• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Reglimin bittiğini nasıl anlarım? Gusül gerekir mi?

z1d

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
74
-4
16
Ayın 23'ünde reglim başladı 29'unda gusül aldım çünkü herhangi bir kan akıntısı yoktu sadece sarımtırak akıntı geliyordu ben de bu akıntıyı normal akıntı varsayıyorum hata mı ediyorum bilmiyorum bugün yine kanlı akıntı gelmiş bugün henüz 10.gün olduğu için reglim devam ediyor mu sayılır gusül almam gerekir mi almam gerekiyorsa bugün mü yarın mı almalıyım?

Normalde reglim 6-7 gün sürüyor Mart ayından bu yana gusül aldıktan birkaç gün sonra parçalı lekeler geliyor. Bu lekeleri de adetten mi saymalıyım? Hiç ilişkiye girmedim, sebebi nedir bu değişimin?

Bekarsin yani 10 güne kadar regil sayılıyor bugün gusül abdestini al yani 10 günden sonrasi adet dışına girer doktora gorunmende fayda var

Ayın 23'ünde reglim başladı 29'unda gusül aldım çünkü herhangi bir kan akıntısı yoktu sadece sarımtırak akıntı geliyordu ben de bu akıntıyı normal akıntı varsayıyorum hata mı ediyorum bilmiyorum bugün yine kanlı akıntı gelmiş bugün henüz 10.gün olduğu için reglim devam ediyor mu sayılır gusül almam gerekir mi almam gerekiyorsa bugün mü yarın mı almalıyım?

Normalde reglim 6-7 gün sürüyor Mart ayından bu yana gusül aldıktan birkaç gün sonra parçalı lekeler geliyor. Bu lekeleri de adetten mi saymalıyım? Hiç ilişkiye girmedim, sebebi nedir bu değişimin?
gusulu akintiniz beyaza dönünce alırsınız sarı falan olmaz.Adetin dinen de max.suresi 10 gündür.10 günden sonra eğer kanama akıntı devam ediyorsa bu özüre girer abdest alıp ibadete başlarsınız.ancak her vakitte normal namaz abdestini tazelersiniz.

Back