyorum unutuyorum, bazen daha sıkı fıkı ilişki içine giriyorum vs. bir kez uyumlandıktan sonra bir daha o enerji sende hep aktif oluyor...
Mucize enerji diyorlar gerçekten öyle.. Herkesin deneyimleri çok farklı oluyor..
Kimi enerjiye uyumlandığında hiç bir şey hissetmediğini söylüyor... kimi yoğun olarak hissettiğini söylüyor..
ben hissedenlerdenim... hatta bulunduğum ortamda şifaya ihtiyacı olan biri olduğunda kendiliğinden aktive oluyor reiki... avuç içlerim yanmaya başlıyor... vs gibi...
Bunun yanında çok farklı daha hızlı, usui gibi yumuşak değil de daha keskin şifa enerjilerine de uyumlandım...
Kundalini reiki, gma, kristal piramit vs. hepsi farklı farklı ama hepsi Allahtan gelen şifalar...
Eğer almak istiyorsan, usui reiki ile başlamanı öneririm. Zaten hocan da bunu önerecektir. Diğer enerji kanallarına yönlendirecek olursa orada dur ve düşün derim. Tavsiye etmem.
Dediğim gibi usui bu aleme en yumuşak geçişi sağlayacaktır...
Para mevzusuna gelince...
Ben usui reikiye ücretle uyumlandım. Ve böyle olması beni hiç rahatsız etmedi.
Hayatta her şeyin bir bedeli olduğuna inanıyorum.
bedelini ödemediğimiz şeylere insanoğlu olarak fazla değer vermeyiz biz..
Ve Reiki çok değerli bir ilim...
vereceğin paradan ziyade (uçuk rakamlar olmamalı elbette) uyumlayan kişi ile iletişimine önem ver...
ben ücretli bir destek almadım, komşumuz uyumlamıştı. o bu işin paraya bulaştırılmaması gerektiğine inanıyor, muhatap olduğu insanlar da kendisi gibiler.
ayrıca maalesef benim bu konulardaki tüm düşüncelerim değişti, annem hastaydı, aylarca seanslar aldı vs. o dönemde psikolojik olarak iyi geldi elbette ama burada anlatmak istemeyeceğim tecrübelerim oldu, bu işin piyasası hep ticari, sahtekarlarla ve kendi nefsine tapan kibirli zavallılarla dolu. umarım doğru kişilerle karşılaşırsınız ama bana soruyorsanız boş verin, başka araçlar bulun ruhunuza nefes aldırmakta... dini yönelim durumunuzu bilmiyorum ama bol bol dua edin, ilk başlarda yoğun konsantrasyonla dua etmek, yönelmek zor gelecektir ama inanın bir zaman sonra dua ve tefekkür etmek için oturup daldığınızda aradığınız şifanın kaynağıyla baş başa bulacaksınız kendinizi. yakınlarınıza şifa ayetlerini gönülden inanarak okuyabilir, okuyamıyorsanız şifa ayetleri var : "rukye" onları dinleyebilirsiniz youtube'dan filan.
bol bol inşirah suresini okuyun, gönlünüz genişlesin, bir taraftan da gönlü geniş insanları arayın işte, bulursunuz inşallah ama sakın çok para isteyen, güzel cümlelerle büyüleyen insanlara kanmayın.
selamlar...
bende bunun bir bedeli olacağını biliyorm ve bu durum banada pek ters gelmiyor acıkcası evet gerçekten boyle seyler olduğuna ve Allah tarafından olduğuna inanıyorum dünyada bilmediğinz binlerce yetenek doğa üstü olaylar var bunları arastırıp bulmak lazım reikinin boyle birşey olduğuna inanıyorum aslında
siz nereden eğitim aldınız masteriniz kimdi acaba bu konuda yardımcı olabilirmisinz 2004 yılından beri reikiyle ugrasıyorsanız gercekten yeterince bilgiye sahip olduğunuzu zannediyorm bide bu konuyla alakalı kitaplar falan var acaba işe yararlarmı ?
Kitaplar evet işe yarar tabii ki.. Şu an evimde değilim. Evime döndüğümde kitap önerilerimi yazacağım.
selam zuzumi ben inançlı bir insanımdır soylediğin seylere katılıyorm ama bunu zaten inançlarımın onüne gececek sekilde uygulamayı veya uygulatmayı düşünmüyorm herseyden once allaha sükredip dua etmem gerektigini biliyorm bunu elmden geldiğince uygulamayada calışıyrum aslında ama reikiyi ben birazda şeye benzetiyorm hani eskilerde böyle el almak el vermek gibi seyler varmış
ya mesela kursun falan dökerler bunu her insan yapamazmış el alan kişi yapabilirmiş falan deniliyor tabi ne kadar doğrudur incelklerini bilemem ama buna benzetiyorm birazda ve bunu sadece pozitif enerji istemeyi bilmek ve pozitif enerji gönderebilmek niyetli istiyorm hayata karsı son zamanlarda yasadığım agır sorumluluk duygusundan dolayı karamsar bakmaya basladığımı düşünüyorm enerjimi kaybettim sanki sabah kalkmak istemiyorm birşey yapmak istemiyorm içine kapanık bir insan olmaya basladığımı düşünüyorm boyle bir insan olmak istemiyorm boyle bir insanda değildm bi bebek bekliyorm ve bu seklde devam edersem ne kadar verimli bir anne olabilirm esim askerde psikolojik olark da sanki ne istediğimi blmiyorm cok ufak birsey için onunda canını sıkıyorm ne bileym bi çıkış yolu bir uğras kendmi iyi hssettirecek birseyler arıyrum
inşallah "el alacak" uygun birini bulursun:)
Allah kavuştursun, eşine de, bebeğine de...
Herkes hoşgörülü olabilse, Osmanlıyı Türklerden Oğuz boyuna mensup Ertuğrul Gazinin kurduğunu bilmediği halde iddia etmese mesela?? Ondan önceki Büyük Selçuklu Devletinin de kurucularının Türk olup Anadoluda 1071den beri varolduğumuz çok ilginç mesela.. her yaşta öğrenilebilirHem turk, hemde osmanlı nasıl olunur ? Ikı kavram bırbırıne taban tabana zıt. Bence ılerlemeden (gercı ılerlemek ne demek onun da tam tanımı yapılmıs degıl) once dogru bılgı ıle su kafamız bır dolsa, herkes bırbırını bır anlayabılse!