• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl zamanı sancıyla beraber kusan var mı ?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Merhaba KK :3:

Merak ettiğim bi husus var.. evet çok fazla sancı çeken var adetken ama bu sancıyla beraber kusan varmı merak ediyorum ?

Annemde çok şiddetli sancılar çekermiş 3 gün kıvranırmış agrı kesinci içince hafiflermiş kusma falan hiç yokmuş..

Yine çevremde sancılı geçiren arkadaşlarım var agrı kesici içince hafifliyomuş ve kusma falan yok..

Annem çektiğim acıyı görünce ben senin gibisini görmedim bu zamana kadar diyor

Ben neden kusuyorum deli gibi merak ettim ? hem de öyle böyle değil yani kusmalarım.. geçen ay o kadar kustum ki midem de bişi yok boş öğürüyorum ve kaburgam o kadar agırki öğürmekten anlatamam..

ilaç içsem de içmesem de sancım başladıgı an kusmaya başlıyorum, 1 derken 2 derken 3 derken hastaneye gidene kadar kusuyorum yani..

Adet oldugum zaman mümkün değil o gün yemek falan yiyemiyorum. illaki hastanelik oluyorum 2 serum 2 iğne anca kendi
me getiriyor

Artık bu iğneleri vücudum kaldırmıyor sanırım önceden iğnelerin ertesi günü normal hayatıma devam ederdim ama artık o kadar agır geliyo ki 3 gün sersem oluyorum yataktan kalkamıyorum

Doktora gitmiştim küçük küçük çok fazla miktarda kist var dedi. çok doktora gittim çok ilaç kullandım hiç biri kar etmedi..

Her ay korkulu rüyam oldu ne kisti o kistler neden olmuş bilmiyorum pazartesi yeniden bi doktora görünüp detaylı muayene olcam :31:

Son düzenleme:
Benim böbreğimde taş vardı o dönemde ağrıdan çok kusuyordum sanırım şiddetli ağrı bulantıya neden oluyor
Geçmiş olsun umarım birçözüm bulursun ağrılarına endometriozis diyebirrahatsızlık var şiddetli ağrılı adet görenlerde şüphelenilebiliyoristersen bir araştır

Benim böbreğimde taş vardı o dönemde ağrıdan çok kusuyordum sanırım şiddetli ağrı bulantıya neden oluyor
Geçmiş olsun umarım birçözüm bulursun ağrılarına endometriozis diyebirrahatsızlık var şiddetli ağrılı adet görenlerde şüphelenilebiliyoristersen bir araştır

bende taş vardı ama düşürdüm taşı ona ragmen geçmedi :50:
çikolata kisti dediğin galibaa rahatsızlık doktor dogru düzgün ilgilenmedi bile detaylı bakmadı kistlerini göremiyorum çişini tut gel dedi yolladı :19:
sağol canım başka bi doktora da gözükecem inşallah kurtulurum bu illetten :5:

Merhaba,

Size birkaç ihtimali sıralayayım ona göre kadın doğum ve dahiliye veya endokrinoloji uzmanı bulursanız ona gidin...

Rahim veya yumurtalıklarda, kanallarda vs yani üreme organlarınızda kistik yapılar olabilir bunlar miyom veya çikolata kisti şeklinde olabiliyor genelde... Kistler hormonal yapıyı da değiştiriyorlar, kadınlık hormonunuzda aşırı artış bulantı kusmaya neden olabilir. Örneğin hamilelikte de bu hormonların artışı nedeniyle kokulara aşırı hassasiyet ve kusma oluyor biliyorsunuz. Dolayısıyla siz önce bir jinekoloğa gidin böyle böyle durumum var hormon testi istiyorum diyeceksiniz, prolaktin, TSH, östrojen vs. hormonlarınıza baktıracak.

En güzeli yakınınızdaki bir hastanede endokrinolog varsa(genelde devlet hastanelerinde olmuyor ama araştırma hastanelerinde var) ondan randevu alın size tam kan tahlili yapsın. Kesin birşeyleriniz yani hormon olarak bir değeriniz yükseliyordur yoksa kusma olmaz...Ben de şiddetli yaşıyorum regllerimi ve benim 4.5 cm'lik kistim var, hipotiroidim var... Sizin kadar olmasa da kokulara aşırı hassasiyet, aşırı migren tipi baş ağrıları ve bu başağrılarıyla beraber mide bulantısı yaşıyorum bazen...

Bir de PKO yani polikistik over sendromu var onlarda da hormonal değerler alt üst oluyor ona da baktırın yumurtalıklarınıza, bu da çok sık görülen bir etken....

