Reglim sürecim hala düzensiz

Sumelody

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
108
0
26
İstanbul
Herkese merhaba bunu yazmak her na kadar bana utanç verse de yazmak sorundayım.Ben 16 yaşındayım 7.sınıfın Ocak ayında regl olmaya başladım yani yaklaşık 2.5- 3 sene geçti.Liseye geçene kadar gün farkerderdi ve bunu takmazdım ancak liseye geçince ilk bir 4 ay olmadım annemin bütün ısrarlarına dayanamayıp doktora gittim bir sürü test yaptılar sorun çıkmadı.Hatta doktora gittikten ne hikmetse bir gün sonra olmuştum.O zamandan beri 3-4 gün farketse de oluyordum yine de.Ancak Ramazan'ın başından beri tam 3 kere oldum.Yani 20 günde bir oluyorum.Mesela benim regl sürem yaklaşık 3-4 en fazla 5 gün oluyordu.Şimdi birde 7 gün kadar oluyor.Acaba bu normal mi çünkü tekrar doktora gitmek istemiyorum.

Canım daha gelişimini tamamlamadın 5 yılla kadar düzensiz gider 18 19 yaşlarında düzelmezse doktora görün. bide annende düzensiz oluyorsa senınde böyle düzensiz gider çünkü kızın adeti annenınkine benzer. kendımden örnek veriyim bende 8. sınıfa geçmiştim ekim ayında ilk hasta oldum kahverengi oldum 2 ay geçti kan normal ağrılı hasta oldum sonra 3 aya oldum 1 aya oldum liseye doğru 6 7 ay hasta olmadım lise2de gine düzensiz oldum çok geçikti 3. sınıfta gene öyledi lise sonda doktar gittim 18 yaşımda bi problem cıkmadı doğum kont hapıyla düzeldi şimdi 19 yasındayım üni okuyorum hala düzensiz doktora görünüyorum sorun cıkıyor annemde öylemıs düzensiz görürmüs sanırım onadan kalıtsal bir şey şuanda çamur gbi hasta oluyorum kasklarım ağrıyo adet sürem 15 gün ben normal kadın gibi hiç bir zamn adet göremedim ya erken oldu yada geç bunu normal gibi bir şey kabul et çünkü 10 kadından beşi düzensiz adet olur şöyle düşün en azından yumutalıkların var tamam vucuduna kötülük ağrısı şişliği hayatını olumsuz etkiler ayrıca yaşın daha küçük ilerde belki düzelir..

Öncelikle geç cevap yazdığım için özür dilerim bazı işlerim çıktığından geri cevap yazamadım.Anneminkine pek benzediğini düşünmüyorum aslında çünkü onun ki uzun ve şiddetli ağrılı olurmuş.Ama umarım yaşım oturmadığındandır çünkü tekrar hormon testi yaptırmak istemiyorum.Zaten bu sefer de üç gün sürdü yaz aylarında 5-6 gün sürerdi normalde.Sanırım mevsim değişikliğinden de etkileniyorum.Cevaın için teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…