• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl'imin ardından 46 gün geçti ama hamile de değilim

adacelikk

M'❤️
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
30
3
1
24
Merhabalar 24 yaşındayım. Reglimin üstünden 46 gün geçti ama 5 test ve hastanede hamilelik testi ile beraber toplamda 6 test yaptırdım hamile de değilim. Çocuk olmasını zaten istemiyorum bu arada zaten asla çünkü daha yeni 3 aylık evliyim ve tabi istemememin başka sebepleri de var. Asıl konuya geliyorum. Anneme de geçen ay hiç regl olmadığımı söyledim. Annemde bana kadın doğuma gidiceksin o zaman randevu alıp dedi. Olmazsan bu bi hastalık dedi. Bende ne kadın doğumu benim işime geliyor ben zaten sevmiyordum dedim pis bir şey dedim tabi bu benim kendi düşüncem siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz. Aranızda belki ciddi bir sorun olabilir sen böyle düşünüyorsun ama gün gelir ararsın diyenler olacak bunu da biliyorum geçen bi yazımda da böyle diyen birisi oldu. Ama tabi dediğim gibi herkesin şahsi düşüncesi. Sadece sizce nedeni ne olabilir aranızda böyle bir durum yaşayanlar var mı diye bu yazıyı yazıp anlattım merak ediyorum.

Merhabalar 24 yaşındayım. Reglimin üstünden 46 gün geçti ama 5 test ve hastanede hamilelik testi ile beraber toplamda 6 test yaptırdım hamile de değilim. Çocuk olmasını zaten istemiyorum bu arada zaten asla çünkü daha yeni 3 aylık evliyim ve tabi istemememin başka sebepleri de var. Asıl konuya geliyorum. Anneme de geçen ay hiç regl olmadığımı söyledim. Annemde bana kadın doğuma gidiceksin o zaman randevu alıp dedi. Olmazsan bu bi hastalık dedi. Bende ne kadın doğumu benim işime geliyor ben zaten sevmiyordum dedim pis bir şey dedim tabi bu benim kendi düşüncem siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz. Aranızda belki ciddi bir sorun olabilir sen böyle düşünüyorsun ama gün gelir ararsın diyenler olacak bunu da biliyorum geçen bi yazımda da böyle diyen birisi oldu. Ama tabi dediğim gibi herkesin şahsi düşüncesi. Sadece sizce nedeni ne olabilir aranızda böyle bir durum yaşayanlar var mı diye bu yazıyı yazıp anlattım merak ediyorum.
Nedenlerini yazmaya kalksak onlarca madde olabilir burada.
Sevmeseniz ve istemesenizde kadın doğum doktoruna gitmenizde fayda var.
Kist olabilir, pcos olabilir, endometrium sorunu yaşıyor olabilirsiniz yani birçok nedeni olabilir. Öğrenmek ve içinizin rahat olması da iyi bir seçenek aslında.

Burada kimse kimseyi yargilamaz yargılanmalı da zaten.
Belki sende pcos durumu olabilir bu adet düzensizliği yapar. Sen kontrollerini yap, uzmana görünmekte fayda var üstelik sen istemediğin sürece zaten kimse seni zorlamamali gebeliğe. Bu durumları da kadın doğum uzmanı ile de gorusebilirsin.
Umarım istediğin gibi olur her şey 🙏

Arkadaşlarında söylediği gibi mevsim değişiklikleri, kist veya enfeksiyon hersey vücudumuzu etkileyebiliyor yada ben gibi hic bir sebep olmadan da adet olamayabilirsiniz 18 gundur iki kez kan bi kes ultrasonla baktı doktor temiz çıktı psikolojik de olabilir istemsizce yada iki kez yumurtlama da olabiliyor tahminlerim her ihtimale karşı bi doktora gidip ultrasonla kana baktırın temiz çıkarsa ,
ya yumurtlama aralığınız geniş süre olmuş örneğin 30 dongunuz var adet gunu ilk yumurta catladi sonra ikincisi gec catladi ( olabilen bir durum cok okudum ve iki kez yaşadım su an 3 oldu tahmini) yada hamile olma ihtimalinden dolayı psikolojik olarak kendinizi sıktınız ve bu etkiledi sizi. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Back
X