Geçmiş olsun...doktorsuz tedavi yapmayın, aman nasılsa regldendir demeyin altında genellikle jinekolojik bir sorun çıkıyor...Ama allahtan tedavileri var..

çikolata kisti dediğin galibaa rahatsızlık doktor dogru düzgün ilgilenmedi bile detaylı bakmadı kistlerini göremiyorum çişini tut gel dedi yolladı :19:

Benimde böbrek taşı olduğunu anlamamıştı drlar hep jinekolojiye yönlendirdiler onlarda ilgilenmedi meğertaş varmış böbreğimde düştü tekrarladı dönem dönem ama aklıma geldi o ağrılardada çok bulantı oluyor:(

Bencede kesinlikle başka dr a gitmelisin

Benim aşırı midem bulanıyor ve kustuğum da oldu adet dönemimde.
Sancıdan insanın bütün dengesi değişiyor. :43:
Ama siz çok fazla kusuyormuşsunuz normal değil bu kadarı..

Son düzenleme:
Benim aşırı midem bulanıyor ve kustuğum da oldu adet dönemimde.
Sancıdan insanın bütün dengesi değişiyor. :43:
Ama siz çok fazla kusuyormuşsunuz normal değil bu kadarı..

gerçekten bende anlam veremiyorum artık her doktor çocuk doğurunca geçer diyip yolluyor ama bu zamana kadar çevremde benim kadar agır geçiren duymadım da görmedim de bi anormallik var belliki kimse bunu bulmaya yanaşmıyor :19:

teşekkür ediyorum :16:

gerçekten bende anlam veremiyorum artık her doktor çocuk doğurunca geçer diyip yolluyor ama bu zamana kadar çevremde benim kadar agır geçiren duymadım da görmedim de bi anormallik var belliki kimse bunu bulmaya yanaşmıyor :19:

teşekkür ediyorum :16:

Rica ederim :)
Çocuk doğrunca geçer ne demek ya doktor mu söylüyor bunu, çocuk doğana kadar çekmek zorunda mısın sanki.
Kesinlikle çok çok iyi bir doktor bulmalısın, kistin varmış sanırım, tedavi olması lazım.
Bu kadar ağır geçirmek cidden anormal

Merhaba KK :3:

Merak ettiğim bi husus var.. evet çok fazla sancı çeken var adetken ama bu sancıyla beraber kusan varmı merak ediyorum ?

Annemde çok şiddetli sancılar çekermiş 3 gün kıvranırmış agrı kesinci içince hafiflermiş kusma falan hiç yokmuş..

Yine çevremde sancılı geçiren arkadaşlarım var agrı kesici içince hafifliyomuş ve kusma falan yok..

Annem çektiğim acıyı görünce ben senin gibisini görmedim bu zamana kadar diyor

Ben neden kusuyorum deli gibi merak ettim ? hem de öyle böyle değil yani kusmalarım.. geçen ay o kadar kustum ki midem de bişi yok boş öğürüyorum ve kaburgam o kadar agırki öğürmekten anlatamam..

ilaç içsem de içmesem de sancım başladıgı an kusmaya başlıyorum, 1 derken 2 derken 3 derken hastaneye gidene kadar kusuyorum yani..

Adet oldugum zaman mümkün değil o gün yemek falan yiyemiyorum. illaki hastanelik oluyorum 2 serum 2 iğne anca kendi
me getiriyor

Artık bu iğneleri vücudum kaldırmıyor sanırım önceden iğnelerin ertesi günü normal hayatıma devam ederdim ama artık o kadar agır geliyo ki 3 gün sersem oluyorum yataktan kalkamıyorum

Doktora gitmiştim küçük küçük çok fazla miktarda kist var dedi. çok doktora gittim çok ilaç kullandım hiç biri kar etmedi..

Her ay korkulu rüyam oldu ne kisti o kistler neden olmuş bilmiyorum pazartesi yeniden bi doktora görünüp detaylı muayene olcam :31:

10 yıl öncesine kadar benimde çok şiddetliydi ağrılar.sonra ağrı kesiciler kullanınca biraz azaldı ağrılar ama bu kez adet olmama problemi başladı 1 gün oluyordum..ve ağrı kesici kullanmamaya karar verdim 1 seneye yakın ağrı kesici kullanmadım (neyseki çok şiddetli ağrılarım yok ama yinede yatıyorum ve arada kusmalarım oluyor tabi) ilaçları bıraktım şimdi 2 gün oluyorum..doktora gittiğimde bana psikolojik az oluyorsun dedi gönderdi.hiç bir şey anlamadımm

