• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl sancısı :(((

Cemadrianhayrani

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
27
1
86
İstanbul
Merhaba bayanlar
Regl dönemimde ilk günlerim çok zor geçiyor belimde dahil olmak üzere belden aşağım bütün gün oynatamayacak hale geliyorum nefesim batıyor ve hareketlerim yavaşlıyor sancıdan uyuyakalirsam bikac saat benim için iyidir ama uyaninca yine ayniyim kalın giyiniyorum sıcak şeyler içiyorum ama geçmiyor önerilerinizi bekliyorum...

Merhaba bayanlar
Regl dönemimde ilk günlerim çok zor geçiyor belimde dahil olmak üzere belden aşağım bütün gün oynatamayacak hale geliyorum nefesim batıyor ve hareketlerim yavaşlıyor sancıdan uyuyakalirsam bikac saat benim için iyidir ama uyaninca yine ayniyim kalın giyiniyorum sıcak şeyler içiyorum ama geçmiyor önerilerinizi bekliyorum...

senı cok ıyı anlıyorum.. :( bende resmen sancıdan terlerım o donemlerde zaten bunye allak bullak olur ustune bıde gecmeyen agrıyla beraber sınırden aglamalarım.. :) her regl donemının ılk gunu kostur kostur agrı kesıcı vurdurmaya gıderım. cunku uyuyamıyorum oturamıyorum yatamıyorum cook sancılı gecıyo. sıcak su torbası yada ne bılıyım sıcak bısey koyardım hep karnıma hafıfletsın sancıyı dıye. aksıne cogaltıryormus agrıyı doktorum soylemıstı. koyacdaksan ayaklarının altına koy en ıyı sonucu oyle alırsın demıstı. regl donemınde ayakların ususmemesı cok oenmlıymıs ve sıcagı dırek kasıklara vermek sakıncalıymıs bunu doktorumdan zıyade bı kac yerde daha okumustum zaten. gecenlerde de yıne ınternette gordum asıtlı ıcecekler ve kahve de agrıyı cogaltırmıs regl donemı geldıgınde ozellıkle tuketmeyın yazıyordu ve gecen ay denedım. asıtlı seyler ıcerdım sureklı ama dedım gülen sabret 4 5 gun asit sana yok ! :) kahve de içmedım asıtlı seylerde ve gercekten normalde oldugu kadar sancılı gecmedı, yıne agrı oluyor ıllakı ama kıvrandıracak kadar olmadı. bundan sonra her ay regl donemım yaklastıgında bunu yapıcam , faydasını buyuk olcude gordum.. :)

Ne olur arkadaşlar bende çok kötü oluyorum regl döneminde sıcak su torbası koyuyorum öyle azalıyor ama oda kanı pıtılaştırıyor ne yapmalıyım zaten Demir eksikliğimde var kanım az yardımcı olun lütfen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba bayanlar

Canim agri kesici var bole dikdortgen seklinde bez gibi ama icinde bitkilerden olusan toz var.. karnina koyuyosun kasiklarina yakin yere ic kismi jel gbi yapisio vucuduna yanj.. butn gun karninda tutuyorsun onu yapiskan gbi ic kismi.. bu vucudun her yesine sirt agirsi filan olanlar da sirtina yapstiriyor.. adini bilmiorm ben cnkj yurt disndaym bursa farkli oluor adi bende var. Ama disardayim suan eve gidnce resmini cekip atarim sende eczaneye goster turkiyede artk hanhi marksi varsa kullanirain. Benjmki seninki kdr siddetli deil ama agri kesicisiz kotu oluorm bunu kullandigmda agri sifirlanio ve ilac icmeme gerk kalmio :) ben sana atarim onsallh ise yarar

___dega___

Bende senin gibi ağrıdan ölürdüm ve ağrılarım bacaklarıma sırtıma vururdu. Bitki çayları ağrı kesicilerle idare ediyodum ama geçen doktora gittiğimde yumurtalıklarımda kist olduğunu öğrendim. Sana tavsiyem bir doktora git ihmal etme genelde biZim toplumumuzda bekarsan ve çok belirgin bi sıkıntı yoksa kadın doğuma gidilmez ama adet görmeye başlayan her genç kızın belirli aralıkla gitmesi lazım. 10 dklık bi ultrasonla her şey anlaşılıyor. En azından için rahat eder

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaslar
Benim arkadasim yillarca regl sancisi cekti, okulda tüm kizlar onun regl oldugunu bilirdik cünkü cok kötü gecirirdi. Hic bitmez tükenmez agrilari vardi hap bile ise yaramiyodu. Kendisi bekar oldugu icin hic kadin doktoruna gitmemis. Artik bu agrilara dayanamayinca kadin doktoruna gitmeye karar veriyor. Iyikide gitmis yumurtaliginda 5 cm çapinda kist çikti:( megersem yillardir cektigi agrilarin sebebi buymus, önceden doktora görünseydi bukadar çekmesi e gerek kalmiycakti. Doktor ultrasonla bakmis rahmine kiz oldugu icin alttan bakilmiyor. Suan okadar rahatki dünya varmis diyor:) yani uzun lafin kisasi kist varmi yokmu diye bi baktirin belki sizdede aynisi vardir.
Bende bir senedir adet sancim basladi arkadasimdan bildigim icin doktora gittim bende kist olabilir dedim cünkü adetliyken sol yumurtaligim cok sanciyodu ve kizlar evet bendede kit cikti sol yumurtaligimda ama daha ufakmis 2 cm ilac kullaniyorum suan gitmezse ameliyat olucam bende.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Bitki çayı olarak benim bildiğim bir çay var. Gerçi tarifini geçenlerde yazmıştım burada. Neyse İlaçsız yaşam kitabından buldum bu tarifi içenler faydasını gördüğünü söyledi sende dene bence bakalım faydasını görecek misin. Görürsen buradan bize de yaz ki bizde sana bir faydamızın dokunduğunu bilelim. Fitoterapi uzmanı bir doktora ait olan bu kitapta bunun dışında daha çok faydalı bilgiler de var alıp okursan faydasını da görürsün. Neyse bu kadar geyikten sonra sana şu tarifi vereyimde sende rahatla :)

* 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı
* 250 cc kaynar su
Ahududu yaprakları bir bardağa veya bir demliğe konularak üzerine kaynar su eklenir. Kapağı kapatılarak 5 dk. Kadar demlenmesi beklenir. Sıcak sıcak içilir. Günde 3-4 Fincan içmek sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır. "

Back