• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl, tüylenme çok canım sıkılıyor.

Morbidanqel

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
861
376
323
Arkadaşlar ben tiroid hastasıyım. Aynı zamanda aşırı tüylenme ve sık ve yoğun regl sorunum var kıştan beri. Önceden 3, 4 aydır regl olamıyordum şimdi de bir ayda 20 günden fazla kanamalıyım. Doktora gittim test yaptı ultrosanla karnıma baktı ama alta bakmadı( bakması gerek miyor muydu) bir şey yok kullandığın psikolojik ilaçlardan olabilir dedi, kilo vermen lazım dedi. Şimdi tüp mide ameliyatı oldum karnımdaki yaralar iyileşsin tekrar gidicem. Endokrine gittim cushing sendromundan şüphelendi idrar verdim bir şey çıkmadı, polikistik over olabilir dedi adetli olduğun birgün gel dedi. Sizce kilodan mı kilo versem tüylenme ve regl düzensizliği geçer mi çünkü psikolojim iyice bozuldu kendimi çok pis hissediyorum böyle. Yüzümde bile tüyler var sık sık ağda oluyorum hep tez çıkıyor o kaşlar hele.. lazer olacağım ama o kaşlara lazer olmuyor :( Of of çok kötü bi durum bilen varsa bilgi verebilir mi?

Kilo varsa hormonlarınıza da baktırın derim hem tüylenme hem kilo yapar hormon bozukluğu

Arkadaşlar ben tiroid hastasıyım. Aynı zamanda aşırı tüylenme ve sık ve yoğun regl sorunum var kıştan beri. Önceden 3, 4 aydır regl olamıyordum şimdi de bir ayda 20 günden fazla kanamalıyım. Doktora gittim test yaptı ultrosanla karnıma baktı ama alta bakmadı( bakması gerek miyor muydu) bir şey yok kullandığın psikolojik ilaçlardan olabilir dedi, kilo vermen lazım dedi. Şimdi tüp mide ameliyatı oldum karnımdaki yaralar iyileşsin tekrar gidicem. Endokrine gittim cushing sendromundan şüphelendi idrar verdim bir şey çıkmadı, polikistik over olabilir dedi adetli olduğun birgün gel dedi. Sizce kilodan mı kilo versem tüylenme ve regl düzensizliği geçer mi çünkü psikolojim iyice bozuldu kendimi çok pis hissediyorum böyle. Yüzümde bile tüyler var sık sık ağda oluyorum hep tez çıkıyor o kaşlar hele.. lazer olacağım ama o kaşlara lazer olmuyor :KK43: Of of çok kötü bi durum bilen varsa bilgi verebilir mi?
Öncelikle cok gecmis olsun, ben de troid hastasıyım bunu da tesadüfi öğrendim biraz. Yavaş calısıyor benim de yaşıma göre metabolizmam cok. Ama ben işe yürüyerek gidip geliyorum nerdeyse ters yerde biraz günde 10.000 adım değil 15.000 adım atıyorum mecburen. Bu da kilo almamı engelliyor yemediğim sürece ama asla kolay kilo veremem 1 ay diyet spor yapıp hic veremedim mesela yersem hemen alıyorum hep kiloya yatkındım. Doktor bile şaşırdı bu troide iyi kilon dedi boyum 165 kilom 60. Diyeceğim şu ki hareket cok et. Regl ve tüylenmeye gelince ben bunun troidden oldugunu düsünmüyorum cünkü benim reglm hep düzenli ama şuna dikkat et teoid cilt kuruluğu cok yapıyormuş ilac icmeye başladıgımdan beri cildim nemlendi. Bence sorunun pco olabilir regl ve tüylenme onun daha cok belirtisi

Back