Benim adet donemimde boyle bi sıkıntım olmadı, ama cok yakin bir arkadasim ayni sizin gibi kusardi ve cok agri cekerdi. Ama zamanla azaldi bu.kusmalari, umarim sizin de gecer. Iyi bir doktora gorunmek sart gercekten.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sağolun arkadaşlar bi an evel başka bi doktor bulup tekrar görüncem tez zamanda kurtulurum inşallah :5:
bu derdi çeken herkese tez şifalar versin Rabbim :31:

sağolun arkadaşlar bi an evel başka bi doktor bulup tekrar görüncem tez zamanda kurtulurum inşallah :5:
bu derdi çeken herkese tez şifalar versin Rabbim :31:

Merhaba bende 2 aydır adet dönemlerimde 1 kez kusuyorum dün doktora göründüm ultrasonla baktı ve kist veya herhangi bişey olmadığını söyledi adet düzensizliğimde yok bu yaşta normal dedi yaşım 19 :31:

Merhaba bende 2 aydır adet dönemlerimde 1 kez kusuyorum dün doktora göründüm ultrasonla baktı ve kist veya herhangi bişey olmadığını söyledi adet düzensizliğimde yok bu yaşta normal dedi yaşım 19 :31:

canım merhaba bende 21 yaşındayım 22 yaşına gircem diyeyim hatta :1: alıntııladıgın msjda oldugu gibi dün doktora gittim hatta dün bi konu açtım bunla ilgili

bu sancılarımın kusmalarımın sebebi yumurtalarım yavaş çalışıyomuş ve dogum kontrol hapına başlattı benimkiler normal değilmiş yani ne yazıkki
ilaç kullanmaszam ilerde çocugun olmaz dedi

senin adına sorun çıkmadıgına çok sevindim :16:

bu arada seni korkutmak istemem ama bende 18 yaşında gitmiştim doktora o zamanlar üniversite sınavlına hazırlandıgım için doktor strese baglı kas spazmı diyip yollamıştı beni , 22 yaşına gelene kadar kaç tane kist olmuş anlatamam çok fazla kist var dedi doktor umarım sende 2 sene sonra bu durumu yaşamazsın ihmal etme 6 ayda bi gözük bence doktora :16:

canım merhaba bende 21 yaşındayım 22 yaşına gircem diyeyim hatta :1: alıntııladıgın msjda oldugu gibi dün doktora gittim hatta dün bi konu açtım bunla ilgili

bu sancılarımın kusmalarımın sebebi yumurtalarım yavaş çalışıyomuş ve dogum kontrol hapına başlattı benimkiler normal değilmiş yani ne yazıkki
ilaç kullanmaszam ilerde çocugun olmaz dedi

senin adına sorun çıkmadıgına çok sevindim :16:

bu arada seni korkutmak istemem ama bende 18 yaşında gitmiştim doktora o zamanlar üniversite sınavlına hazırlandıgım için doktor strese baglı kas spazmı diyip yollamıştı beni , 22 yaşına gelene kadar kaç tane kist olmuş anlatamam çok fazla kist var dedi doktor umarım sende 2 sene sonra bu durumu yaşamazsın ihmal etme 6 ayda bi gözük bence doktora :16:

18 yaşındayken ultrasonla mı bakmıştı acaba ? banada doktor dedi zaten şimdi bişey yok ama 6 ayda bir kontrole gel diye:31:

aynen canım o zamanda ultrasonla baktı tertemiz kist falan yok dedi ama bak şimdi ne hale gelmiş :31:
ihmal etmeye gelmiyor ben çok ihmal etmişim :18:

Anladım canımm ultrasonla görülmediğini sanmıyorum heralde seninkiler sonradan oluştu :31: rabbim şifanı versin insallah canım kistlerin bir an evvel gider:31:

malesef bende kusuyorum ama her ay değil bi kaç ayda bir her ay kusma olmasada ağrılarım hep var ağrısız geçen bi ayım yok :37: çarşamba günü yine kustum acillik oldum iğne yaptırdım dünde hep ağrıyodu bugün rahatım çok şükür
bebek için tedavi görüyoruz sürekli doktordayım benim rahmim tersmiş ters olmasıda ağrıya neden olabiliyomuş onun dışında kist myom hiç bişey yok yumurtalarım çok sağlıklı
bu ay aşılama yaptırdık oda tutmadı malesef o ağrıyla sürünmekten kusmaktan tutmadığına üzülmeye fırsatım bile olmadı
doktoroda gidemedim izinliymiş pazartesi sorucam inşallah kaç aydır rahattım şimdi niye böyle oldu diye
bide bekarken çok daha fazla ağrım oluyodu bütün gün aynı şiddette ağrı çekiyodum ve çok daha fazla kusuyodum sanırım evlenince biraz azaldı en azından bütün gün ağrımıyo gündüz biraz rahatım akşam oldumu ağrı çoğalıyo :37:

Back