• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Şişkinliği

bobur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
75
0
36
İzmir
adet olmama yakın bi zamanda vucudumda çook şişlik bu şişlik beni çook rahatsız edlyo şişmemek için ne yapmalıyım:58:

Maden suyu iç:27:

Bildiğim kadarıyla bunu geçirecek bi yöntem yok. Herkes şişer.Ben de şişerim. Hele karnım, of! beni öldürür:14:

keşke bir çözümü olsa ama canım bak araştırdım bir sitede şu yazıyı buldum, vücut su tuttuğu için oluyormuş bu şişlik daha çok olarak ve rahim kalınlaşıyor ya normal ama bunları bir deneyebilirsin, belki işe yarar :34:

Adet kanaması öncesinde sıvı tutulmasını önlemeye yardımcı olacak bazı yaşam tarzı değişiklikleri vardır. Kendinize dikkat ederek yaşamanız, hem şişliklerinizi önleyecek hem de daha sağlıklı bir hayat yaşamanızı sağlayacaktır.
· Düzenli egzersiz yapın. Düzenli egzersiz yapan kadınlarda daha az şikayet olduğu gözlenmiştir.
· Tuzu azaltın. Adet kanamanız başlamadan birkaç gün öncesinde tuzdan kaçınırsanız şişlik, ödem, memelerde büyüme ve hassasiyet gibi şikayetlerde azalma olacaktır. Ancak sadece tuzluktan değil fazla tuz içeren soya sosu, hazır gıda ve etlerden de uzak durmalısınız.
· Daha az ve sık yemeye çalışın. Üç büyük öğün yerine beş veya altı küçük öğün yiyin. Bu öğünlerde de tam tahıllı ürünler ve sebze-meyve ağırlıklı yemeye çalışın.
Çoğu kadında bu tür yaşam tarzı değişiklikleri bile sıvı tutulmasını önlemeye yetecektir. Ancak bunlar yeterli olmazsa ilaçlar kullanılabilir. İdrar sökücü ilaçlar fazla sıvıyı atmada yardımcı olurlar. Fakat fazla kullanıma dikkat etmek gereklidir. Uzun süre kullanım sonucu vücudun mineral dengesini bozabilir, hatta böbreklere zarar bile verebilirler. Non steroid ağrı kesiciler hem ağrıyı kesip hem de ödemi azaltabilirler. Düşük dozlu doğum kontrol hapları ciddi sıvı tutulumu ve kramplarda doktorunuz tarafından tavsiye edilebilir. Kalsiyum ve magnezyum alımı da sıvı tutulmasını ve krampları önlemede yardımcı olabilirler.
En uygun tedavi, sizin durumunuza göre, doktorunuz tarafından karar verilecektir.

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım inşallah bundan sonra şişmem tuzu çok tükediyorum kesmem şart oldu:66:

teşekkür ederim canım inşallah bundan sonra şişmem tuzu çok tükediyorum kesmem şart oldu:66:

ne demek tatlım ben neredeyse hiç tüketmiyorum da noluyor sanki, hala şişiyorum hala şişiyorum, sende işe yarar umarım :9:

Son düzenleme:
Back